পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
গ্লোবেল বাইওফ্যুলস এলাইন্স (GBA)
গ্লোবেল বাইওফ্যুলস এলাইন্সকী খুত্থাংদা ভারতনা মালেমদা অনৌবা লম্বী অমা তাক্লগনি: পেত্রোলিয়ম মন্ত্রী, শ্রী হরদীপ সিংহ পুরি
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী খোঙথাং অসিনা মালেম শিনবা থুংবদা পেত্রোল অমদি দিজলদা মীপাল তাংবা শোইদনা হন্থহল্লগনি: শ্রী হরদীপ সিংহ পুরি
মসিনা ঐখোয়গী লৌমীশিংবু শেন্থোক লৈনবা অহেনবা পাম্বৈ অমা ফংহন্দুনা “অন্নদাতাশিংদগী উর্জাদাতা’ ওইনা অওনবা পুরকপদা মতেং পাংলগনি : শ্রী হরদীপ সিংহ পুরি
11 SEP 2023 12:13PM by PIB Imphal
পেত্রোলিয়ম এন্দ নেচরেল গ্যাস অমসুং হাউসিং এন্দ অর্বান এফিয়র্সকী মন্ত্রী, শ্রী হরদীপ সিংহ পুরিনা গ্লোবেল বাইওফ্যুলস এলাইন্সকী খুত্থাংদা ভারতনা মালেমদা অনৌবা লম্বী অমা তাক্লগনি হায়না ফোঙদোকখ্রে। সোসিএল মেদিয়া প্লেৎফোর্ম ‘X’তা মথং-মথং পোস্ত তৌদুনা মহাক্কী ৱাখল্লোশিং ফোঙদোক্লদুনা মন্ত্রীনা ‘বসুধৈব কুতুম্বকম’গী মন্ত্রবু ঙাক্না চৎলিবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী খোঙথাং অসিনা মালেম শিনবা থুংবদা পেত্রোল অমসুং দিজলগী মীপাল তাংবা শোইদনা হন্থহল্লগনি হায়খ্রে।
গ্লোবেল ইনর্জী সেক্তরদা পুৱারী ইদুনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙরাং G20 সম্মিৎ পাঙথোক্লিঙৈদা গ্লোবেল বাইওফ্যুলস এলাইন্স (GBA) লোঞ্চ তৌরে হায়না লাউথোকখি। এলাইন্স অসি লৈবাক 19 অমসুং ইন্তর্নেস্নেল ওর্গনাইজেসন 12না য়াওনবা ফোঙদোকপা লৈখ্রে।
GBA অসি বাইওফ্যুলশিং শীজিন্নবদা মতেং পাংনবা সরকারশিং, ইন্তর্নেস্নেল ওর্গনাইজেসনশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীগী এলাইন্স অমা শেম্নবা ভারতনা লমজিংবা থৌশিল অমনি। বাইওফ্যুলগী দিবেলপমেন্ত অমসুং দিপ্লোইমেন্ত তৌবা বাইওফ্যুলশিংগী খ্বাইদগী চাউবা কঞ্জুমর অমসুং প্রদ্যুসরশিংবু অমত্তা ওইনা পুনশিন্দুনা থৌশিল অসিনা বাইওফ্যুলবু ইনর্জী ত্রাঞ্জিসনগী মরু ওইবা মচাক অমা ওইহন্নবা অমসুং থবক পীবা অমদি ইকনোমিক গ্রোথতা শরুক তমহন্নবা পান্দম থম্মি।
শ্রী হরদীপ পুরিনা মালেমনা ক্লীনর অমসুং গ্রীনর ইনর্জী ফংনবা হোৎনরিবা অসিনা G20 সম্মিৎ মনুংদা GBA লোঞ্চ তৌখিবা অসিগী চাউনা খুমাং চাউশিনবা ঙম্লগনি ফোঙদোকখি।
গ্লোবেল বাইওফ্যুল্স এলাইন্সকী মরু হুলহনখিবগীদমক ভারতকী পেত্রোলিয়ন এন্দ নেচরেল গ্যাস মন্ত্রীনা USকী দিপার্তমেন্ত ওফ ইনর্জীগী সেক্রেতরী, মিস জেনিফর গ্রানহোল্ম; ব্রাজিলগী ইনর্জী মিনিস্তর, মিস্তর এলেকজেন্দ্রে সিলবৈরা; অমসুং UNICA ব্রাজিলগী প্রসিদেন্ত অমসুং CEO, দা. ইবান্দ্রো গুস্সিদা তৌবীমল খঙবা উৎখি।
শ্রী হরদীপ সিংহ পুরিনা G20 লৈবাকশিং ইন্তর্নেস্নেল ইনর্জী এজেন্সী (IEA), ইন্তর্নেস্নেল সিবিল এভিএসন ওর্গনাইজেসন(ICAO), ৱর্ল্দ ইকনোমিক ফোরম (WEO), অমসুং ৱর্ল্দ LPG এসোসিএসনগুম্বা ইনর্জীগা মরী লৈনবা গ্লোবেল ওর্গনাইজেসনশিংনা সপ্পোর্ত তৌবা মীৎয়েং শান্ননা য়েংলিবা গ্লোবেল বাইওফ্যুলস এলাইন্স অসিনা গ্লোবেল বাইওফ্যুল ত্রেদ অমসুং খ্বাইদগী ফবা খোঙথাংশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা মেম্বরশিংনা ইনর্জী ক্বাদ্রিলেম্মা মাইপাক্না মায়োক্নবা ঙমহল্লগনি। মসিনা ঐখোয়গী লৌমীশিংবু অহেনবা ইনকমগী সোর্স অমা ওইদুনা “অন্নদাতাশিংদগী উর্জাদাতাশিং” ওইহন্দুনা অওনবা পুরক্লগনি। হৌখিবা চহি 9 অসিদা ঐখোয়গী লৌমীশিংদা ঐখোয়না করোর 71,600 পীখি। 2025 ফাওবদা E20 ইমপ্লিমেন্ত তৌবগা লোয়ননা ভারতনা চহিগী ওইনা থাও মপালদগী পুশিল্লকপদা করোর 45,000 অমসুং থাও ওইনা 63 MT কনবা ঙম্লগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
GBAনা ভেল্যু চেন শিনবা থুংবদা কেপাসিতী-বিল্দিং এক্সর্সাইজশিং ফংহন্দুনা, নেস্নেল প্রোগ্রামশিংদা তেক্নিকেল সপ্পোর্ত পীদুনা অমসুং লেসন-শিয়র পোলিসী প্রমোৎ তৌদুনা সস্তেনেবল বাইওফ্যুলশিং মালেম শিনবা থুংবদা দিবেলপ অমসুং দিপ্লোই তৌবদা মতেং পাংগনি। মসিনা ইন্দস্ত্রীশিং, লৈবাকশিং, ইকোসিস্তেম প্লেয়রশিং অমসুং মরু ওইবা স্তেকহোল্দরশিংবু দিমান্দ অমসুং মেপ্পিং তৌবদা লোয়ননা এন্দ য়ুজরশিংদা তেক্নোলোজী প্রোভাইদর ফংহনবদা মতেং পাংদুনা ভর্চুএল মার্কেৎপ্লেস অমা মোবিলাইজ তৌগনি। মসিনা বাইওফ্যুল এদোপ্সন অমসুং ত্রেদ ইনসেন্তিভাইজ তৌনবা ইন্তর্নেস্নেল ওইনা শকখঙলবা স্তেন্দর্দশিং, কোদশিং, সস্তেনেবিলিতী প্রিন্সিপলশিং অমসুং রিগ্যুলেসনশিংগী দিবেলপমেন্ত, এদোপ্সন অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসনদসু মতেং পাংগনি।
থৌশিল অসিনা লম কয়াদা ভারতকীদমক চাউনবা কান্নরগনি। GBA অসি G20 প্রসিদেন্সীগী মীৎনা উবা ফংবা কান্নবা ফল অমনি, মসিনা ভারতকী পোজিসন মালেম শিনবা থুংবদা মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মতেং পাংলগনি। মসিগী মথক্তা এলাইন্স অসিনা কোল্লাবোরেসন্দা মীৎয়েং থমগনি অমসুং তেক্নোলোজী অমসুং ইক্বিপমেন্ত এক্সপোর্ত তৌবগী মওংদা ভারতকী ইন্দস্ত্রীশিংদা অহেনবা খুদোংচাবশিং পীরগনি। মসিনা ভারতকী হৌজিক লৈরিবা বাইওফ্যুল প্রোগ্রামশিং খুদম ওইনা PM-JIVANYojna, SATAT, অমসুং GOBARdhan স্কিমশিং অসি খোঙজেল য়াংশিনহনবদা মতেং পাংদুনা লৌমীশিংগী শেন্থোক হেনগৎহনবা, থবকশিং পীবা অমসুং ভারতকী ইকোসিস্তেমগী ওভরওল দিবেলপমেন্তদা শরুক তম্লগনি। গ্লোবেল ইথানোল মার্কেৎ অসি 2022দা USD 99.06 বিলিয়ন ওইরমখি অমসুং মসি 2032দা CARGদা 5.1%দা হেনগৎলক্তুনা 2032 ফাওবদা USD 162.12 বিলিয়ন হেল্লগনি। IEAগী মতুং ইন্না নেৎ জিরো তার্গেৎশিংনা মরম ওইরগা 2050 ফাওবদা বাইওফ্যুল গ্রোথ পোতেন্সিএল অসি 3.5-5x ওইদুনা ভারতকীদমক অচৌবা খুদোংচাবা অমা পীরগনি পান্নরি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Global Biofuels Alliance (GBA)
India will show the world a new path on biofuel through Global Biofuels Alliance: Petroleum Minister Shri Hardeep Singh Puri
This effort of Prime Minister Shri Narendra Modi will definitely reduce the dependence on petrol and diesel across the world: Shri Hardeep Singh Puri
This will bolster the transformation of our farmers from ‘Annadatas to Urjadatas’ as an additional source of income: Shri Hardeep Singh Puri
11 SEP 2023 12:13PM by PIB Delhi
India will show the world a new path on biofuels through Global Biofuels Alliance, stated Shri Hardeep Singh Puri, Minister of Petroleum & Natural Gas and Housing & Urban Affairs. Expressing his views through a series of posts on social media platform ‘X’ the Minister noted that following the mantra of ‘Vasudhaiva Kutumbakam’, this effort of Prime Minister Shri Narendra Modi will definitely reduce the dependence on petrol and diesel across the world.
Creating history in the global energy sector, Prime Minister Shri Narendra Modi announced the launch of Global Biofuels Alliance (GBA) on the sidelines of the G20 Summit yesterday. 19 countries and 12 international organisations have already agreed to join the alliance.
GBA is an India-led Initiative to develop an alliance of Governments, International organizations and Industry to facilitate adoption of biofuels. Bringing together the biggest consumers and producers of biofuels to drive biofuels development and deployment, the initiative aims to position biofuels as a key to energy transition and contribute to jobs and economic growth.
Shri Hardeep Puri observed that world’s quest for cleaner & greener energy has gained historic momentum with launch of GBA on sidelines of the G20 Summit.
The Indian Petroleum and Natural Gas Minister expressed his gratitude to Ms Jennifer Granholm, Secretary of Department of Energy, US; Mr. Alexandre Silveira, Energy Minister of Brazil; & Dr Evandro Gussi President & CEO of UNICA Brazil for germinating the seeds of forming Global Biofuels Alliance.
Shri Hardeep Singh Puri noted that the visionary Global Biofuels Alliance supported by G20 Nations & energy related global organisations like International Energy Agency (IEA), International Civil Aviation Organization (ICAO), World Economic Forum (WEO), and World LPG Association among others will strengthen global biofuels trade & best practices allowing the members to successfully face the Energy Quadrilemma. This will bolster the transformation of our farmers from ‘Annadatas to Urjadatas’ as an additional source of income. In last 9 year we have given ₹71,600 cr to our farmers. With E20 implementation by 2025, India will save about ₹45,000 cr in oil imports & 63 MT of oil annually, he added.
GBA will support worldwide development and deployment of sustainable biofuels by offering capacity-building exercises across the value chain, technical support for national programs and promoting policy lessons-sharing. It will facilitate mobilizing a virtual marketplace to assist industries, countries, ecosystem players and key stakeholders in mapping demand and supply, as well as connecting technology providers to end users. It will also facilitate development, adoption and implementation of internationally recognized standards, codes, sustainability principles and regulations to incentivize biofuels adoption and trade.
The initiative will be beneficial for India at multiple fronts. GBA as a tangible outcome of the G20 presidency, will help strengthen India’s position globally. Moreover, the alliance will focus on collaboration and will provide additional opportunities to Indian industries in the form of exporting technology and exporting equipment. It will help accelerate India’s existing biofuels programs such as PM-JIVANYojna, SATAT, and GOBARdhan scheme, thereby contributing to increased farmers’ income, creating jobs and overall development of the Indian ecosystem. The global ethanol market was valued at USD 99.06 billion in 2022 and is predicted to grow at a CAGR of 5.1% by 2032 and surpass USD 162.12 billion by 2032. As per IEA, there will be 3.5-5x biofuels growth potential by 2050 due to Net Zero targets, creating a huge opportunity for India.