প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ব্ৰাজিলৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
10 SEP 2023 8:06PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ চনৰ ১০ ছেপ্টেম্বৰত নতুন দিল্লীত অনুষ্ঠিত জি-২০ সন্মিলনৰ সময়ত ব্ৰাজিলৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত লুইজ ইনাচিও লুলা দি চিলভাক সাক্ষাৎ কৰে।
ভাৰতৰ জি-২০ অধ্যক্ষতাৰ সফলতাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি লুলাই প্ৰধানমন্ত্ৰীক অভিনন্দন জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অহা বছৰ ব্ৰাজিলৰ জি-২০ অধ্যক্ষতাৰ বাবে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে আৰু তেওঁক ভাৰতৰ সম্পূৰ্ণ সমৰ্থনৰ আশ্বাস দিয়ে।
বৈঠকত জৈৱ-ইন্ধন, ফাৰ্মাচিউটিকেল, কৃষি-আধাৰিত উদ্যোগ, মহাকাশ আৰু বিমান চলাচলৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাকে ধৰি ভাৰত-ব্ৰাজিল কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব শক্তিশালী কৰাৰ উপায়ৰ ওপৰত আলোচনা হয়।
বৈঠকৰ সমাপ্তিত এক যুটীয়া বিবৃতি জাৰি কৰা হয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of Brazil
10 SEP 2023 8:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Luiz Inacio Lula da Silva, President of Brazil, on 10 September 2023, on the sidelines of the G20 Summit in New Delhi.
President Lula congratulated Prime Minister on the success of India's G20 Presidency. Prime Minister conveyed his best wishes for Brazil's G20 Presidency next year and assured him of India’s full support.
Discussions took place on ways to strengthen India - Brazil Strategic Partnership, including cooperation in bio-fuels, pharmaceuticals, agro-based industries, space and aviation.
Joint Statement was issued at the conclusion of the meeting.