ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଡିଜିଟାଲ ସାର୍ବଜନୀନ ଭିତ୍ତିଭୂମି ମାଧ୍ୟମରେ ଭାରତର ଆର୍ଥିକ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତୀକରଣକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛି ବିଶ୍ୱବ୍ୟାଙ୍କର ଜି-୨୦ ଦସ୍ତାବିଜ
08 SEP 2023 12:31PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ବିଶ୍ୱବ୍ୟାଙ୍କର ଅନୁସନ୍ଧାନକୁ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଯାହା କି ସେହି ବ୍ୟାଙ୍କ ଏହାର ଜି-୨୦ ଦସ୍ତାବିଜରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିଛି ଯେ ଭାରତ ମାତ୍ର ୬ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଆର୍ଥିକ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତୀକରଣ ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିଛି ଯାହା ଅତି କମରେ ଦୀର୍ଘ ୪୭ ବର୍ଷ ସମୟ ନେଇଥାନ୍ତା ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି
‘‘ଡିଜିଟାଲ ସାର୍ବଜନୀନ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ଆର୍ଥିକ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତୀକରଣକ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତର ଅଗ୍ରଗତି !
ବିଶ୍ବବ୍ୟାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରସ୍ତୁତ ଜି-୨୦ ଦସ୍ତାବିଜରେ ଭାରତର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଉପରେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆଗ୍ରହ ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି। ଭାରତ ମାତ୍ର ୬ ବର୍ଷ ରେ ଆର୍ଥିକ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତୀକରଣ ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିଛି ଯାହା ଅନ୍ୟଥା ଅତି କମରେ ଦୀର୍ଘ ୪୭ ବର୍ଷ ସମୟ ନେଇଥାନ୍ତା ।
ଆମର ସୁଦୃଢ଼ ଡିଜିଟାଲ ଦେୟ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଏବଂ ଆମ ଲୋକଙ୍କ ଭାବନାକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ । ଏହା ଦ୍ରୁତ ପ୍ରଗତି ଏବଂ ନବସୃଜନର ସମାନ ପ୍ରମାଣ ।
https://www.news18.com/india/if-not-for-digital-payment-infra-in-6-yrs-india-would-have-taken-47-yrs-to-achieve-growth-world-bank-8568140.html"

Prime Minister's Office
World Bank's G20 document praises India's financial inclusion via digital public infrastructure
08 SEP 2023 12:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared finding of World Bank that the bank included in it's G20 document that India has achieved financial inclusion targets in just 6 years which would otherwise have taken at least 47 long years.
The Prime Minister posted on X
"India's leap in financial inclusion, powered by Digital Public Infrastructure!
A G20 document prepared by the @WorldBank shared a very interest point on India's growth. India has achieved financial inclusion targets in just 6 years which would otherwise have taken at least 47 long years.
Compliments to our robust digital payment infrastructure and the spirit of our people. It is equally a testament to rapid progress and innovation.
https://www.news18.com/india/if-not-for-digital-payment-infra-in-6-yrs-india-would-have-taken-47-yrs-to-achieve-growth-world-bank-8568140.html"