প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিশ্ব বেংকৰ জি-২০ নথিত ডিজিটেল ৰাজহুৱা আন্তঃগাঁথনিৰ জৰিয়তে ভাৰতৰ বিত্তীয় অন্তৰ্ভুক্তিৰ প্ৰশংসা
08 SEP 2023 12:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি বিশ্ব বেংকৰ তথ্য শ্বেয়াৰ কৰে, য’ত বেংকে ইয়াৰ জি-২০ নথিত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছে যে ভাৰতে মাত্ৰ ৬ বছৰতে বিত্তীয় অন্তৰ্ভুক্তিৰ লক্ষ্যত উপনীত হৈছে, যিটোৰ বাবে অতি কমেও ৪৭ বছৰ লাগিলহেতেন।
টুইটাৰৰ এটা পোষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়,
“ডিজিটেল ৰাজহুৱা আন্তঃগাঁথনিৰ দ্বাৰা চালিত বিত্তীয় অন্তৰ্ভুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ উত্থান!
@WorldBank ৰ দ্বাৰা প্ৰস্তুত কৰা এক জি২০ নথিত ভাৰতৰ বিকাশৰ ওপৰত এক অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ দিশ শ্বেয়াৰ কৰা হৈছে৷ ভাৰতে মাত্ৰ ৬ বছৰত বিত্তীয় অন্তৰ্ভুক্তিৰ লক্ষ্যত উপনীত হৈছে, যিটোৰ বাবে অতি কমেও ৪৭ বছৰ লাগিলহেতেন।
ইয়াত আমাৰ শক্তিশালী ডিজিটেল পেমেণ্ট আন্তঃগাঁথনি আৰু আমাৰ মানুহৰ মনোভাৱৰ প্ৰশংসা কৰা হৈছে। ই সমানে দ্ৰুত অগ্ৰগতি আৰু উদ্ভাৱনৰ প্ৰমাণ।”
https://www.news18.com/india/if-not-for-digital-payment-infra-in-6-yrs-india-would-have-taken-47-yrs-to-achieve-growth-world-bank-8568140.html"

Prime Minister's Office
World Bank's G20 document praises India's financial inclusion via digital public infrastructure
08 SEP 2023 12:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared finding of World Bank that the bank included in it's G20 document that India has achieved financial inclusion targets in just 6 years which would otherwise have taken at least 47 long years.
The Prime Minister posted on X
"India's leap in financial inclusion, powered by Digital Public Infrastructure!
A G20 document prepared by the @WorldBank shared a very interest point on India's growth. India has achieved financial inclusion targets in just 6 years which would otherwise have taken at least 47 long years.
Compliments to our robust digital payment infrastructure and the spirit of our people. It is equally a testament to rapid progress and innovation.
https://www.news18.com/india/if-not-for-digital-payment-infra-in-6-yrs-india-would-have-taken-47-yrs-to-achieve-growth-world-bank-8568140.html"