নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
রাস্ত্রিয়া পোসান মাহ ২০২৩গী অহানবা নুমিত্তা লৈবাক শীনবা থুংনা থৌরম লাখ ১০ রোম পাংথোকপা উরে
04 SEP 2023 2:54PM by PIB Imphal
সেপ্তেম্বর ২০২৩ শীনবা থুংনা ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিনা ৬শুবা রাস্ত্রিয়া পোসান মাহ পাংথোক্লি। ‘মিসন লাইফকী খুৎথাংদা মচি ওইবা চীঞ্জাক চাবা হেনগৎহনবা অমসুং খোম্লাং পীথকপা অমসুং অহেনবা পীজবা’ হায়বা থিমশিং অসিদা অহানবা নুমিত্তা লৈবাক শীনবা থুংনা থৌরম লাখ ১০ রোম পাংথোকপা উরে।
সুপোসিত ভারত অমগীদমক মীয়ামগী খোঙজং অসিদা মীওই খুদিংমক শরুক য়াবা দরকার ওই।
রাস্ত্রিয়া পোসান মাহ ২০২৩ হৌদোকপদা, চীঞ্জাক মখলশিং য়োকখৎনবা অমসুং মচি ওইবা চীঞ্জাক চাবগী হৈনবীগী মতাংদা ৱাখল তাহন্নবা অমসুং মসিগী মরুওইবা থবক অসিগী ৱাশক লৌনবা লৈবাক শীনবা থুংবগী ওফিসিএলশিং অমসুং অঙ্গনৱাদি ৱার্করশিং পুনগদবনি।
চহি অসিগী রাস্ত্রিয়া পোসান মাহ ২০২৩গী পান্দমদি, মিসন পোসান ২.০গী মরুওইবা পান্দম ওইরিবা, পুন্সি চুপ্পা মচি ওইবা চীঞ্জাক চাবা ৱাৎপগী খুদোংচাদবা থেংনবনি। রাস্ত্রিয়া পোসান মাহ ২০২৩গী মরুওইবদি মীওইবগী পুন্সিগী মরুওইবা তাঙ্ককশিং হায়বদি; মীরোনবা, অঙাং ওইরিঙৈ অমসুং ইনখৎলকপা মতমগী মরমদা খঙহনবা অসিনি। ‘মচি ওইবা চীঞ্জাক চাবা ভারত, লাইরিক ময়েক চৎপা ভারত, মপাঙ্গল কনবা ভারত’ থিম অসিগী মখাদা ভারত শীনবা থুংনা মচি ওইবা চীঞ্জাক্কী মরমদা খঙহনবা হায়বসি থৌরম অসিগী পান্দম্নি।
থা অমা চুপ্না পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অসিদা লৈবাক শীনবা থুংনা মমাগী খোম্লাং পীথকপা অমসুং অহেনবা চীঞ্জাক পীজবগী মরুওইবা থিমশিংদা মচি ওইবা চীঞ্জাক্কী মরমদা ৱাখল তাহন্নবা থৌরমশিং পাংথোক্কনি।

Ministry of Women and Child Development
Close to 10 lakh activities witnessed across the country on the 1st day of Rashtriya Poshan Maah 2023
04 SEP 2023 2:54PM by PIB Delhi
The Ministry of Women and Child Development is celebrating the 6th Rashtriya Poshan Maah throughout September 2023. 1st day of RashtriyaPoshanMaah2023 witnessed close to 10 lakh activities across the country with themes like ‘Improving Nutrition through Mission LiFE & ‘Exclusive Breastfeeding & Complimentary Feeding’ leading the way.
Every citizen needs to participate in this Jan Andolan towards a Suposhit Bharat.
At the inauguration of RashtriyaPoshanMaah2023, officials and Anganwadi workers from across the nation came together to promote diet diversity and raise awareness about nutrition-seeking behavior, pledging their commitment to this important cause.
This year, the objective of PoshanMaah 2023 is to comprehensively tackle malnutrition through a life-cycle approach, the cornerstone of Mission Poshan 2.0. The focal point of Poshan Maah 2023 is to cultivate widespread awareness concerning critical human life stages: pregnancy, infancy, childhood, and adolescence. The aim is to foster nutritional understanding across India through a theme centered on "Suposhit Bharat, Sakshar Bharat, Sashakt Bharat" (Nutrition-rich India, Educated India, Empowered India).
This month-long event will witness concentrated efforts nationwide to enhance ground-level nutritional awareness through campaigns focusing on key themes around Exclusive Breastfeeding and Complementary Feeding.