প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মোজাম্বিকৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
24 AUG 2023 11:21PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে পঞ্চদশ ব্ৰিকছ সন্মিলনৰ সমান্তৰালভাৱে ২৪ আগষ্ট, ২০২৩ত জোহান্সবাৰ্গত মোজাম্বিক গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ফিলিপে জেচিণ্টো নিউছিৰ সৈতে বৈঠকত মিলিত হয়৷
দুয়োগৰাকী নেতাই সংসদীয় যোগাযোগ, প্ৰতিৰক্ষা, সন্ত্ৰাসবাদ বিৰোধী, শক্তি, খনন, স্বাস্থ্য, বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ, সামৰ্থ্য বিকাশ, সামুদ্ৰিক সহযোগিতা আৰু জনসাধাৰণৰ সৈতে জনসংযোগৰ ক্ষেত্ৰকে ধৰি দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কক আগুৱাই নিয়াৰ উপায়ৰ ওপৰত ফলপ্ৰসূ আলোচনাত মিলিত হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি নিউছিৰ ভইচ অৱ দ্য গ্ল’বেল ছাউথ সন্মিলনত অংশগ্ৰহণৰ বাবে শলাগ লয়।
ৰাষ্ট্ৰপতি নিউচিয়ে চন্দ্ৰযান অভিযানৰ সফলতাত প্ৰধানমন্ত্ৰীক অভিনন্দন জনোৱাৰ লগতে আফ্ৰিকান ইউনিয়নৰ জি-২০ স্থায়ী সদস্যপদৰ বাবে ভাৰতৰ পদক্ষেপৰ শলাগ লয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of the Republic of Mozambique
24 AUG 2023 11:21PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Filipe Jacinto Nyusi, President of the Republic of Mozambique on 24 August 2023 in Johannesburg, on the margins of the 15th BRICS Summit.
Both the leaders held productive discussions on ways to further the bilateral ties, including in the areas of parliamentary contacts, defence, counter terrorism, energy, mining, health, trade & investment, capacity building, maritime cooperation and people to people relations.
Prime Minister appreciated President Nyusi’s participation in the Voice of the Global South Summit.
President Nyusi congratulated Prime Minister on the success of the Chandrayaan mission and also appreciated India's initiative for G20 permanent membership of the African Union.