প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গ্রিসকী রাস্ত্রপতিনা প্রধান মন্ত্রীদা গ্রান্দ ক্রোস ওফ ওর্দর ওফ ওনর পীখ্রে
25 AUG 2023 3:04PM by PIB Imphal
গ্রিসকী রাস্ত্রপতি কেতেরিয়না সাকেল্লারোপৌলৌনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা গ্রান্দ ক্রোস ওফ ওর্দর ওফ ওনর পীখ্রে।
ওর্দর ওফ ওনর অসি ১৯৭৫ দা লিংখৎখিবনি। “অচুম্বা খক ইকায়খুম্নগদবনি” হায়না স্তারগী মমাঙ থংবা শরুক্তা ইদুনা লাইরেম্বী এথেনাগী মকোক উৎলি।
প্রধান মন্ত্রীশিং অমসুং মখোয়গী ফমথোনশিংনা মরম ওইদুনা শক্নাইরবা মীওইশিং, গ্রিসকী ফিবম ফগৎহনবদা মতেং পাংবশিংদা গ্রিসকী রাস্ত্রপতিনা গ্রান্দ ক্রোস ওফ ওর্দর ওফ ওনর পীরি।
সাইতেসন্দা হায়খি-“ ভারতকী মীয়াম ইকায়খুম্নবা উৎতুনা, প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীদা মনা অসি পীজরি”।
সাইতেসন অদুনা হায়খি, “খোঙচৎ অসিদা, মহাক্কী লৈবাক মালেমগী চাউখৎনবা অমসুং ভারতকী শেন-থুম চাউখৎনবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফনবা অওনবা কয়া পুরক্তুনা নিংথিনা থবক তৌরিবা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী গ্রিক লৈবাক্না ইকায়খুম্নবা উৎলি। মালেমগী মরুওইবা থবকশিংগী মনুংদা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম ঙাক-শেন্নবা অমসুং অইং-অশাগী খল হোংলকপা থিংনবা পায়খৎলিবা অচঙবা মীওই অমনি”।
গ্রিক-ইন্দিয়াগী মরুপ-মপাং ওইবা মরী ফগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা পায়খৎলিবা থবকশিংশু ইকায়খুম্নবা উৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা গ্রিসকী রাস্ত্রপতি কেতেরিয়না সাকেল্লারোপৌলৌ, সরকার অমসুং গ্রিসকী মীয়াম থাগৎখি অমসুং এক্সতা ইখি।

Prime Minister's Office
PM conferred with the Grand Cross of the Order of Honour by the President of Greece
25 AUG 2023 3:04PM by PIB Delhi
The President of Greece, Katerina Sakellaropoulou conferred PM Narendra Modi with The Grand Cross of the Order of Honour.
The Order of Honour was established in 1975. The head of goddess Athena is depicted on the front side of the Star with the inscription “ONLY THE
RIGHTEOUS SHOULD BE HONOURED”.
The Grand Cross of the Order of Honour is conferred by the President of Greece to Prime Ministers and eminent personalities who by reason of their distinguished position, have contributed to enhancing the stature of Greece.
The citation says- “In the person of Prime Minister Narendra Modi, an honour is bestowed upon the friendly people of India.”
It also says, “On the occasion of this visit, the Greek State Honours the Prime Minister of India, a statesman who has tirelessly promoted the global reach of his country and who works systematically for India’s economic progress and prosperity, bringing about bold reforms. A statesman who has brought environmental protection and climate change among the top priorities of international activity.”
PM Modi’s decisive contribution to the strategic promotion of Greek-Indian friendship in areas of mutual interest has also been recognised.
The Prime Minister thanked the President of Greece Ms Katerina Sakellaropoulou, the government and people Greece and posted on X.