প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালেম্না ক্লাইমেৎ ক্রাইসিস মায়োক্নরিঙৈদা ঐখোয়না লম্বী তাকখি অমসুং লাইফস্তাইল ফোর এনভাইর্নমেন্ত – মিসন LiFE ইনিসিএতিব হৌদোকখি হায়না ফোঙদোকখ্রে
15 AUG 2023 5:08PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নই দিল্লীগী পুৱারী ওইরবা লাল কিলাগী লানবনদগী 77 শুবা নীংতম নুমিৎকী থৌরমদা জাতিদা ৱা ঙাংলদুনা হায়খি ঐখোয়না G20 সম্মিৎকীদমক “ৱান ৱর্ল্দ, ৱান ফেমিলী, ৱান ফ্যুচর”গী ৱাখল্লোন মাংদা পুথোকখি অমসুং মাইকৈ অসিদা থবক পাইখৎলি। মালেম্না ক্লাইমেৎ ক্রাইসিস মায়োক্নরিঙৈদা ঐখোয়না লম্বী তাকখি অমসুং লাইফস্তাইল ফোর এনভাইর্নমেন্ত – মিসন LiFE ইনিসিএতিব হৌদোকখি।
We paved the way to fight climate change by launching Mission #LiFE-'Lifestyle for the Environment' and made International Solar Alliance and many countries have become part of it: PM @narendramodi#IndependenceDay #NewIndia#IndependenceDay2023 #RedFort pic.twitter.com/gmileuidZ4
— PIB India (@PIB_India) August 15, 2023
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মালেমগা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা ঐখোয়না ইন্তর্নেস্নেল সোলর এলায়েন্স শেমখি অমসুং হৌজিক লৈবাক কয়ানা ইন্তর্নেস্নেল সোলর এলায়েন্সকী শরুক ওইরে। ঐখোয়না বাইওদাইভর্সিতীগী মরু ওইবা অমসুং “বিগ কেৎ এলায়েন্স” শেমখিবা অদু খুমাং চাউশিনহনবদা মীৎয়েং চংখি।
जनशक्ति और जलशक्ति से पर्यावरण कल्याण !#IndependenceDay pic.twitter.com/3h0sWKXnRv
— Bhupender Yadav (@byadavbjp) August 15, 2023

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi says as the world grapples with climate crises, we have shown the way and launched the LifeStyle for Environment – Mission LiFE initiative
15 AUG 2023 5:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressing the nation on the occasion of 77th Independence Day from the ramparts of historic Red Fort in New Delhi said we have put forth the concept of "One World, One Family, One Future” for the G20 summit and are working in that direction. As the world grapples with climate crises, we have shown the way and launched the LifeStyle for Environment – Mission LiFE initiative.
The Prime Minister said we formed the International Solar Alliance in collaboration with the world and many countries are now part of the International Solar Alliance. We have emphasized the importance of biodiversity and advanced the establishment of the "Big Cat Alliance"