প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফগৎহল্লবা য়াইফ-থৌরাংগী স্কিমশিংনা এক্স-সর্বিসমেনশিংগী পুন্সিগী মগুন হেনগৎহনগনি: প্রধান মন্ত্রী
11 AUG 2023 8:52PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খ্রে হন্দক সরকারনা ফগৎহল্লবা য়াইফ-থৌরাংগী স্কিমশিংনা এক্স-সর্বিসমেনশিংগী পুন্সিগী মগুন হেনগৎহনগনি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি এক্স-সর্বিসমেনশিং য়াইফনবা মরুইওইনা লৌরে অমসুং এক্স-সর্বিসমেনগী য়াইফ-থৌরাংগী স্কিমশিংগী মখাদা পীরিবা শেনফমশিং হেনগৎলে।
1. হলভিলদার/মান্নবা ফমশিং ফাওবগী ই.এস.এম লুখ্রাবীশিংদা লুপা ২০০০০গী ভোকেসনেল ত্রেনিং গ্রান্ত লুপা ৫০০০০দা হেনগৎলে।
2. হলভিলদার/মান্নবা ফমশিং ফাওবগী নন-পেন্সন্নর/ই.এস.এম লুখ্রাবীশিংদা মেদিকেল গ্রান্ত লুপা ৩০০০০দগী লুপা ৫০০০০দা হেনগৎলে।
3. রেঙ্ক খুদিংমক্কী নন-পেন্সন্নর/ই.এস.এম লুখ্রাবীশিংদা লায়য়েংবগী গ্রান্ত লুপা লাখ ১.২৫দগী লুপা লাখ ১.৫০দা হেনগৎলে।
পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিৎ তৌখি;
“ ঐখোয়গী ঙাক-শেনখিবা থৌনা ফরবা এক্স-সর্বিসমেনশিংগীদমক ভারতনা চাউথোকচৈ। ফগৎহল্লবা য়াইফ-থৌরাংগী স্কিমশিংনা এক্স-সর্বিসমেনশিংগী পুন্সিগী মগুন হেনগৎহল্লে”।

Prime Minister's Office
Enhanced Welfare Schemes will improve the quality of life of Ex-Servicemen: PM
11 AUG 2023 8:52PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that the recent move of the government to enhance the Welfare Schemes for the Ex-Servicemen will improve their quality of life.
Union Minister, Shri Rajnath Singh informed that persuent to the top priority accorded to the welfare of the Ex-Servicemen and the policy of Ease of Living, the amount under the following Welfare Schemes of Ex-Servicemen has been enhanced.
1. Vocational Training Grant from Rs 20000 to Rs 50000 for widows of ESM upto Hav/equivalent.
2. Medical Grant from Rs 30000 to Rs 50000 for non- pensioner ESM/widows upto Hav/equivalent.
3. Grant for Serious Diseases from Rs 1.25 lakhs to Rs 1.50 lakhs for non- pensioner ESM/widows of all ranks.
In response, the Prime Minister tweeted:
"India is proud of the valiant Ex-Servicemen who have defended our nation. The welfare schemes which have been enhanced for them will greatly improve their quality of life."