Vice President's Secretariat
S. Phangnon Konyak becomes first woman member from Nagaland to Preside over Rajya Sabha
Chairman, Rajya Sabha had nominated four women Parliamentarians to the panel of Vice-Chairpersons
25 JUL 2023 4:41PM by PIB Delhi
Marking a significant moment in history, the first woman member from Nagaland in the Rajya Sabha, Smt. Phangnon Konyak presided over the House today. Earlier she had created history by becoming the first ever women member to be appointed to the panel of Vice- Chairpersons on July 17, 2023.
In a remarkable move to bring about gender equality, the Chairman, Rajya Sabha, Shri Jagdeep Dhankhar last week had nominated four women members (50% of the total number) to the panel of Vice-Chairpersons.
It is also noteworthy that all women members nominated to the panel are first term Parliamentarians.The panel reconstituted before the Monsoon Session contains a total of eight names, out of which half are women. This is the first time in the history of the Upper House that equal representation has been given to women members in the panel of Vice-Chairpersons.
The following are the details of the women Members nominated last week to the panel of Vice-Chairpersons.
Smt. P.T. Usha:
• She is a Padma Shri awardee and a renowned athlete. She was nominated to Rajya Sabha in July, 2022.
• She is a Member of the Committee on Defense, Consultative Committee for the Ministry of Youth Affairs and Sports, and Committee on Ethics.
Smt. S. Phangnon Konyak:
• She belongs to the Bharatiya Janata Party. She is the first woman to be elected as Member of Rajya Sabha from Nagaland in April, 2022 and the second woman from the State to be elected to either House of the Parliament or the State Assembly.
• She is a member of Committee on Transport, Tourism and Culture, Consultative Committee for the Ministry of Development of North Eastern Region, Committee on Empowerment of Women, House Committee and Member, Governing Council of the North-Eastern Indira Gandhi Regional Institute of Health and Medical Sciences, Shillong.
Dr. Fauzia Khan:
• She belongs to the Nationalist Congress Party. She was elected to the Rajya Sabha in April, 2020.
• She is a member of Committee on Empowerment of Women, Committee on Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Consultative Committee for the Ministry of Law and Justice.
Smt. Sulata Deo:
• She belongs to Biju Janata Dal. She was elected to Rajya Sabha in July, 2022.
• She is a member of Committee on Industry, Committee on Empowerment of Women, Joint Committee on Office of Profit, Committee on Members of Parliament Local Area Development Scheme (MPLADS) and Consultative Committee for the Ministry of Women and Child Development.

উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
এস. ফাংনোন কোনয়াকনা রাজ্য সভা প্রিসাইদ তৌবা নগালেন্দগী অহানবা নুপী মেম্বর ওইরে
রাজ্য সভাগী চিয়ারমেন্না নুপী পার্লিয়ামেন্তরিয়ান মরিবু ভাইস-চিয়ারপর্সনগী পেনেলদা নোমিনেত তৌখ্রে
25 JUL 2023 4:41PM by PIB Imphal
পুৱারীদা মশক নায়বা মীকুপ অমা শেম্লদুনা রাজ্য সভাদা নগালেন্দদগী অহানবা নুপী মেম্বর শ্রীমতী ফাংনোন কোনয়াকনা ঙসি হাউস প্রিসাইদ তৌখ্রে। মসিগী মমাংদা মহাক্না ২০২৩গী জুলাই ১৭দা ভাইস-চিয়ারপর্সনগী পেনেলদা এপোইন্ত তৌবা অহানবা নুপী মেম্বর ওইদুনা পুৱারী শেমখি।
জেন্দরগী মান্নবা পুরক্নবা মশক নায়বা খোংথাং অমদা রাজ্য সভাগী চিয়ারমেন শ্রী জগদীপ ধনকরনা মমাং চয়োলদা নুপী পার্লিয়ামেন্তরিয়ান মরি (অপুনবা মশিংগী চাদা ৫০) ভাইস-চিয়ারপর্সনগী পেনেলদা নোমিনেত তৌখি।
পেনেলদা নোমিনেত তৌরিবা নুপী মেম্বর পুম্নমক অহানবা ওইনা পার্লিয়ামেন্তরিয়ান ওইবশিংনি। মোন্সুন সেসন মমাংদা রিকন্সতিত্যুত তৌখিবা পেনেলদা পুন্না মমিং নিপাল য়াওরি, মদুগী মনুংদা তংখায়দি নুপীনি। অপ্পর হাউসকী পুৱারীদা মসিনা অহানবনি মদুদি ভাইস-চিয়ারপর্সনগী পেনেলদা নুপা মেম্বরদা চপ মান্নবা রিপ্রজেন্তেসন পীরি।
মখাগীশিং অসি হৌখিবা চয়োলদা ভাইস-চিয়ারপর্সনগী পেনেলদা নোমিনেত তৌখিবা নুপী মেম্বরশিংগী অকুপ্পা ৱারোলশিংনি।
শ্রীমতী পি.তি. উশা:
• মহাক পদ্ম শ্রী এৱার্দী অমসুং ময়াম্না খংনরবা এথেলেত অমনি। মহাক ২০২২গী জুলাইদা রাজ্য সভাদা নোমিনেত তৌখি।
• মহাক কমিতী ওন দিফেন্স, য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়গী কন্সলতেতিব কমিতী অমসুং কমিতী ওন ইথিক্সকী মেম্বর অমনি।
শ্রীমতী এস. ফাংনোন কোনয়াক:
• মহাক ভার্তিয়া জনতা পার্তিদগী লাকপনি। মহাক ২০২২গী এপ্রিল থাদা নগালেন্দদগী রাজ্য সভাগী মেম্বর ওইনা খনবা অহানবা নুপীনি অমসুং রাজ্য অসিদগী পার্লিয়ামেন্তগী হাউস নত্রগা স্তেত এসেমব্লীদা খনবা অনিশুবা নুপীনি।
• মহাক কমিতী ওন ত্রান্সপোর্ত, তুরিজম অমসুং কলচর, দোনর মন্ত্রালয়গী কন্সলতেতিব কমিতী, কমিতী ওন এম্পৱারমেন্ত ওফ ৱুমেন, হাউস কমিতী উমসুং মেম্বর, নোর্থ-ইস্তর্ন ইন্দিরা গান্ধী রিজনেল ইন্সতিত্যুত ওফ হেল্থ এন্দ মেদিকেল সাইন্সেস, শিল্লোংগী গবর্নিং কাউন্সিলগী মেম্বরনি।
দা. ফৌজিয়া খান:
• মহাক নেস্নেলিস্ত কংগ্রেস পার্তীদগী লাকপনি। মহাক ২০২০গী এপ্রিল থাদা রাজ্য সভাদা খনখি।
• মহাক কমিতী ওন এম্পৱারমেন্ত ওফ ৱুমেন, কমিতী ওন কঞ্জুমর এফিয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন, লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়গী কন্সলতেতিব কমিতীগী মেম্বরনি।
শ্রীমতী সুলাতা দিও:
• মহাক বিজু জনতা দলদগী লাকপনি। মহাক ২০২২গী জুলাই থাদা রাজ্য সভাদা খনখি।
• মহাক কমিতী ওন ইন্দস্ত্রী, কমিতী ওন এম্পৱারমেন্ত ওফ ৱুমেন, জোইন্ত কমিতী ওফ ওফিস ওফ প্রোফিত, কমিতী ওন মেম্বর্স ওফ পার্লিয়ামেন্ত লোকেল এরিয়া দিবলপমেন্ত স্কিম অমসুং ৱুমেন এন্দ চাইল্দ দিবলপমেন্ত মন্ত্রালয়গী কন্সলতেতিব কমিতীগী মেম্বরনি।