প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফ্রেঞ্চ এস্ত্রোনোৎ, পাইলোৎ অমদি এক্তর থোমাস পেস্কুএতকা প্রধান মন্ত্রীনা উনবা
14 JUL 2023 10:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফ্রেঞ্চ এরোস্পেস ইঞ্জিনয়র, পাইলোৎ, য়ুরোপিয়ন স্পেস এজেন্সী এস্ত্রোনোৎ অমদি এক্তর মিস্তর থোমাস পেস্কুএতকা জুলাই ১৪, ২০২৩দা পেরিসতা উনখ্রে‍।
প্রথান মন্ত্রীনা মিস্তর পেস্কুএতকী মফমদা ভারতকী স্পেস সেক্তরদা লৈরিবা খোঙজেল, মরুওইনা স্তার্তঅপ য়োকখৎপদা অমদি প্রাইভেত সেক্তর হেন্না শরুক য়াহনবদা পুক্নিং থৌগৎলিবশিংগী মতাঙদা পাউদমখি‍। প্রধান মন্ত্রীনা মিস্তর পেস্কুএতপু ভারত্তা লাক্তুনা নহাশিংবু পুক্নিং থৌগৎপিনবা অমদি স্তেস সেক্তর কোলাবোরেসনগী মতাঙদা থবক পায়খৎনবা ৱাফম থমখি‍।
মিস্তর পেস্কুএতনা প্রধান মন্ত্রীগী মফমদা এস্ত্রোনোৎ অমা ওইনা মহাক্না থেংনরকপশিং পাউদমখি, অমদি তুংগী স্পোস প্রোগ্রামশিং অমদি তেক্নোলোজীগী লমদা লৈরিবা ওইথোকপা য়াবা ফীভমশিংসু খন্নখি‍।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Thomas Pesquet, French astronaut, pilot and actor
14 JUL 2023 10:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met Mr. Thomas Pesquet, a French aerospace engineer, pilot, European Space Agency astronaut and actor, in Paris on 14 July 2023.
Prime Minister shared with Mr. Pesquet India’s progress in the space sector, particularly in promoting startups and encouraging greater private sector participation. Prime Minister invited Mr. Pesquet to visit India to motivate the youth as well as explore space sector collaborations.
Mr Pesquet shared with Prime Minister his experiences as an astronaut, and discussed possible contours of future space programs and technologies.