প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জুলাই ৭ অমসুং ৮দা প্রধান মন্ত্রী রাজ্য ৪ দা চৎকনি অমসুং লুপা করোর ৫০,০০০ রোমগী প্রোজেকশিং কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রী জুলাই ৭তা ছতিসগর অমসুং উত্তর প্রদেসতা চৎকনি; জুলাই ৮দা তেলঙ্গানা অমসুং রাজস্থানদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা রাইপুরদা লুপা করোর ৭৫০০গী প্রোজেকশিং কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎনবা অচৌবা থৌরাং অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা ছতিসগরদা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক ৫ কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
গীতা প্রেস গোরাখপুরগী চহি ১০০ শুবগী থৌরম লোইশিনবদা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াগনি
গোরাখপুর-লখনৌ অমসুং জোধপুর-অহমেদবাদ(সবরমাতি) শম্নবা বন্দে ভারত ত্রেন অনি প্রধান মন্ত্রীনা লমথাগনি
গোরাখপুর রেলৱে স্তেসন অমুক হন্না শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা বরানসীদা লুপা করোর ১২,১০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোরগী পন্দিৎ দিনদয়াল উপধ্যায়া জঙ্কসন- সন নাগর রেলৱে লাইন প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি
বরানসীদগী লখনৌ ফাওবা চৎথোক-চৎশিন লাইহন্নবা এন.ঐচ-৫৬গী বরানসী-জাউনপুর সেক্সন লেন মরিদা পাকথোকপা প্রধান মন্ত্রীনা কৎথোক্কনি
মনিকার্নিকা অমসুং হরিশচন্দ্র ঘাতশিং অমুক হন্না শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়
05 JUL 2023 11:48AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জুলাই ৭ অমসুং জুলাই ৮,২০২৩ দা রাজ্য ৪ দা চৎকনি। প্রধান মন্ত্রী জুলাই ৭তা ছতিসগর অমসুং উত্তর প্রদেসতা চৎকনি। প্রধান মন্ত্রী জুলাই ৮দা তেলঙ্গানা অমসুং রাজস্থানদা চৎকনি।
জুলাই ৭গী অয়ুক পুং ১০:৪৫ রোম তাবদা রাইপুরদা পাংথোকপা মীয়ামগী থৌরম অমদা প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি। নুংথিলগী পুং ২:৩০ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রী উত্তর প্রদেসকী গোরাখপুরদা থুংগনি অমসুং মফম অদুদা মহাক্না গীতা প্রেস গোরাখপুরগী চহি ১০০ শুবগী থৌরম লোইশিনবদা শরুক য়াগনি অমসুং তুংদা গোরাখপুর রেলৱে স্তেসন্দা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেনশিং লমথাগনি। মতুংদা, নুংথিলগী পুং ৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রী বরানসীদা থুংগনি অমসুং মফমদা অদুদা মহাক্না মীয়ামগী থৌরম অমা শরুক য়াগন, মফম অদুদা মহাক্না তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি, শঙ্গাগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি।
জুলাই ৮গী অয়ুক পুং ১০:৪৫ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রী তেলঙ্গানাগী ৱারাঙ্গলদা থুংগনি অমসুং মফম অদুদা মহাক্না তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা নুংথিলগী পুং ৪:১৫ রোম তাবদা বিকানরদা থুংগনি অমসুং মফম অদুদা মহাক্না তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি।
রাইপুরদা প্রধান মন্ত্রী
ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎনবা অচৌবা থৌরাং অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৬,৪০০ রোমগী ছতিসগরদা নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক ৫ কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মীয়ামদা কৎথোক্কদবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা জবলপুর-জগদালপুর নেসনেল হায়ৱেদা রাইপুরদগী কোদেবোর সেক্সন্দা কিলোমিতর ৩৩ শাংবা লেন-৪ শেমগৎপা য়াওরি। মসিনা তুরিজম চাউখৎহনবগী মথক্তা জগদালপুর ময়াদা স্তিল প্লান্তশিংগী শেম-শারবা পোৎথোকশিং পুথোক পুশিন খুদোংচাহনগনি। এন.ঐচ-১৩০গী বিলাসপুরদগী অম্বিকাপুর সেক্সনগী কিলোমিতর ৫৩গী বিলাসপুর-পাথ্রাপালি পরিং প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মসিনা ছতিসগর অমসুং উত্তর প্রদেসকী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন অমসুং নক্নবা মফমশিংদগী কোয়লা পুথোক-পুশিনগী থবক হেনগৎহনগনি।
৬-লেন গ্রিনফিল্দ রাইপুর-ভিশাখাপত্নম কোরিদোরগী ছতিসগর সেক্সনগী নেসনেল হায়ৱে প্রোজেক ৩ প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিগী মনুংদা এন.ঐচ-১৩০ সি.দিদা কিলোমিতর ৪৩ শাংবা লেন-৬গী ঝানকি-সারগি সেক্সন শেমগৎপা; এন.ঐচ-১৩০ সি.দিদা কিলোমিতর ২৫ শাংবা লেন-৬ বসানৱাহি-মরাঙপুরি সেক্সন শেমগৎপা য়াওরি। প্রোজেক অসিগী মরুওইবা শরুক্তি উদান্তি ৱাইল্দলাইফ সেঙ্কচুরি এরিয়াদা লম্লক্কী শা-উচেকশিং অপনবা লৈতনা চৎথোক-চৎশিন য়ানবা এনিমেল পাস ২৭ অমসুং মংকি কেনোপি ১৭ য়াওবা কিলোমিতর ২.৮ শাংবা লেন-৬গী তন্নেল অমা য়াওরি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা ধামতারিদা ফৌগী মিলশিং অমসুং কানকারদা বাউসাইদ মরাং কাইনা ফংবা মফমশিং হেন্না চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইহনগনি অমসুং লমদম অসিগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি।
লুপা করোর ৭৫০ চঙনা পায়খৎখিবা কিলোমিতর ১০৩ শাংবা রাইপুর-খারিয়ার রোদ রেল লাইন দব্লিংগী থবক প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মসিনা ছতিসগরদা হিথাংফমশিংদগী উদোগশিংগী কোয়লা, স্তিল, হার অমসুং অতোপ্পা পোৎলমশিং পুথোক-পুশিনগী থবক লাইহল্লগনি। কেওতি-অন্তগর শম্নবা কিলোমিতর ১৭গী অনৌবা রেলৱে লাইনসু প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। লুপা করোর ২৯০ চঙনা পায়খৎপা অনৌবা রেলৱে লাইন অসিনা দাললি রাজহারাগী আইরন ওর মাইনশিংগা ভিলাই স্তিল প্লান্তগা শম্নহনগনি অমসুং অশুকপা উমংশিং ফাওরগা খা থংবা ছতিসগরগী মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংগা শম্নগনি।
কোর্বদা লুপা করোর ১৩০ চঙনা শাবা চহি অমদা মেত্রিক তন লিশিং ৬০ কেপাসিতি লৈবা ইন্দিয়ান ওইল কোর্পোরেসনগী বোত্তলিং প্লান্ত অমা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। তুংদা প্রধান মন্ত্রীনা অয়ুস্মান ভারতকী মখাদা বেনিফিসরিশিংদা কার্দ লাখ ৭৫ রোম য়েন্থোকপা হৌগনি।
গোরাখপুরদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা গোরাখপুরদা গীতা প্রেসতা চৎকনি অমসুং পুৱারি ওইরবা প্রিন্তিং প্রেস অসিগী চহি ১০০ শুবগী থৌরমশিং লোইশিনবগী থৌরম শরুক য়াগনি। মহাক্না থৌরম অদুদা চিত্রময়া সিব পুরানা গ্রান্থ ফোঙগনি। মহাক্না গীতা প্রেসতা লীলা চিত্রা লাইশঙদা চৎকনি।
প্রধান মন্ত্রীনা গোরাখপুর রেলৱেস স্তেসন্দা বন্দে ভারত ত্রেন অসিন লমথাগনি। ত্রেন অনি অদুদি গোরাখপুর-লখনৌ বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অমসুং জোধপুর-অহমেদবাদ(সবরমাতি) বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনি।
গোরাখপুর-লখনৌ বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা অয়োধ্যা ফাউদুনা চেনগন অমসুং রাজ্য অসিগী মরুওইবা সহরশিংগা শম্নবা হেনগৎহনগনি। জোধপুর-অহমেদবাদ(সবরমাতি) বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা জোধপুর, অবু রোদ, অহমেদবাদ শম্নবা হেনগৎহল্লগনি অমসুং লমদম অসিগী শেন-থুমগী ফিবম চাউখৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা গোরাখপুর রেলৱে স্তেসন অমুক হন্না শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। স্তেসন অসি লুপা করোর ৪৯৮ চঙনা শেমগৎকনি অমসুং মালেম থাক্কী খুদোংচাবশিং ফংহনগনি।
বরানসীদা প্রধান মন্ত্রী
বরানসীদা পাংথোকপা মীয়ামগী থৌরম অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১২১০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোরগী পন্দিৎ দিনদয়াল উপধ্যায়া জঙ্কসন- সন নাগর রেলৱে লাইন শঙ্গাগনি। লুপা করোর ৬৭৬০ চঙনা পায়খৎপা অনৌবা লাইন অসিনা পোৎ-চৈ পুথোক পুশিন অমসুং চৎথোক-চৎশিন্দা হেন্না নুংঙাইহল্লগনি। লুপা করোর ৯৯০ চঙনা পায়খৎপা রেলৱেজ লাইন অহুম মৈ ফংহনবা নত্ত্রগা দবল লাইন ওনখৎপগী থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। হায়রিবা লাইনশিং অদুদি ঘাজিপুর সিতি-আউরিহার রেল লাইন, আউনরিহার-জাউনপুর রেল লাইন অমসুং ভাতনি-আউনরিহার রেল লাইন্নি। মসি উত্তর প্রদেসতা রেলৱেজ লাইনশিং চাদা ১০০ মৈ ফংহনবগী থৌরম পাংথোক্কনি।
লুপা করোর ২৭৫০ চঙনা পায়খৎপা এন.ঐচ-৫৬গী বরানসী-জাউনপুর সেক্সন লেন-৪ দা ওনখৎখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি,মসিনা বরানসীদগী লখনৌদা ফাওবা চৎপা লাইহল্লগনি।
বরানসীদা প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগদবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা পি.দব্লিউ.দি প্রোজেক ১৮ নৌনা শেমজিনবা; বি.ঐচ.য়ুদা মালেমগী নুপীমচাশিংগী হোস্তেল শাবা; কারাসারা খুঙ্গংদা সিপেত ভোকেসনেল ত্রেনিং সেন্তর শাবা; পুলিস স্তেসন সিন্ধাউরাদা মী লৈনবা বিল্দিংশিং শাবা; ইকোনোমিক ওফেন্সেস রিছার্স ওর্গনাইজেসন বিল্দিং শাবা; মোহন কাত্রাদগী কোনিয়া ঘাত ফাওবা সিৱের লাইনশিং শাবা; রামনা খুঙ্গংদা অনৌবা সেপতেচ মেনেজমেন্ত সিস্তেম শাবা; নাকল অনি লোংবা এল.ই.দি য়ুনিপোল ৩০; রামনগর এন.দি.দি.বি মিল্ক প্লান্তদা ষন্থিগী বাইও-গ্যাস প্লান্ত অমা শাবা; দাসাশ্বামেধ ঘাত্তা ফ্লোতিং চেঞ্জিং রুম শাবা য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগদৌরিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা কাদিপুর অমসুং হারদাত্তপুরদা লেন-২গী রেল ওভর ব্রিজ অনি শাবা; ভ্যাসনগর-পন্দিৎ দিনদয়াল উপধ্যয় জঙ্কসন রেল ফ্লাইওভর; অমসুং পি.দব্লিউ.দি লম্বী ১৫ নৌনা শেমজিনবা অমসুং শেমগৎপনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসি লুপা করোর ৭৮০ চঙনা পায়খৎকদবনি।
জল জিবন মিসনগী মখাদা লুপা করোর ৫৫০ হেনবগী খু্ঙ্গংগী থক্নবা ঈশিং পীনবা স্কিম ১৯২ শানবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। মসিনা খুঙ্গং ১৯২ দা মীওই লাখ ৭দা অফবা থক্নবা ঈশিং পীগনি।
মনিকারনিকা অমসুং হরিশচন্দ্র ঘাতশিং অমুক হন্না শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। ঘাতশিং নৌনা শেমজিনবা অসিনা মীয়ামদা মী ঙাইফম, শিং থম্ফম, অমোৎপা লংথোকফম অমসুং অকোয়বগী ফিবম শোকহন্দবা পোলোইফম শেমগৎপা অসিনি।
রাজ্য অদুদা উরেপ-উয়ুং তমগদবা অতোপ্পা প্রোজেকশিংগী মনুংদা বরানসীদা গঙ্গা তুরেলদা মরুওইবা ঈরুজফম ঘাতশিংদা অতাওবা ফি হোংফমশিং শাবা অমসুং সিপেত কেম্পস কারসারাদা মহৈরোয়শিংগী হোস্তেল শাবনি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসতা পি.এম শ্বানিধিগী লোনশিং, পি.এম.এ.ৱাইগী য়ুমশিংগী শোশিং অমসুং অয়ুস্মান কার্দশিং য়েন্থোক্কনি। পি.এম.এ.ৱাইগী বেনিফিসরি লাখ ৫দা শোশিং য়েন্থোক্কনি, বেনিফিসরি লাখ ১.২৫ তা পি.এম শ্বানিধি লোনশিং অমসুং অয়ুস্মান কার্দ করোর ২.৮৮ য়েন্থোক্কনি।
ৱারাঙ্গলদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা তেলাঙ্গানাদা লুপা করোর ৬,১০০ রোমগী মরুওইবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগদবা মরুওইবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা লুপা করোর ৫,৫০০ হেনবগী কিলোমিতর ১৭৫ শাংবা নেসনেল হায়ৱেজ প্রোজেকশিং য়াওরি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা নাগপুর-বিজায়াৱাদা কোরিদোরগী কিলোমিতর ১০৮ শাংবা মাঞ্চেরিয়েল-ৱারাঙ্গাল সেক্সন য়াওরি। সেক্সন অসিনা মাঞ্চেরিয়েল অমসুং ৱারাঙ্গালগী কিলোমিতর ৩৪ তেনশিনহনগনি অমসুং এন.ঐচ-৪৪ অমসুং এন.ঐচ-৬৫ দা লম্বী চিনবা হন্থহনগনি। মহাক্না এন.ঐচ-৫৬৩গী কিলোমিতর ৬৮ শাংবা কারিমনাগর-ৱারাঙ্গাল সেক্সন ফগৎহন্নবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। মসিনা হায়দ্রবাদ-ৱারাঙ্গাল ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর, কাকাতিয়া মেগা তেক্সতাইল পার্ক অমসুং এস.ই.জেৎ ৱারাঙ্গালদা চৎথোক-চৎশিনগী ফিবম ফগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱে মেনুফেকচরিং য়ুনিত, কাজিপেত শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। ৱাগোন শানবা য়ুনিত অসি লুপা করোর ৫০০ চঙনা পায়খৎকদবনি। মসিদা খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজি অমসুং ৱাগোনশিং রোবোতনা রং থাবগী থবকশিং য়াওগনি অমসুং অনৌবা মেছিনশিং অমসুং অনৌবা পোৎ-চৈ থমফমশিং য়াওগনি। মসিনা মফম অদুদা থবক ফংনবগী খুদোংচাবা পীগনি।
বিকানরদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা বিকানরদা লুপা করোর ২৪,৩০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
অমৃতশর-জামনগর ইকনোমিক কোরিদোরগী লেন ৬গী গ্রিনফিল্দ এক্সপ্রেসৱে সেক্সন অমসুং গ্রিন ইনর্জি কোরিদোরগী ইন্তর-স্তেৎ ত্রান্সমিসন লাইনগী ফেজ-১ প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। কিলোমিতর ৫০০ হেন্না শাংবা হনুমানগর জিলাদা জাখদৱালি খুঙ্গংদগী জালোর জিলাগী খেতলাৱাস ফাওবগী সেক্সন অসি লুপা করোর ১১,১২৫ চঙনা শাগদবনি। এক্সপ্রেসৱে অসিনা মরুওইবা সহরশিং অমসুং ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোরশিং শম্নগনি অমসুং তুরিজম অমসুং শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি।
লমদম অদুদা পৱার সেক্তর চাউখৎহন্নবা, লুপা করোর ১০,৯৫০গী অহানবা ফেজগী গ্রিন ইনর্জি কোরিদোরগী ইন্তর-স্তেৎ ত্রান্সমিসন লাইন মীয়ামদা কৎথোক্কনি। গ্রিন ইনর্জি কোরিদোর অসিনা গিগৱাত ৬গী রিনিউএবল পৱার পুনশিনগনি অমসুং নোংচুপ থংবা লমদমদা রিনিউএবল পৱার অমসুং থর্মেল পৱার পুথোকপা অসি চাং চানা থম্বদা মতেং পাংগনি। প্রধান মন্ত্রীনা বিকানরদগী ভিৱাদি ত্রান্সমিসন লাইনসু মীয়ামদা কৎথোক্কনি। লুপা করোর ১,৩৪০ চঙনা শেমগৎপা মন্ত্রীনা বিকানরদগী ভিৱাদি ত্রান্সমিসন লাইন অসিনা রাজস্থানদা গিগৱাত ৮.১গী সোলার পৱার শীজিন্নবদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বিকানরদা নৌনা শাবা ফমুং ৩০ লৈবা ইমপ্লোয়িজ স্তেৎ ইন্সুরেন্স কোর্পোরেসন হোস্পিতাল মীয়ামদা কৎথোক্কনি। হোস্পিতাল অসিনা মফম অদুগী মীয়ামদা অফবা মগুন লৈবা অনা-লায়য়েংগী খুদোংচাবশিং ফংহনগনি।
মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা বিকানর রেলৱে স্তেসন অমুক হন্না শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। লুপা করোর ৪৫০ চঙনা স্তেসন নৌনা শেমগৎকদৌরবা অসিদা প্লেতফোর্মশিং অমুক হন্না শেমগৎপা, রেলৱে স্তেসন অসিগী হেরিতেচকী ফিবম কাইহন্দনা থম্বা য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা কিলোমিতর ৪৩ শাংবা চুরু-রাতানগর সেক্সন লাইন অনিদা ওনখৎনবা প্রোজেক উরেপ-উয়ুং তমগনি। লাইন অনিদা ওনখৎপা অসিনা বিকানর লমদমদগী লৈবাক্কী অতৈ মফমশিংদা জিপসম, শুনু নুঙ, মহৈ-মরোংশিং অমসুং হারগী পোৎথোকশিং পুথোক-পুশিন তৌবদা হেন্না খুদোংচাহনগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit covering 4 states on 7-8th July & dedicate and lay foundation stone of projects worth around Rs 50,000 crores
PM to visit Chhattisgarh and Uttar Pradesh on 7th July; Telangana and Rajasthan on 8th July
PM to dedicate and lay foundation stone of projects worth around Rs 7500 crores in Raipur
In a major push to infrastructure development, PM to dedicate and lay foundation stone for five National Highway projects in Chhattisgarh
PM to participate in the closing ceremony of centenary celebrations of Gita Press Gorakhpur
PM to flag off two Vande Bharat trains connecting Gorakhpur – Lucknow and Jodhpur – Ahmedabad (Sabarmati)
PM to lay the foundation stone of Gorakhpur Railway Station redevelopment
PM inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 12,100 crore in Varanasi
PM to inaugurate Pt. Deendayal Upadhyaya Junction- Son Nagar railway line of Dedicated Freight Corridor
PM to dedicate four-lane widening of Varanasi-Jaunpur section of NH-56 making travel from Varanasi to Lucknow easier and faster
PM to lay foundation stone for redevelopment of Manikarnika and Harishchandra Ghats
PM to distribute loans of PMSVANidhi, keys of PMAY Rural houses and Ayushman cards to the beneficiaries in UP
PM to lay the foundation stone for several road and rail infrastructure development projects worth around Rs. 6,100 crores in Warangal
PM to dedicate and lay the foundation stone of development projects worth over Rs. 24,300 crore in Bikaner
PM to dedicate to nation six lane greenfield expressway section of the Amritsar - Jamnagar Economic Corridor and phase-I of the Inter-State Transmission Line for Green Energy Corridor
PM to lay the foundation stone for the redevelopment of Bikaner Railway station
05 JUL 2023 11:48AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will undertake a visit covering four states on 7-8th July, 2023. He will visit Chhattisgarh and Uttar Pradesh on 7th July. On 8th July, Prime Minister will visit Telangana and Rajasthan.
On 7th July, at around 10:45 AM, Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate to the nation various development projects in a public programme in Raipur. Prime Minister will reach Gorakhpur, Uttar Pradesh at around 2:30 PM, where he will participate in the closing ceremony of centenary celebrations of Gita Press Gorakhpur, followed by flagging off of Vande Bharat trains at Gorakhpur Railway Station. Thereafter, at around 5 PM, Prime Minister will reach Varanasi, where he will attend a public programme, where he will lay the foundation stone, inaugurate and dedicate to the nation multiple development projects.
On 8th July, at around 10:45 AM, Prime Minister will reach Warangal, Telangana and attend a public programme where he will lay the foundation stone of various projects. Prime Minister will reach Bikaner at around 4:15 PM, where he will lay the foundation stone and dedicate to the nation multiple development projects in Rajasthan.
PM in Raipur
In a major push to infrastructure development, Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone for five National Highway projects worth around Rs. 6,400 crores. The projects that will be dedicated to the nation include the 33 km long 4-laning of Raipur to Kodebod section on the Jabalpur-Jagdalpur National Highway. Besides boosting tourism, the section is integral for the movement of raw goods, finished products of Steel plants near Jagdalpur and provides connectivity to iron ore rich areas. Prime Minister will also dedicate to the nation the 53 km long 4-lane Bilaspur-Pathrapali stretch of Bilaspur to Ambikapur section of NH-130. It will help improve connectivity of Chhattisgarh with Uttar Pradesh and will boost movement of coal by providing connectivity to coal mines in adjoining areas.
Prime Minister will also lay the foundation stone for three National Highway projects for the Chhattisgarh Section of the 6-lane Greenfield Raipur - Visakhapatnam corridor. These include development of 43 km long six lane Jhanki-Sargi section on NH 130 CD; 57 km long six lane Sargi-Basanwahi section on NH 130 CD; and 25 km long six lane Basanwahi-Marangpuri section of NH-130 CD. A key component is a 6-Lane tunnel of 2.8 Km length with 27 animal passes and 17 monkey canopies provided for unrestricted wildlife movement in Udanti Wildlife Sanctuary area. These projects will provide better connectivity to rice mills in Dhamtari and bauxite rich areas in Kanker, and also benefit the handicrafts industry in Kondagaon. Overall, these projects will give a major thrust to socio-economic development of the region.
Prime Minister will also dedicate to the nation the doubling of 103 km long Raipur - Khariar Road Rail Line which has been completed at a cost of Rs. 750 Crores. It will ease transportation of coal, steel, fertilisers and other commodities from ports for industries in Chhattisgarh. He will also dedicate to the nation a 17 km long new railway line connecting Keoti - Antagarh. Developed at a cost of Rs. 290 crores, the new railway line will provide connectivity to Bhilai Steel Plant with Iron Ore Mines of Dalli Rajhara and Rowghat areas and will link remote areas of southern Chhattisgarh passing through dense forests.
Prime Minister will also dedicate to the nation a bottling plant of the Indian Oil Corporation with a capacity of 60 thousand metric ton per annum at Korba, constructed at a cost of over Rs 130 crores. Further, Prime Minister will also kickstart the distribution of 75 lakh cards to the beneficiaries under the Ayushman Bharat.
PM in Gorakhpur
Prime Minister will visit the Gita Press in Gorakhpur and participate in the closing ceremony of centenary celebrations of the historic printing press. He will release the chitramaya Shiva Purana granth during the programme. The Prime Minister will also visit the Leela Chitra temple in the Gita Press.
Prime Minister will flag off two Vande Bharat trains from Gorakhpur Railway station. The two trains are : Gorakhpur – Lucknow Vande Bharat Express and Jodhpur – Ahmedabad (Sabarmati) Vande Bharat Express.
Gorakhpur – Lucknow Vande Bharat Express will pass through Ayodhya and will improve connectivity to important cities in the state and also give a fillip to tourism. Jodhpur – Sabarmati Vande Bharat Express will improve connectivity to famous places such as Jodhpur, Abu Road, Ahmedabad and will boost socio economic development in the region.
Prime Minister will also lay the foundation stone of Gorakhpur Railway Station redevelopment. The station will be redeveloped at a cost of around Rs. 498 crore and will provide world class passenger amenities.
PM in Varanasi
During the public programme in Varanasi, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stones of multiple development projects worth more than Rs 12100 crore.
Prime Minister will dedicate Pt. Deendayal Upadhyaya Junction - Son Nagar railway line of Dedicated Freight Corridor. Built at a cost of more Rs 6760 crore, the new line will facilitate faster and efficient movement of goods. Prime Minister will also dedicate to nation three railway lines whose electrification or doubling has been completed at a cost of more than 990 crore. These include Ghazipur city - Aunrihar rail line, Aunrihar- Jaunpur rail line and Bhatni- Aunrihar rail line. These projects have helped in achieving 100 percent electrification of railway lines in Uttar Pradesh.
Prime Minister will dedicate to nation the four-lane widening of Varanasi-Jaunpur section of NH-56, which has been completed at a cost of more than Rs 2750 crore, making travel from Varanasi to Lucknow easier and faster;
Among the multiple projects in Varanasi that will be inaugurated by the Prime Minister are construction and renovation of 18 PWD roads; International Girls Hostel building constructed at BHU campus; Central Institute of Petrochemicals Engineering & Technology (CIPET)- Vocational Training Centre at village Karsara; Residential buildings and amenities in Police station Sindhaura, PAC Bhullanpur, Fire station Pindra and Govt residential school Tarsada; Economic Offences Research Organization building; Sewer line from Mohan Katra to Konia Ghat and a modern septage management system in village Ramna; 30 double-sided backlit LED unipoles; a cow dung-based bio-gas plant at NDDB Milk plant Ramnagar; and a unique floating changing rooms jetty at Dashashwamedh ghat which will facilitate the bathing of devotees in river Ganga.
The projects whose foundation stone will be laid by the Prime Minister include construction of 3 two-lane rail over bridge (ROB) near Chaukhandi, Kadipur and Hardattapur railway stations; Construction of Vyasnagar - Pt. Deendayal Upadhyay Junction rail flyover; and construction and renovation of 15 PWD roads. These projects will be developed at a cumulative cost of about Rs 780 crore.
Prime Minister will also lay the foundation stone of 192 rural drinking water schemes, to be built at a cost of more than Rs 550 crore, under the Jal Jeevan Mission. It will provide pure drinking water to 7 lakh people in 192 villages.
Prime Minister will also lay the foundation stone of redesigning and redevelopment of Manikarnika and Harishchandra Ghats. The redevelopment ghats will have provision of public conveniences, waiting areas, wood storage, waste disposal and eco friendly cremation pyres.
Other projects whose foundation state will be laid include floating changing room jetties at six religiously significant bathing ghats on river Ganges in Varanasi on the lines of floating changing room jetties of Dashashwamedh Ghat and construction of students hostel at CIPET campus Karsara.
During the programme, Prime Minister will also distribute the loans of PMSVANidhi, keys of PMAY Rural houses and Ayushman Bharat cards to the beneficiaries in Uttar Pradesh. This will kickstart the Grih Pravesh of 5 lakh PMAY beneficiaries, distribution of 1.25 lakh PMSVANidhi loans to eligible beneficiaries and distribution of 2.88 crore Ayushman cards.
PM in Warangal
Prime Minister Narendra will lay the foundation stone for several crucial infrastructure development projects in Telangana worth around Rs. 6,100 crores.
Prime Minister will lay the foundation stone for 176 km long National Highway projects worth over Rs. 5,550 crores. The projects include 108 km long Mancherial – Warangal section of Nagpur-Vijayawada Corridor. The section will reduce distance between Mancherial and Warangal by around 34 km, thus reducing travel time and decongesting traffic on NH-44 and NH-65. He will also lay foundation stone for upgradation of the 68 km long Karimnagar – Warangal section of NH-563 from existing two lane to a four-lane configuration. This will help in improving connectivity to Hyderabad-Warangal Industrial Corridor, Kakatiya Mega Textile Park and SEZ at Warangal.
Prime Minister will also lay the foundation stone of the Railway Manufacturing Unit, Kazipet. To be developed at a cost of over Rs. 500 crores, the modern manufacturing unit will have enhanced Rolling Stock manufacturing capacity. It will be equipped with latest technology standards and facilities such as Robotic Painting of Wagons, State-of-the-art Machinery and Plant with modern material storage and handling. It will help in local employment generation and development of ancillary units in nearby areas.
PM in Bikaner
Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone of development projects worth over Rs. 24,300 crore in Bikaner, aimed at enhancing the region's infrastructure and welfare.
Prime Minister will dedicate to the nation six lane greenfield expressway section of the Amritsar - Jamnagar Economic Corridor. Spanning over 500 km in Rajasthan, this section which runs from village Jakhdawali in Hanumangarh district to village Khetlawas in Jalore district, is built at a cost of around Rs. 11,125 crore. This expressway will significantly reduce travel time and improve connectivity between major cities, and industrial corridors. The expressway will not only facilitate seamless transportation of goods but also enhance tourism and economic development along its route.
Giving a boost to the power sector in the region, Prime Minister will dedicate to the Nation the phase-I of the Inter-State Transmission Line for Green Energy Corridor worth around Rs. 10,950 Crore. The green energy corridor will integrate about 6 GW of renewable power and help in grid balancing of Renewable Power with Thermal Generation in Western Region and Hydro Generation in the Northern region, thereby strengthening transmission capacity between Northern Region and Western Region. Prime Minister will also dedicate Bikaner to Bhiwadi Transmission Line. To be developed by Power Grid at a cost of around Rs. 1,340 crores, Bikaner to Bhiwadi Transmission Line will help in evacuation of 8.1 GW of Solar Power in Rajasthan.
Prime Minister will dedicate a new 30-bedded Employees' State Insurance Corporation (ESIC) Hospital in Bikaner. The hospital will have a capacity upgradeable to 100 beds. This hospital will serve as a vital healthcare facility, catering to the medical needs of the local community and ensuring accessible and quality healthcare services.
Further, Prime Minister will lay the foundation stone for the redevelopment of the Bikaner Railway station. To be developed at a cost of around Rs. 450 Crores, the redevelopment work will involve renovation of all platforms along with flooring and ceiling while ensuring preservation of the heritage status of the existing structure of the railway station.
Foundation Stone for the Doubling of the 43 km long Churu – Ratangarh section will also be laid by the Prime Minister. Doubling of this rail line will enhance connectivity, facilitate easier transportation of gypsum, limestone, food grains and fertiliser products from Bikaner region to the rest of the country.