প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আগশাৰীৰ মাৰ্কিন স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞৰ এটা গোটৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
21 JUN 2023 9:06AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে মাৰ্কিন যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ নিউয়ৰ্কত আজি স্বাস্থ্য খণ্ডৰ আগশাৰীৰ মাৰ্কিন বিশেষজ্ঞৰ এটা গোটৰ সৈতে বৈঠকত মিলিত হয়৷
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু বিশেষজ্ঞসকলে মানবিশিষ্ট চিকিৎসাৰ বাবে ডিজিটেল প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰ, সংহত ঔষধৰ ক্ষেত্ৰত ব্যাপক গুৰুত্ব আৰু উন্নত স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰস্তুতিকে ধৰি স্বাস্থ্য ক্ষেত্ৰৰ সৈতে জড়িত বিভিন্ন বিষয়ৰ সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰে৷
বাৰ্তালাপ অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰা বিশেষজ্ঞসকলৰ হৈছেঃ-
• ডাঃ পিটাৰ হোটেজ, টেক্সাছৰ নেচনেল স্কুল অফ ট্ৰপিকেল মেডিচিনৰ প্ৰতিষ্ঠাপক ডীন৷
• ডাঃ সুনীল এ. ডেভিড, টেক্সাছৰ ভাইভেক্সৰ চিইঅ’
• ডাঃ ষ্টিফেল ক্লাছক’, জেনেৰেল কেটালিষ্টৰ উপদেষ্টা
• ডাঃ লটন আৰ বাৰ্নছ, পেনচিলভেনিয়া বিশ্ববিদ্যালয়ৰ ৱাৰ্টন স্কুলৰ স্বাস্থ্যসেৱা ব্যৱস্থাপনাৰ অধ্যাপক
• ডাঃ ভিভিয়ান এছ লি, ভেৰিলি লাইফ ছায়েন্সেছৰ প্ৰতিষ্ঠাপক অধ্যক্ষ
• ডাঃ পিটাৰ আগ্ৰে, জনছ হপকিন্স ব্লুমবাৰ্গ স্কুল অৱ পাব্লিক হেল্থ আৰু জনছ হপকিন্স স্কুল অৱ মেডিচিনৰ চিকিৎসক, নোবেল বিজয়ী আৰু আণৱিক জীৱবিজ্ঞানী ।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with a group of leading US Health experts
21 JUN 2023 9:06AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met a group of leading US experts from the health sector, today, in New York, USA.
Prime Minister and the experts discussed various matters pertaining to the domain of health including use of digital technologies for quality healthcare, greater focus on integrative medicine & better healthcare preparedness.
The details of experts who participated in the interaction are as under:
• Dr. Peter Hotez, Founding Dean of the National School of Tropical Medicine, Texas
• Dr. Sunil A. David, CEO of ViroVax based in Texas
• Dr. Stephen Klasko, Advisor to General Catalyst
• Dr. Lawton R. Burns, Professor of Healthcare Management, Wharton School, University of Pennsylvania
• Dr. Vivian S. Lee, Founding President, Verily Life Sciences
• Dr. Peter Agre, Physician, Nobel laureate and molecular biologist, at the Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health and Johns Hopkins School of Medicine.