ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ফ্রান্সতা এন্নেসি ইন্তরনেসনেল এনিমেসন ফেস্তিবেলদা ভারতকী ক্রিয়েতিপ ইকোনোমি উৎখ্রে
আই অমসুং বিগী সেক্রেতরিনা লুচিংবা ভারতকী মীহুৎ কাংবুনা এ.ভি.জি.সি সেক্তরদা মিনিস্ত্রিনা পীরিবা খুদোংচাবশিং ফোঙদোকখি; ভারত্তা মালেমগী এনিমেসন ফেস্তিবেল অমা পাংথোক্নবগী মতাংদা খন্নখি
14 JUN 2023 2:43PM by PIB Imphal
চহি অসিদা অহানবা ওইনা ভারতনা এন্নেসি ইন্তরনেসনেল এনিমেসন ফেস্তিবেল শরুক য়ারি। ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী সেক্রেতরি, শ্রী অপুরভা চন্দ্রনা লুচিংবা ভারতকী মীহুৎ কাংবু অমনা এনিমেসন ইন্দস্ত্রিগী শক্নাইরবশিংগা লোয়ন্না এনিমেসন অমসুং ভি.এফ.এক্স কন্তেন্ত শেম্বদা ভারতকী হৈশিংবা অদু মালেমগী ভাবকশিংদা উৎখ্রে।
মালেমগী প্রদক্সন হাওশিংগী এনিমেসন অমসুং ভি.এফ.এক্স কন্তেন্তগী পাম্নরবা মফম অমা ভারতনা থেংনা ওইরক্লি। ২০২১দা ভারত্তা এনিমেসন অমসুং ভি.এফ.এক্সগী কৈথেলগী ভেলু অসি বিল্লিয়ন ১০৯ ওইরি অমসুং ভি.এফ.এক্স মথন্তগী ললোন-ইতিক্কী ভেলু অসি লুপা বিল্লিয়ন ৫০ ওইরি। মসি ২০২৪ দা বিল্লিয়ন ১৮০ হেনগৎলকপা য়াই হায়না পানরি। মালেমগী বয়রশিংদা সেক্তর অসিদা ভারতকী হৈথোই-শিংথোইবা উৎনবা ভারতনা ফেস্তিবেল অসিদা শরুক য়াবা য়াম্না মরুওই।
ভারতনা শরুক য়ারিবা অসিগী মতাংদা শ্রী চন্দ্রনা হায়খি শীনফম অসিদা হৈথোই-শিংথোইরবা মীওইশিংগা লোয়ন্না মালেম থাক্কী তেক্নিকশিং অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবদগী এনিমেসন, গেমিং, ভিজুএল ইফেক্তস অমসুং কোমিক সেক্তরদা ভারত খুমাঙচাউশিল্লে। ভারত্তা এ.ভি.জি.সি কন্তেন্ত শেম্নবা মপানগী কম্পেনিশিংদা শেনগী মতেং পীবা লৈবাক খরগী মনুংদা ভারত য়াওরে। ভারত্তা ফিল্ম নম্বদা পীরিবা শেনগী মতেং পীরিবা অদুগা চপ মান্নৈ। মসি কম্পেনিশিংগী অচৌবা খুদোংচাবনি। ইন্দস্ত্রিদা মতেং পীনবা ঐখোয়না থাজবা পীখিবা অদুগী শরুক অমা ওইনা, ভারত্তা ফিল্ম পুথোক্ত্রিঙৈ অমসুং ফিল্ম পুথোক্লবা মতুংগী থবকশিংদা মতেং পীরি।
ফেস্তিবেল অদুদা চন্দ্রনা এ.আই.এ.এফকী দিরেক্তর মাইকেল মার্তিনগা উনখি অমসুং এন্নেসিদা ভারত শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা পায়খৎপা য়াবা থবকশিংগী মতাংদা খন্নখি অমসুং ভারত্তা এনিমেসন ফিল্ম ফেস্তিবেল অমা পাংথোক্নবা ভারত অমসুং ফ্রান্সকী মরক্তা মতেং পীন্নবা খন্নখি। সরশ্বাতি য়ান্ত্রাগী থিমদা দিজাইন তৌবা ভারতকী পেভিলিয়ন শ্রী চন্দ্রনা হাংদোকখি অমসুং এন্নেসি ফেস্তিবেল কম্পিতিসন ২০২৩দা শরুক য়ারিবা ভারতকী ফিল্ম মেকরশিংগা ৱারি শানখি।
অতোপ্পা লৈবাকশিংগী দেলিগেদশিংগা শ্রী চন্দ্রগা উনখি অমসুং এ.ভি.জি.সি সেক্তরদা মিনিস্ত্রিনা পায়খৎলিবা তোঙান-তোঙানবা থবকশিং অমসুং সেক্তর অসিদা ভারত সরকারনা পীরিবা মতেংশিংগী মতাংদা পাউদমখি।

Ministry of Information & Broadcasting
India's Creative Economy showcased at the Annecy International Animation Festival in France
Indian delegation led by Secretary I&B highlight incentives given by the Ministry to the AVGC sector; discuss possibilities of hosting an international animation festival in India
14 JUN 2023 2:43PM by PIB Delhi
Annecy, June 14, 2023: India is participating at the The Annecy International Animation Festival (AIAF) for the first time this year. An Indian delegation led by the Secretary, Information and Broadcasting, Shri. Apurva Chandra with eminent personalities of the animation industry have been showcasing India's prowess in creating animation and VFX content for global audiences at the AIAF.
India has lately emerged as a preferred destination of VFX and animation content for global production houses. The animation and VFX market in India was pegged to be valued at Rs 109 billion in 2021, with the VFX business alone amounting to Rs 50 billion. This figure is expected to grow to Rs 180 billion by 2024 according to a E&Y report. India's participation at Annecy therefore assumes greater importance as the country showcases its abilities in the sector to international buyers.
Speaking about India's participation, Shri. Chandra said, "The Animation, Gaming, Visual Effects and Comics (AVGC) Sector in India is making progress with the adoption of world-class techniques and innovative technologies, coupled with a pool of immensely talented professionals. India is one of the few countries providing cash incentive to foreign companies for making AVGC content in India. The incentives are the same as for shooting films in India. This is a huge opportunity for companies to benefit from this. As a country, we are committed to providing incentives to the industry, as well as supporting pre and post-production activities in India."
At the festival, Shri. Chandra met Michael Marin, director of AIAF and discussed the possibilities of strengthening India's engagement at Annecy and the potential of collaboration between India and France to host an animation film festival in India. Shri. Chandra inaugurated the India Pavilion, which has been designed on the theme of the Saraswati Yantra and also interacted with the Indian creative community who have won entries in the prestigious Annecy festival competition in 2023. Young creators Arvind Jeena, Nikita Prabhudesai Jeena, Upamanyu Bhattacharyya, Kalp Sanghvi along with industry seniors such as Saraswati Vani Balgum, Kireet Khurana, Biren Ghosh, Anil Wanvari and Anne Doshi, among others, were present at the festival.
Besides, Shri. Chandra interacted with delegates from other countries and the discussions centred around the various initiatives of the Ministry with regards to the AVGC sector, the incentives given by the Indian Government for ease of business in the sector.
Saurabh Singh