প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১২ মে’ত গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ৪৪০০ কোটি টকাৰ ব্যয়সাপেক্ষ পৰিকল্পনাৰ উদ্বোধন আৰু শিলান্যাস কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৱাস যোজনাৰ জৰিয়তে প্ৰায় ১৯,০০০ লাভাৰ্থীক ঘৰ অৰ্পণ কৰা হ'ব
প্ৰধানমন্ত্ৰী গিফ্ট চিটীলৈ যাব আৰু এই সময়ত চলিবলগা বিভিন্ন পৰিকল্পনাৰ স্থিতিৰ সমীক্ষা কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অখিল ভাৰতীয় শিক্ষা সংঘত ভাগ ল'ব
11 MAY 2023 10:40AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১২ মে'ত গুজৰাট ভ্ৰমণ কৰিব। প্ৰায় চাৰেদহ বজাত পুৱা প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গান্ধীনগৰত অখিল ভাৰতীয় শিক্ষা সংঘ অধিৱেশনত ভাগ ল'ব। তাৰ পাছত, তেওঁ বাৰ বজাত দুপৰীয়া গান্ধীনগৰত প্ৰায় ৪৪০০ কোটি টকাৰ ব্যয়সাপেক্ষ বিভিন্ন পৰিকল্পনাৰ উদ্বোধন আৰু শিলান্যাস কৰিব। প্ৰায় তিনি বজাত বিয়লি প্ৰধানমন্ত্ৰী গিফ্ট চিটীলৈ যাব।
বিকাশ পৰিকল্পনাৰ উদ্বোধন আৰু শিলান্যাস
গান্ধীনগৰৰ কাৰ্যক্ৰমৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৪৫০ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়সাপেক্ষ বিকাশ পৰিকল্পনাৰ উদ্বোধন আৰু শিলান্যাস কৰিব। ইয়াত চহৰ বিকাশ বিভাগ, পানী যোগান বিভাগ, পথ আৰু যাতায়াত বিভাগ তথা খনি আৰু খনিজ বিভাগৰ পৰিকল্পনা অন্তৰ্ভুক্ত আছে।
যিবিলাক পৰিকল্পনাৰ উদ্বোধন কৰা হ'ব, তাত বনাসকাণ্ঠা জিলাৰ বহুগ্ৰামীণ খোৱাপানী যোগান যোজনা, আহমেদাবাদত নদীৰ ওপৰত অভাৰব্ৰিজ, নাৰোদা জিআইডিচিত অৱশিষ্ট পানী সংগ্ৰহ নেটৱৰ্ক, মেহসাণা তথা আহমেদাবাদত আবৰ্জনা উপচাৰ সংযন্ত্ৰ, দাহেগামত প্ৰেক্ষাগৃহ আদি অন্তৰ্ভুক্ত আছে। যিবিলাক পৰিকল্পনাৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰা হ’ব, তাত জুনাগড় জিলাত বাল্ক পাইপলাইন পৰিকল্পনা, গান্ধীনগৰ জিলাত পানী যোগান যোজনাৰ সম্প্ৰসাৰণ, ফ্লাইঅভাৰ ব্ৰিজ, নতুন পানী বিতৰণ ষ্টেচন, বিভিন্ন চহৰ পথৰ নিৰ্মান আদি অন্তৰ্ভুক্ত আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পিএমএৱাই (গ্ৰামীণ আৰু চহৰীয়া) পৰিকল্পনাৰ উদ্বোধন আৰু শিলান্যাসো কৰিব। ইয়াৰ লগতে এই যোজনাৰ জৰিয়তে নিৰ্মিত প্ৰায় ১৯ হাজাৰ ঘৰৰ গৃহ প্ৰৱেশত ভাগ ল'ব। তেওঁ কাৰ্যক্ৰমৰ সময়ত যোজনাৰ লাভাৰ্থীসকলক ঘৰৰ চাবিবিলাক অৰ্পণ কৰিব। এই পৰিকল্পনাৰ মুঠ ব্যয় প্ৰায় ১৯৫০ কোটি টকা।
গিফ্ট চিটীত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে 'গুজৰাট ইণ্টাৰনেচনেল ফাইনেঞ্চ টেক-চিটী' (গিফ্ট চিটী), গান্ধীনগৰ ভ্ৰমণ কৰিব। ভ্ৰমণৰ সময়ত তেওঁ গিফ্ট চিটীত চলিবলগা বিভিন্ন পৰিকল্পনাৰ স্থিতিৰ সমীক্ষা কৰিব। গিফ্ট-আইএফএছচি সংস্থাসমূহৰ সৈতে বাৰ্তালাপতো মিলিত হ'ব, যাতে গিফ্ট চিটীত ভৱিষ্যতৰ যোজনা আৰু সংস্থাসমূহৰ অনুভৱৰ বিষয়ে বুজিব পৰা যায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চহৰৰ প্ৰধান আন্তঃগাঁথনিৰ সুবিধাসমূহো চাব, য'ত 'আণ্ডাৰগ্ৰাউণ্ড ইউটিলিটী টানেল' আৰু 'অটোমেটেড ৱেষ্ট কালেকশ্যন ছেগ্ৰিগেশ্যন প্লাণ্ট' অন্তৰ্ভুক্ত আছে।
অখিল ভাৰতীয় শিক্ষা সংঘ অধিৱেশন
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অখিল ভাৰতীয় শিক্ষা সংঘ অধিৱেশনত ভাগ ল'ব, যি অখিল ভাৰতীয় প্ৰাথমিক শিক্ষক পৰিসংঘৰ ২৯তম দ্বিবাৰ্ষিক সন্মিলন। এই সন্মিলনৰ বিষয়বস্তু 'টিচাৰ্ছ আৰ এট দ্য হাৰ্ট অফ ট্ৰেন্সফৰ্মিং এডুকেশ্যন' (শিক্ষাক পৰিৱৰ্তিত কৰাত শিক্ষকসকলৰ কেন্দ্ৰীয় ভূমিকা)।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 12th May
PM to inaugurate and lay foundation stone of projects worth around Rs 4400 crores
Houses under PMAY to be handed over to about 19,000 beneficiaries
PM to visit GIFT city and review status of various ongoing projects
PM to participate in Akhil Bhartiya Shiksha Sangh Adhiveshan
11 MAY 2023 10:40AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 12th May. At around 10:30 AM, Prime Minister will participate in Akhil Bhartiya Shiksha Sangh Adhiveshan in Gandhinagar. Thereafter, he will inaugurate and lay the foundation stone of various projects worth around Rs 4400 crores at 12 noon in Gandhinagar. At around 3 PM, Prime Minister will visit GIFT City.
Inauguration and foundation stone of development projects
During the programme in Gandhinagar, will inaugurate and lay the foundation stone of development projects worth over Rs 2450 crores. These include projects of Urban Development Department, Water Supply Department, Road and Transport Department and Mines and Minerals Department.
The projects being inaugurated include augmentation of multi village drinking water supply schemes in Banaskantha district, river overbridge in Ahmedabad, drainage collection network at Naroda GIDC, sewage treatment plants in Mehsana and Ahmedabad, auditorium in Dahegam, among others. The projects whose foundation stone would be laid include bulk pipeline project in Junagadh district, augmentation of water supply schemes in Gandhinagar district, construction of flyover bridges, new water distribution station, various town planning roads, among others.
Prime Minister will also inaugurate and lay the foundation stone of PMAY (rural and urban) projects, as well as participate in Gruh Pravesh of around 19,000 houses built under the scheme. He will hand over keys to beneficiaries of the scheme during the programme. The total outlay of these projects is around Rs 1950 crores.
PM in GIFT City
Prime Minister will visit ‘Gujarat International Finance Tec- City’ (GIFT City), Gandhinagar. During the visit he will review the status of various ongoing projects at GIFT City. An interaction with GIFT IFSC entities will also take place to understand their experience and future plans in GIFT City. Prime Minister will also visit the city’s key infrastructure facilities including the ‘Underground Utility Tunnel’ and ‘Automated Waste Collection Segregation Plant’.
Akhil Bhartiya Shiksha Sangh Adhiveshan
Prime Minister will participate in Akhil Bhartiya Shiksha Sangh Adhiveshan, which is the 29th Biennial Conference of All India Primary Teachers' Federation. The theme of this conference is ‘Teachers are at the Heart of Transforming Education’.