प्रधानमन्त्रीको कार्यालय
प्रधानमन्त्री 12 मईमा गुजरात भ्रमणमा जानेछन्
प्रधानमन्त्रीले करिब रु. 4400 करोड़को परियोजनाको उद्घाटन तथा शिलान्यास गर्ने कार्यक्रम छ
पीएमएवाई अन्तर्गतका घरहरू करिब रु. 19,000 लाभार्थीहरूलाई हस्तान्तरण गरिनेछ
प्रधानमन्त्रीले गिफ्ट सिटीको भ्रमण गर्नाका साथै विभिन्न परियोजनाको अवस्थाको समीक्षा गर्ने
प्रधानमन्त्री अखिल भारतीय शिक्षा सङ्घ अधिवेशनमा सहभागी हुने
11 MAY 2023 10:40AM by PIB Gangtok
प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदी 12 मईमा गुजरातको भ्रमण गर्दैछन्। बिहान 10:30 बजी प्रधानमन्त्री गान्धीनगरमा अखिल भारतीय शिक्षा सङ्घ अधिवेशनमा सहभागी हुनेछन्। त्यसपछि उनले गान्धीनगरमा मध्याह्न 12 बजी करिब रु. 4400 करोड़का विभिन्न परियोजनाको उद्घाटन तथा शिलान्यास गर्नेछन्। अपराह्न 3 बजी प्रधानमन्त्रीले गिफ्ट सिटीको भ्रमण गर्नेछन्।
विकास परियोजनाको उद्घाटन तथा शिलान्यास
गान्धीनगरमा हुने कार्यक्रममा उनले रु. 2450 करोड़भन्दा बढ़ीको विकास परियोजनाको उद्घाटन तथा शिलान्यास गर्नेछन्। जसमा शहरी विकास विभाग, जल आपूर्ति विभाग, सड़क तथा यातायात विभाग र खानी तथा खनिज विभागका परियोजनाहरू छन्।
उद्घाटन गरिने परियोजनाहरूमा बनासकान्ठा जिल्लामा बहुग्राम जल आपूर्ति योजना, अहमदाबादको नदी ओभरब्रिज, नरोदा जीआईडीसीमा ड्रेनेज कलेक्शन नेटवर्क, मेहसाना र अहमदाबादमा मलजल प्रशोधन प्लान्ट, दहेगामको सभागार लगायत अन्य सामेल छन्। जुनागढ़ जिल्लामा बल्क पाइपलाइन परियोजना, गान्धीनगर जिल्लामा खानेपानी योजना विस्तार, फ्लाईओभर पुल निर्माण, नयाँ खानेपानी वितरण केन्द्र, विभिन्न नगर योजना सड़क लगायतका परियोजनाको शिलान्यास हुनेछन्।
प्रधानमन्त्रीले पीएमएवाई (ग्रामीण र शहरी) परियोजनाहरूको उद्घाटन तथा शिलान्यास गर्नुका साथै योजना अन्तर्गत निर्मित करिब 19,000 घरहरूको गृह प्रवेशमा भाग लिनेछन्। कार्यक्रममा उनले योजनाका लाभार्थीहरूलाई चाबी हस्तान्तरण गर्नेछन्। यी परियोजनाहरूको कुल परिव्यय लगभग रु. 1950 करोड़ छ।
गिफ्ट सिटीमा प्रधानमन्त्री
प्रधानमन्त्रीले ‘गुजरात इन्टरनेशनल फाइनेन्स टेक- सिटी’ (गिफ्ट सिटी), गान्धीनगरको भ्रमण गर्नेछन्। भ्रमणका क्रममा उनले गिफ्ट सिटीमा चलिरहेका विभिन्न परियोजनाको अवस्थाको समीक्षा गर्नेछन्। गिफ्ट आईएफएससी संस्थाहरूसँग उनीहरूको अनुभव र गिफ्ट सिटीमा भावी योजनाहरू बुझ्नका लागि अन्तरक्रिया पनि हुनेछ। प्रधानमन्त्रीले शहरका ‘अण्डरग्राउण्ड युटिलिटी टनेल’ र ‘स्वचालित फोहोर सङ्कलन पृथक्कीरण प्लान्ट’ लगायतका मुख्य पूर्वाधारको पनि भ्रमण गर्नेछन्।
अखिल भारतीय शिक्षा सङ्घ अधिवेशन
प्रधानमन्त्री अखिल भारतीय शिक्षा सङ्घ अधिवेशनमा सहभागी हुनेछन्, जुन अखिल भारतीय प्राथमिक शिक्षक महासङ्घको 29औँ द्विवार्षिक सम्मेलन हो। यस सम्मेलनको नारा ‘शिक्षकहरू परिवर्तनकारी शिक्षाको मुटुमा छन्’ रहेको छ।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 12th May
PM to inaugurate and lay foundation stone of projects worth around Rs 4400 crores
Houses under PMAY to be handed over to about 19,000 beneficiaries
PM to visit GIFT city and review status of various ongoing projects
PM to participate in Akhil Bhartiya Shiksha Sangh Adhiveshan
11 MAY 2023 10:40AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 12th May. At around 10:30 AM, Prime Minister will participate in Akhil Bhartiya Shiksha Sangh Adhiveshan in Gandhinagar. Thereafter, he will inaugurate and lay the foundation stone of various projects worth around Rs 4400 crores at 12 noon in Gandhinagar. At around 3 PM, Prime Minister will visit GIFT City.
Inauguration and foundation stone of development projects
During the programme in Gandhinagar, will inaugurate and lay the foundation stone of development projects worth over Rs 2450 crores. These include projects of Urban Development Department, Water Supply Department, Road and Transport Department and Mines and Minerals Department.
The projects being inaugurated include augmentation of multi village drinking water supply schemes in Banaskantha district, river overbridge in Ahmedabad, drainage collection network at Naroda GIDC, sewage treatment plants in Mehsana and Ahmedabad, auditorium in Dahegam, among others. The projects whose foundation stone would be laid include bulk pipeline project in Junagadh district, augmentation of water supply schemes in Gandhinagar district, construction of flyover bridges, new water distribution station, various town planning roads, among others.
Prime Minister will also inaugurate and lay the foundation stone of PMAY (rural and urban) projects, as well as participate in Gruh Pravesh of around 19,000 houses built under the scheme. He will hand over keys to beneficiaries of the scheme during the programme. The total outlay of these projects is around Rs 1950 crores.
PM in GIFT City
Prime Minister will visit ‘Gujarat International Finance Tec- City’ (GIFT City), Gandhinagar. During the visit he will review the status of various ongoing projects at GIFT City. An interaction with GIFT IFSC entities will also take place to understand their experience and future plans in GIFT City. Prime Minister will also visit the city’s key infrastructure facilities including the ‘Underground Utility Tunnel’ and ‘Automated Waste Collection Segregation Plant’.
Akhil Bhartiya Shiksha Sangh Adhiveshan
Prime Minister will participate in Akhil Bhartiya Shiksha Sangh Adhiveshan, which is the 29th Biennial Conference of All India Primary Teachers' Federation. The theme of this conference is ‘Teachers are at the Heart of Transforming Education’.