প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অজমের অমসুং দিল্লী কেন্ত শম্নহনগদবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস লম্থাবদা থমখিবা ৱারোল
12 APR 2023 12:54PM by PIB Imphal
নমস্কার, রাজস্থানগী রাজ্যপাল কলরাজ মিশ্রাজী, রাজস্থানগী মুখ্য মন্ত্রী, ঐহাক্কী মরুপ শ্রীমান অশোক গেহলোতজী, রেল মন্ত্রী শ্রী অশ্বিনী বৈশ্নবজী, রাজস্থান সরকারগী মন্ত্রীশিং, বিধান সভা অমসুং বিধান পরিশদকী ওপোজিসনগী লুচিংবা, ফম্বাক অসিদা লেংশিনবীরিবা এম.এল.এ. অমসুং এম.পি., অতোপ্পা মীথুংলেন অমসুং ঐহাক্কী রাজস্থানগী নুংশিরবা ইচিল ইনাওশিং!
ইমা ভারতীবু নিংজবা রাজস্থানগী লমদম অসিনা ঙসিদি অহানবা বন্দে ভারত ত্রেন ফংজরে। দিল্লী কেন্ত-অজমের বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অসিনা জয়পুর-দিল্লী চত্থোক চৎশিন তৌবদা হেন্না লাইথোকহল্লগনি। ত্রেন অসিনা রাজস্থানগী তুরিজম ইন্দস্ত্রীবুসু য়াম্না তেংবাংগনি। তীর্থরাজ পুস্কর ওইরো, নত্ত্রগা অজমের শরিফ ওইরো, লাইনিংবগী মসিগুম্লবা মশক নাইরবা মফমশিংদা য়ৌবদা হৌজিক অমুক্কা হেন্না লাইরগনি।
ইচিল ইনাওশিং,
মমাংগী থা অনিগী মনুংদা ঐহাক্না অশংবা ফিরাল হায়হনবগী লাইবক ফবা ফংজবা মসিনা তরুকশুবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ওইরগনি। মুম্বাই শোলাপুর বন্দে ভারত এক্সপ্রেস, মুম্বাই-শির্দী বন্দে ভারত এক্সপ্রেস, রানি কমলাপতী-হজরত নিজামুদ্দিন বন্দে ভারত এক্সপ্রেস, সেকনদ্রবাদ-তিরুপতি বন্দে ভারত এক্সপ্রেস, চেন্নৈ কোইম্বাতোর বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অমসুং ঙসিনা জয়পুর-দিল্লী বন্দে ভারত এক্সপ্রেস চেনবা হৌরগনি। মসিগী মোদর্ন ওইরবা ত্রেন অসি হেক হৌদোকখিবদগী, চাউরাকপা মীওই লাখ 60মুক্না মসিদা তোংদুনা চৎনখ্রবনি। খোঙজেল য়াঙবা হায়বসিনা বন্দে ভারতকী খ্বাইদগী মশক থোকপা মওং-মতৌনি, মসিনা মীয়ামগী মতম য়াম্না কল্লিবনি। স্তদী অমনা হায়বগী মতুং ইন্না, বন্দে ভারতকী খোঙচৎ অমদা তোংদুনা চৎপা মতমদা মীয়াম্না ত্রিপ অমদা চাউরাক্না পুং লিশিং অনিগা মখায় কনবা ঙম্মি হায়না তাক্লি। ত্রিপ অমদগী কনবা ঙম্লিবা অশুক য়াম্বা মতম অসি মখোয়না অতোপ্পা থবকশিং তৌনবা ফংলিবনি। নিংথীনা মেন্যুফেকচরিং তৌবগী মতিক্তগী সেফতীগী গেরেন্তী, য়াঙলবা খোঙজেলদগী ফজরবা দিজাইনগী মওং মতৌ অসিনা বন্দে ভারতপু অথোইবা ত্রেন অমা ওইহল্লি। মসিগুম্বা মওং মতৌশিং অসি উরুবদগী লৈবাক অসিনা ঙসিদি বন্দে ভারতপু য়াম্না থাগৎনরি। বন্দে ভারতনা অনৌবা কয়া অমা হৌদোকখ্রে। বন্দে ভারত অসিদা ভারত্তা শাবা অহানবা সেমি হাই স্পীদ ত্রেন্নি। বন্দে ভারত অসিদি কম্পেক্ত অমসুং ইফিসিএন্ত অশুক য়াম্না ওইবা অহানবা ত্রেন অমনি। লৈবাক অসিনা শাজবা সেফতী সীস্তেম, কবচ শিজিন্নবা অহানবা ত্রেন অমনি। বন্দে ভারত অসিদি অতোপ্পা অহেনবা ইঞ্জিন য়াওদনা সহয়াদ্রী ঘাত কাবা ঙম্বা ভারতকী ত্রেনগী পুৱারীগী অহানবা ত্রেন্নি। বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অসি অহানবা, মতম পুম্বদা অহানবা হায়রিবা ভারতকী ৱাখল্লোন অসিগী খুদম অমনি। বন্দে ভারত ত্রেন অসিনা ঙসিদি চাউখৎপা, মোদর্নিতী, তংদু লৈতাবা অমসুং মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা হায়বসিগা অমত্তা ওইবসিদা ঐহাক্না নুংঙাইবা ফাওই। ঙসিগী বন্দে ভারতকী খোঙচৎ অসিনা ঐখোয়বু চাউখৎপা ভারতকী খোঙচত্তা পুদুনা চৎকনি। ঐহাক্না বন্দে ভারত ত্রেন অসিগীদমক্তা রাজস্থানগী মীয়াম্বু থাগৎচরি।
মরুপশিং,
মীচম মীয়ামগী পুন্সিগী চাউরবা শরুক অমা ওইরিবা ত্রেনগুম্বা তঙাই ফদবা খুদোংচাবশিং অসিবু রাজনিতীগী হীরম ওইহনখিবা অসিদা ঐহাক্না নুংঙাইতবা ফাওই। নিংতম্বা ফংলবা মতুংদা ভারতনা রেলগী নেতৱর্ক অচৌবা অমা ফংখিবনি। অদুবু রেলবু মতমগা চুনহনবগা থবক অসিদা রাজনিতী য়াম্না তৌদুনা লাকখি। রাজনিতীগী খুদোংচাবা য়েংদুনা রেল মন্ত্রী কনা ওইগনি, কনা ওইরোই হায়না ৱারেপ লৌদুনা লাকখি। রাজনিতীগী খুদোংচাবগী মখা পোন্না বজেত্তা ত্রেন মখল কয়া লাউথোকখি, মখোয়শিং অদু কৈদৌনুংদা চেনখিদ্রবনি। রেলৱেগী থবক লৌবদা রাজনিতী তৌনরম্মি, শেঞ্জা থুমজা কয়া তৌনরম্মি। লাইরবশিংদগী মরল মুল্লবা মতুংদা মখোয়বু রেলৱেদা থবক পীবগী ফিভম ফাওবা লৈরম্লবনি। মী লৈতবা লেভেল ক্রোসিং ফাওবা করিমত্তা য়েংশিন্দনা থম্বীরম্লবনি। রেলৱেগী লু-নানবা, তেক্ত-কায়দবা, রেলৱে প্লেতফোর্ম লু-নান্না থম্বগী থবকশিংবু থওইদনা অদুমক লৈখ্রবনি। ফিভম পুম্নমক অসি ইং 2014দগী অহোংবা লাকপা হৌখি। মীয়াম্না তংদু লৈতাবা সরকার অমা শেমখিবদগী, মীয়াম্না য়াবা সরকার অমা শেমখিবদগী, সরকারগী মিংদা কারবার তৌবগী থবক লোইখ্রবা মতমদা, রেলৱেসু নিংশা হোন্দোকচবা ঙমখিবনি অদুগা অনৌবা অৱাংবা থাক য়ৌনবা থৌবা হৌখিবনি। ভারত মচা খুদিংনা ঙসিগী রেলৱেগী মওং মতৌশিং উবদা চাউথোকচবা ফাওজরবনি।
ইচিল ইনাওশিং,
রাজস্থান মীয়াম্না ঐখোয়গী মফমদা মতম পুম্বদা থৌজাল কয়া পীবিদুনা লাকখি। থৌনা ফবশিংগী লমদম অসিবু ঐখোয়গী সরকারনা হৌজিক্তি খুদোংচাবা অমসুং ওইথোকপা য়াবা কয়াগী লমদম ওইহল্লবনি। রাজস্থান অসি লৈবাক্কী তুরিজমগী খ্বাইদগী মকোক থোংবা পন্থুংফমশিংগী মরক্তা অমা ওইরিবনি। রাজস্থান্দা লাক্লিবা তুরিস্তশিংগী মতম য়াম্না কনবা অমসুং খ্বাইদগী ফবা খুদোংচাবা ফংহনবা হায়বসি য়াম্না মরু ওইবনি। মসিদা কন্নেক্তিবিতীনা অচৌবা থৌদাং য়াগনি। কেন্দ্র সরকারনা মমাংগী চহি খরসিদা রাজস্থানগী কন্নেক্তিবিতীগীদমক্তা পায়খৎখিবা থবকশিং অসি মশক থোকপা থবক ঙাক্তনি হায়বদা হায়মনবা থোক্লোই। ঐহাক্না ফেব্রুৱারী থাদা দিল্লী-মুম্বাই এক্সপ্রেসৱেগী দিল্লী-দৌসা-লালসোত শরুক শঙ্গাবগীদমক্তা দৌসাদা লাকপগী খুদোংচাবা ফংজখি। মসিগী এক্সপ্রেসৱে অসিনা দৌসা খক্তা নত্তনা অলৱর, ভারতপুর, স্বাই মাধোপুর, দোঙ্ক, বুন্দি অমসুং কোতা জিলাগী মীওইশিংদসু কান্নবা য়াম্না ফংগনি। কেন্দ্র সরকারনা রাজস্থানগী ঙমখৈগী মফমশিংদা চাউরাক্না কিলোমীতর 1400গী শোরোক শেম্বগী থবক পায়খৎলি। রাজস্থান্দা কিলোমীতর লিশিং অমগী শোরোক শাবগী ৱাহৌদোক অমসু হৌজিক লৈরবনি।
মরুপশিং,
ঐখোয়গী সরকারনা শোরোক খক্তা নত্তনা রেলগী কন্নেক্তিবিতীদসু অহেনবা মিৎয়েং চঙলি। তরঙ্গা হিলদগী অম্বাজী ফাওদুনা আবুরোদ ফাওবা রেলগী অনৌবা লম্বী শেম্বগী থবকসু হৌখ্রবনি। মসিগী রেল লাইন অসি চহি 100 হেনবদগী অপাম্বা লৈদুনা লাক্লবনি, মসিবু বি.জে.পি. সরকারনা মপুং ফাহল্লবনি। উদয়পুরদগী অহমেদবাদ ফাওবগী রেল লাইনসু ব্রোদ গেজ ওন্থোকপগী থবক লোইখ্রে। মসিনা মেৱারগী লমদম, গুজরাত য়াওনা লৈবাক্কী অতোপ্পা শরুকশিংগা অচৌবা লাইন অমনা কন্নেক্ত তৌরগনি। মমাংগী চহি 9 অসিদা রাজস্থানগী রেল নেতৱর্ক্কী চাউরাকপা 75% ইলেক্তিফিকেসন তৌখ্রে। ঐখোয়গী অশ্বিনীজীনসু হৌজিক্তা মরিক চুম্বা তাকপীখ্রে, ইং 2014গী মমাংগী বজেতকা চাংদম্নবা মতমদা, রাজস্থানগী রেল বজেত্তা চাউরাক্না শরুক 14 হেনগৎলে। মতমদুদা ফংলম্বা অমসুং হৌজিক ফংলিবা অসিদা শরুক 14 খেন্নরে হায়বনি। মতমদুদা, মফমসিগী বজেত অসি চাউরাক্না লুপা করোর 900 ওইরম্মি, হৌজিক্তি বজেত অসি লুপা করোর লিশিং 9দগী হেল্লে। তাল্লক অসিদা রেল লাইনবু দবল ওইহনবগী থবকশু শরুক অনি হেল্লে। রেল লাইন পাকথোক চাউথোকপগী থবক কয়া হৌখিবা চহিশিংদা পাংথোকখিবা অসিনা রাজস্থানগী ত্রাইবেল মীয়ামদা কান্নবা য়াম্না পীরে। দঙ্গর্পুর, উদয়পুর, চিতোরগর, পালী অমসুং সিরোহী জিলাদা রেলগী খুদোংচাবা ফংলে। রেল লাইনগা লোয়ননা রাজস্থানগী রেলৱে স্তেসনশিংদসু অহোংবা য়াম্না লাক্লে। রাজস্থানগী রেলৱে স্তেসন দর্জন কয়াসু অমৃত ভারত স্তেসন য়োজনাগী মখাদা নৌনা শেমগৎপা হৌরবনি।
মরুপশিং,
তুরিস্তশিংগী কান্নবা হায়বা ৱাফম্বু নিংথীনা খন্নদুনা, সরকারনা তোঙান-তোঙানবা সর্কিত ত্রেনসু হৌদোক্লে। ঐখোয়গী ভারত গৌরব সর্কিত ত্রেন অসিনা হৌজিক ফাওবদা ত্রিপ 70দগী হেন্না চৎখ্রে। ত্রেনশিং অসিদা পেসেঞ্জর লিশিং 15দগী হেন্না তোংই। অয়োধ্যা, কাশী, নত্ত্রগা খা থংবা মফমশিং য়েংবা ওইরো, দ্বার্কাজীগী দর্শন ওইরো, সিখ খুন্নাইগী গুরুশিংগী দর্শন ওইরো, মসিগুম্বা মফম কয়া অসিগীদমক্তা ঐখোয়না ঙসি ভারত গৌরব সর্কিত ত্রেন চলায়রি। মসিদা তোংবা পেসেঞ্জরশিংনা অফবা ফীদবেক পীবগী মতৌ কয়া অমা ঐখোয়না হৌজিক্কান সোসিএল মীদিয়াদা উরি। মসিনা ত্রেনশিং অসিগী পুক্নিং থৌগৎলি। মসিগী ত্রেনশিং অসিনা এক ভারত, শ্রেস্থ ভারতকী ৱাখল্লোনবু মতম পুম্বদা মপাঙ্গল লৈহল্লি।
মরুপশিং,
ইন্দিয়ন রেলৱেনা মমাংগী চহি খরসিদা করিগুম্বা অমা হোৎনখি। মসিনা রাজস্থানগী লোকেলগী পোত্থোকশিংবু লৈবাক শিনবা থুংবদা য়ৌহনবদা তেংবাংখি। মসিদি ৱান স্তেসন ৱান প্রদক্ত ইনিসিএতিব হায়বসিনি। ইন্দিয়ন রেলৱেনা চাউরাক্না ৱান স্তেসন ৱান প্রদক্ত স্তোল 70 খিনখি। স্তোলশিং অসিদা জয়পুরগী রজাই, সাঙ্গানেরী ব্লোক প্রিন্ত নম্বা চাদর, অতরগুলাপ্তগী শেম্বা পোত্থোক কয়া য়াম্না শিৎলি। মসিনা রাজস্থানগী অপীকপা লৌমী, খুৎ শা হৈবা মীওই, হেন্দিক্রাফশিংবু কৈথেলদা য়ৌহনবগী পাম্বৈ অমা ওইখি। মসিদি চাউখৎ থৌরাংগীদমক্তা সবকা প্রয়াস হায়বা থৌওংগী খুদম অমনি। রেলগুম্বা কন্নেক্তিবিতীগী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মপাঙ্গল হেনগৎলকপা মতমদা, লৈবাক অসিগী মপাঙ্গলসু হেনগৎলক্কনি। মসিনা লৈবাক্কী মীচম মীয়ামদসু য়াম্না তেংবাংগনি। লাইরবা অমসুং মিদ্দল ক্লাসকী মীওইশিংদশু মান্ননা তেংবাংগনি। মোদর্ন ঐবা বন্দে ভারত ত্রেন অসিনা রাজস্থানগী চাউখৎ থৌরাংগী খোঙজেল হাপকনি হায়বগী ঐহাক্না থাজবা থম্লি। অদুগা, ঐহাক্না গেহলোতজীবুসু য়াম্না অখন্ননা থাগৎচনিংই। রাজনিতীগী শিংনবা কয়া অমা মহাক্না হৌজিক মাইয়োক্নরিবনি। মদু ওইরবসু, মহাক্না চাউখৎ থৌরাংগী থবক অসিগীদমক্তা মতম কাইথোক্তুনা লাকপীবা, রেলগী থৌরম অসিদা শরুক য়াবীরিবনি। মসিগীদমক্তা ঐহাক্না মহাকপু থাগৎচরি। ঐহাক্না মহাক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবগা লোয়ননা হায়জনিংবদি অদোমগী খুৎ অনিমক্না লদ্দু পায়রিবনি হায়বসিনি। অদোমগী রেল মন্ত্রী অসি রাজস্থান্দগীনি অমসুং রেলৱে বোর্দকী চেয়রমেন্সু রাজস্থান্দগীনি। নিংতম্বা হেক ফংবগা পাংথোকফম থোকপা থবকশিং অদু হৌজিক ফাওবদা পাংথোক্ত্রবসু, অদোম্না ঐহাকপু অদুক্কী মতিক থাজবনা ঙসি অদোম্না ঐহাক্কী মাঙদা মদুগী ৱাফম থম্বীরি। অদোমগী থাজবা অসিমক্না ঐখোয়গী মরুপ ওইবগী পাঙ্গলনি, অদুগা অদোম্না ঐহাক্কী ইফমদা মরুপ অমা ওইনা থাজবা থম্লিবা অসিগীদমক্তা ঐহাক্না অদোম্বু থাগৎচরি। অদোম পুম্নমকপু ঐহাক্না অমুক্কা হন্না থাগৎচরি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address during flagging off Vande Bharat Express connecting Ajmer and Delhi Cantt
12 APR 2023 12:54PM by PIB Delhi
Namaskar, Governor of Rajasthan Shri Kalraj Mishra ji, Chief Minister of Rajasthan and my friend Shri Ashok Gehlot ji, Railway Minister Shri Ashwini Vaishnaw ji, Ministers of Rajasthan Government, Leaders of Opposition in Legislative Assembly and Legislative Council, all MPs, MLAs sitting on the stage, other dignitaries, and my dear brothers and sisters of Rajasthan,
The land of Rajasthan, which worships Maa Bharti, is getting its first Vande Bharat train today. With the Delhi Cantt-Ajmer Vande Bharat Express, the commute between Jaipur and Delhi will become easier. This train will also help the tourism industry of Rajasthan a lot. Whether it is Pushkar or Ajmer Sharif, it will be easier for the devotees to reach many such important places of faith.
Brothers and sisters,
In the last two months, this is the sixth Vande Bharat Express which I have had the privilege of flagging off. After Mumbai-Solapur Vande Bharat Express, Mumbai-Shirdi Vande Bharat Express, Rani Kamalapati-Hazrat Nizamuddin Vande Bharat Express, Secunderabad-Tirupati Vande Bharat Express, Chennai-Coimbatore Vande Bharat Express, it is now Jaipur-Delhi Vande Bharat Express which is starting today. Ever since the introduction of these modern trains, nearly 60 lakh people have travelled in these trains. The biggest feature of high speed Vande Bharat is that it saves people's time. According to a study, people traveling on one Vande Bharat train save about 2500 hours on each trip. These 2500 hours saved in the journey are becoming available to the people for other works. From manufacturing prowess to guaranteed safety, from high speed to elegant design, Vande Bharat is blessed with many advantages. In the light of all these merits, Vande Bharat train is becoming popular across the country. Vande Bharat has in a way made many new beginnings. Vande Bharat is the first semi-high speed train which is Made in India. Vande Bharat is the first such train which is so compact and efficient. Vande Bharat is the first train to be fitted with the indigenous safety system Kavach. Vande Bharat is the first train in the history of Indian Railways which completed the high climb of Sahyadri Ghats without an additional engine. Vande Bharat Express enriches the spirit of ‘India's First, Always First’! I am happy that the Vande Bharat train has today become synonymous with development, modernity, stability and self-reliance. Today's journey of Vande Bharat will take us towards the journey of developed India tomorrow. I congratulate the people of Rajasthan for the Vande Bharat train.
Friends,
It is the misfortune of our country that an important system like Railways, which is such an important part in the life of a common man, was also made an arena of politics. India had got a large railway network after independence. But the modernization of Railways has always been dominated by political interests. Political interest weighed heavily on the choice of the person becoming the railway minister. The decision to run trains from stations was also politically motivated. New trains used to be announced in the budget due to political considerations, but they never ran. The situation was such that there was politics in railway recruitments and corruption was rampant. The situation was such that the land of the poor people was grabbed in the garb of jobs in the railways. Thousands of unmanned level crossings in the country were also left unattended. Everything was ignored from railway safety to railway cleanliness and railway platform cleanliness. The situation changed for the better only after 2014. When the people of the country formed a stable government with full majority, when the pressure of political bargaining was eased out from the government, then the Railways also heaved a sigh of relief and chugged to achieve new heights. Today, every Indian is proud to see the transformation of the Indian Railways.
Brothers and sisters,
The people of Rajasthan have always showered us with their bountiful blessings. Today, our government is making this land of heroes a land of new possibilities and new opportunities. Rajasthan is one of the top tourist destinations in the country. It is very important that the time of the tourists visiting Rajasthan is saved and they get maximum facilities. Connectivity plays an important role in this regard. It has to be admitted that the initiatives of the Central Government regarding the connectivity in Rajasthan in the last few years have been unprecedented. In February itself, I got the opportunity to visit Dausa for the inauguration of the Delhi-Dausa-Lalsot section of Delhi-Mumbai Expressway. Apart from Dausa, this expressway will greatly benefit the people of Alwar, Bharatpur, Sawai Madhopur, Tonk, Bundi and Kota districts. The Central Government is also working on about 1400 km of roads in the border areas of Rajasthan. At present, there is a proposal to construct about 1,000 kilometers of more roads in Rajasthan.
Friends,
Our government is according top priority to road as well as rail connectivity in Rajasthan. Work has already begun on the construction of a new railway line from Taranga Hill to Abu Road via Ambaji. The demand for this rail line is more than 100 years old, which is now being fulfilled by the BJP government. We have also completed the work of converting the rail line between Udaipur to Ahmedabad into broad gauge. As a result, the Mewar region has been connected to Gujarat and other parts of the country by broad gauge. Electrification of about 75 percent of Rajasthan's network has been completed in the last nine years. Ashwini ji just explained in detail that there has been an increase of more than 14 times in the rail budget of Rajasthan compared to what it was before 2014. There has been a 14 times increase in the budget between then and now. Before 2014, where the average railway budget for Rajasthan was around 700 crore rupees, it is more than 9500 crore rupees this year. During this period, the doubling of railway lines has also more than doubled. The work of gauge conversion and doubling of railways done in the past years has greatly benefited the tribal areas of Rajasthan. Rail facilities have expanded in Dungarpur, Udaipur, Chittorgarh, Pali and Sirohi districts. Along with the railway lines, the railway stations of Rajasthan are also being transformed. Dozens of railway stations in Rajasthan are being developed under the Amrit Bharat Station Scheme.
Friends,
Keeping in mind the convenience of the tourists, the government is also running different types of circuit trains. Bharat Gaurav Circuit train has made more than 70 trips so far. More than 15,000 passengers have travelled in these trains. Bharat Gaurav Circuit trains are being run today for many such places, be it Ayodhya-Kashi, the pilgrimage centres in South, Dwarka ji, or the pilgrimage sites of the Gurus of the Sikh community. We often see the positive feedback from these passengers and the appreciation for these trains on social media. These trains are also strengthening the spirit of ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’.
Friends,
Over the years, Indian Railways has made another effort which has also helped in making the local products of Rajasthan available across the country. This is ‘One Station One Product’ campaign. Indian Railways has set up around 70 ‘One Station One Product’ stalls in Rajasthan. Jaipuri quilts, Sanganeri block print bed sheets, products made of rose and other handicrafts are being sold in these stalls. That is, the small farmers, artisans and handicrafts of Rajasthan have got this new medium to access the market. This is everyone's participation in development, that is, everyone's effort for development. When the infrastructure of connectivity like rail is strengthened, then the country becomes strong. This benefits the common citizen, the poor and middle class of the country. I am sure that the modern Vande Bharat train will play an important role in speeding up the development of Rajasthan. And I especially express my gratitude to Gehlot ji that these days he is going through many political crises. Despite that, he took out time for development work and took part in the railway programme. I welcome and congratulate him and I want to say this to Gehlot ji. Gehlotji, you have laddoos in each of your hands. The Railway Minister is from Rajasthan and the Chairman of the Railway Board is also from Rajasthan. Other works, which should have been done immediately after independence, have not been done yet, but you have so much faith in me that you have put forth all those projects before me today. Your trust is the strength of our friendship and I express my gratitude to you for the trust you place as a friend. Once again, I congratulate all of you and Rajasthan. Thank you very much!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.