Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address during flagging off Vande Bharat Express connecting Ajmer and Delhi Cantt
12 APR 2023 12:54PM by PIB Delhi
Namaskar, Governor of Rajasthan Shri Kalraj Mishra ji, Chief Minister of Rajasthan and my friend Shri Ashok Gehlot ji, Railway Minister Shri Ashwini Vaishnaw ji, Ministers of Rajasthan Government, Leaders of Opposition in Legislative Assembly and Legislative Council, all MPs, MLAs sitting on the stage, other dignitaries, and my dear brothers and sisters of Rajasthan,
The land of Rajasthan, which worships Maa Bharti, is getting its first Vande Bharat train today. With the Delhi Cantt-Ajmer Vande Bharat Express, the commute between Jaipur and Delhi will become easier. This train will also help the tourism industry of Rajasthan a lot. Whether it is Pushkar or Ajmer Sharif, it will be easier for the devotees to reach many such important places of faith.
Brothers and sisters,
In the last two months, this is the sixth Vande Bharat Express which I have had the privilege of flagging off. After Mumbai-Solapur Vande Bharat Express, Mumbai-Shirdi Vande Bharat Express, Rani Kamalapati-Hazrat Nizamuddin Vande Bharat Express, Secunderabad-Tirupati Vande Bharat Express, Chennai-Coimbatore Vande Bharat Express, it is now Jaipur-Delhi Vande Bharat Express which is starting today. Ever since the introduction of these modern trains, nearly 60 lakh people have travelled in these trains. The biggest feature of high speed Vande Bharat is that it saves people's time. According to a study, people traveling on one Vande Bharat train save about 2500 hours on each trip. These 2500 hours saved in the journey are becoming available to the people for other works. From manufacturing prowess to guaranteed safety, from high speed to elegant design, Vande Bharat is blessed with many advantages. In the light of all these merits, Vande Bharat train is becoming popular across the country. Vande Bharat has in a way made many new beginnings. Vande Bharat is the first semi-high speed train which is Made in India. Vande Bharat is the first such train which is so compact and efficient. Vande Bharat is the first train to be fitted with the indigenous safety system Kavach. Vande Bharat is the first train in the history of Indian Railways which completed the high climb of Sahyadri Ghats without an additional engine. Vande Bharat Express enriches the spirit of ‘India's First, Always First’! I am happy that the Vande Bharat train has today become synonymous with development, modernity, stability and self-reliance. Today's journey of Vande Bharat will take us towards the journey of developed India tomorrow. I congratulate the people of Rajasthan for the Vande Bharat train.
Friends,
It is the misfortune of our country that an important system like Railways, which is such an important part in the life of a common man, was also made an arena of politics. India had got a large railway network after independence. But the modernization of Railways has always been dominated by political interests. Political interest weighed heavily on the choice of the person becoming the railway minister. The decision to run trains from stations was also politically motivated. New trains used to be announced in the budget due to political considerations, but they never ran. The situation was such that there was politics in railway recruitments and corruption was rampant. The situation was such that the land of the poor people was grabbed in the garb of jobs in the railways. Thousands of unmanned level crossings in the country were also left unattended. Everything was ignored from railway safety to railway cleanliness and railway platform cleanliness. The situation changed for the better only after 2014. When the people of the country formed a stable government with full majority, when the pressure of political bargaining was eased out from the government, then the Railways also heaved a sigh of relief and chugged to achieve new heights. Today, every Indian is proud to see the transformation of the Indian Railways.
Brothers and sisters,
The people of Rajasthan have always showered us with their bountiful blessings. Today, our government is making this land of heroes a land of new possibilities and new opportunities. Rajasthan is one of the top tourist destinations in the country. It is very important that the time of the tourists visiting Rajasthan is saved and they get maximum facilities. Connectivity plays an important role in this regard. It has to be admitted that the initiatives of the Central Government regarding the connectivity in Rajasthan in the last few years have been unprecedented. In February itself, I got the opportunity to visit Dausa for the inauguration of the Delhi-Dausa-Lalsot section of Delhi-Mumbai Expressway. Apart from Dausa, this expressway will greatly benefit the people of Alwar, Bharatpur, Sawai Madhopur, Tonk, Bundi and Kota districts. The Central Government is also working on about 1400 km of roads in the border areas of Rajasthan. At present, there is a proposal to construct about 1,000 kilometers of more roads in Rajasthan.
Friends,
Our government is according top priority to road as well as rail connectivity in Rajasthan. Work has already begun on the construction of a new railway line from Taranga Hill to Abu Road via Ambaji. The demand for this rail line is more than 100 years old, which is now being fulfilled by the BJP government. We have also completed the work of converting the rail line between Udaipur to Ahmedabad into broad gauge. As a result, the Mewar region has been connected to Gujarat and other parts of the country by broad gauge. Electrification of about 75 percent of Rajasthan's network has been completed in the last nine years. Ashwini ji just explained in detail that there has been an increase of more than 14 times in the rail budget of Rajasthan compared to what it was before 2014. There has been a 14 times increase in the budget between then and now. Before 2014, where the average railway budget for Rajasthan was around 700 crore rupees, it is more than 9500 crore rupees this year. During this period, the doubling of railway lines has also more than doubled. The work of gauge conversion and doubling of railways done in the past years has greatly benefited the tribal areas of Rajasthan. Rail facilities have expanded in Dungarpur, Udaipur, Chittorgarh, Pali and Sirohi districts. Along with the railway lines, the railway stations of Rajasthan are also being transformed. Dozens of railway stations in Rajasthan are being developed under the Amrit Bharat Station Scheme.
Friends,
Keeping in mind the convenience of the tourists, the government is also running different types of circuit trains. Bharat Gaurav Circuit train has made more than 70 trips so far. More than 15,000 passengers have travelled in these trains. Bharat Gaurav Circuit trains are being run today for many such places, be it Ayodhya-Kashi, the pilgrimage centres in South, Dwarka ji, or the pilgrimage sites of the Gurus of the Sikh community. We often see the positive feedback from these passengers and the appreciation for these trains on social media. These trains are also strengthening the spirit of ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’.
Friends,
Over the years, Indian Railways has made another effort which has also helped in making the local products of Rajasthan available across the country. This is ‘One Station One Product’ campaign. Indian Railways has set up around 70 ‘One Station One Product’ stalls in Rajasthan. Jaipuri quilts, Sanganeri block print bed sheets, products made of rose and other handicrafts are being sold in these stalls. That is, the small farmers, artisans and handicrafts of Rajasthan have got this new medium to access the market. This is everyone's participation in development, that is, everyone's effort for development. When the infrastructure of connectivity like rail is strengthened, then the country becomes strong. This benefits the common citizen, the poor and middle class of the country. I am sure that the modern Vande Bharat train will play an important role in speeding up the development of Rajasthan. And I especially express my gratitude to Gehlot ji that these days he is going through many political crises. Despite that, he took out time for development work and took part in the railway programme. I welcome and congratulate him and I want to say this to Gehlot ji. Gehlotji, you have laddoos in each of your hands. The Railway Minister is from Rajasthan and the Chairman of the Railway Board is also from Rajasthan. Other works, which should have been done immediately after independence, have not been done yet, but you have so much faith in me that you have put forth all those projects before me today. Your trust is the strength of our friendship and I express my gratitude to you for the trust you place as a friend. Once again, I congratulate all of you and Rajasthan. Thank you very much!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আজমীৰ আৰু দিল্লী কেণ্টক সংযোগ কৰা বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছৰ ফ্লেগ অফ অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণৰ অসমীয়া অনুবাদ
12 APR 2023 12:54PM by PIB Guwahati
ৰাজস্থানৰ ৰাজ্যপাল কলৰাজ মিশ্ৰজী, ৰাজস্থানৰ মুখ্যমন্ত্ৰী মোৰ বন্ধু শ্ৰী অশোক গেহলটজী, ৰে'ল মন্ত্ৰী শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱজী, ৰাজস্থান চৰকাৰৰ মন্ত্ৰী, বিধানসভা আৰু বিধান পৰিষদৰ বিৰোধী দলৰ নেতা, সকলো সাংসদ, বিধায়ক, মঞ্চত বহি থকা আন সকলো গণ্যমান্য ব্যক্তি আৰু ৰাজস্থানৰ মোৰ মৰমৰ ভাই-ভনীসকল,
মা ভাৰতীৰ উপাসনা কৰা ৰাজস্থানৰ ভূমিয়ে আজি প্ৰথমখন বন্দে ভাৰত ৰে’ল লাভ কৰিছে। দিল্লী কেণ্ট-আজমেৰ বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছৰ সৈতে, জয়পুৰলৈ অহা-যোৱা কৰা সহজ হ'ব। এই ৰে’লখনে ৰাজস্থানৰ পৰ্যটন উদ্যোগকো যথেষ্ট সহায় কৰিব। তীৰ্থৰাজ পুষ্কৰ হওঁক বা আজমেৰ শ্বৰীফ হওঁক, ভক্তসকলৰ বাবে এতিয়া এনে গুৰুত্বপূৰ্ণ বিশ্বাসৰ স্থানত উপনীত হোৱাটো সহজ হ'ব।
মোৰ আদৰৰ ভাই ভনীসকল,
যোৱা দুমাহত এইখন ষষ্ঠ বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ, যাক মই ফ্লেগ অফ কৰাৰ সৌভাগ্য লাভ কৰিছো। মুম্বাই-চোলাপুৰ বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ, মুম্বাই-শিৰডী বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ, ৰাণী কামলাপতি-হজৰত নিজামুদ্দিন বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ, চেকেন্দ্ৰাবাদ-তিৰুপতি বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ, চেন্নাই কইম্বাটুৰ বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ আৰু এতিয়া জয়পুৰ-দিল্লী বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ আজিৰ পৰা আৰম্ভ হৈছে। এই আধুনিক ৰে’লসমূহ আৰম্ভ হোৱাৰ পিছত, প্ৰায় ৬০ লাখ লোকে এই ৰে’লবোৰত ভ্ৰমণ কৰিছে। বন্দে ভাৰতৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ বৈশিষ্ট্যটো হ'ল যে ই মানুহৰ সময় ৰক্ষা কৰিছে। আৰু এটা অধ্যয়ন আছে যে বন্দে ভাৰত ভ্ৰমণত, মানুহে প্ৰতিটো ভ্ৰমণত প্ৰায় আঢ়ৈ হাজাৰ ঘণ্টা ৰাহি কৰে। ভ্ৰমণত সঞ্চয় কৰা এই আঢ়ৈ হাজাৰ ঘণ্টা মানুহৰ বাবে আন কামৰ বাবে উপলব্ধ হৈ আহিছে। উৎপাদন দক্ষতাৰ পৰা নিশ্চিত সুৰক্ষালৈকে, উচ্চ গতিৰ পৰা সুন্দৰ ডিজাইনলৈকে, বন্দে ভাৰত বহুতো সুবিধাৰে আশীৰ্বাদপ্ৰাপ্ত। এই সকলো বোৰ গুণৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত, বন্দে ভাৰত ৰে'লখন সমগ্ৰ দেশতে জনপ্ৰিয় হৈ উঠিছে। বন্দে ভাৰতে এক প্ৰকাৰে বহুতো নতুন আৰম্ভণি কৰিছে। বন্দে ভাৰত হৈছে প্ৰথম অৰ্ধ-উচ্চ গতিৰ ৰে’ল যিহৈছে মেড ইন ইণ্ডিয়া। বন্দে ভাৰত এনেধৰণৰ প্ৰথম ৰে’ল যিটো ইমান সংহত আৰু দক্ষ। বন্দে ভাৰত হৈছে থলুৱা সুৰক্ষা প্ৰণালীৰ সৈতে যাত্ৰাৰম্ভ কৰা প্ৰথমখন ৰে’ল। বন্দে ভাৰত হৈছে ভাৰতীয় ৰে’লৰ ইতিহাসৰ প্ৰথম খন ৰে’ল যিয়ে অতিৰিক্ত ইঞ্জিন অবিহনে শেষাদ্ৰী ঘাটৰ উচ্চতা আৰোহণ সম্পূৰ্ণ কৰিছিল। বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছে 'ভাৰতৰ প্ৰথম, সদায় প্ৰথম'ৰ মনোভাৱ সমৃদ্ধ কৰে! মই সুখী যে বন্দে ভাৰত ৰে'লখন আজি উন্নয়ন, আধুনিকতা, স্থিৰতা আৰু আত্মনিৰ্ভৰশীলতাৰ সমাৰ্থক হৈ পৰিছে। বন্দে ভাৰতৰ আজিৰ যাত্ৰাই আমাক কাইলৈ উন্নত ভাৰতৰ যাত্ৰাৰ দিশে লৈ যাব।
বন্ধুসকল,
এয়া আমাৰ দেশৰ দুৰ্ভাগ্য যে সাধাৰণ মানুহৰ জীৱনৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ ৰে'লৱেৰ দৰে এক ব্যৱস্থাক ৰাজনীতিৰ ক্ষেত্ৰ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। স্বাধীনতাৰ পিছত ভাৰতে এটা ডাঙৰ ৰে’লৱে নেটৱৰ্ক পাইছিল। কিন্তু ৰে’লৱেৰ আধুনিকীকৰণ সদায় ৰাজনৈতিক স্বাৰ্থৰ দ্বাৰা প্ৰভাৱিত হৈ আহিছে। ৰাজনৈতিক স্বাৰ্থই ব্যক্তিজন ৰে’ল মন্ত্ৰী হোৱাৰ বাছনিৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছিল। ষ্টেচনৰ পৰা ৰে’ল চলোৱাৰ সিদ্ধান্তও ৰাজনৈতিকভাৱে প্ৰেৰিত আছিল। ৰাজনৈতিক বিবেচনাৰ বাবে বাজেটত নতুন ৰে’লৰ নাম ঘোষণা কৰা হৈছিল, কিন্তু সেইবোৰ কেতিয়াও চলি নাছিল। পৰিস্থিতি এনেকুৱা আছিল যে ৰে’লনিযুক্তিত ৰাজনীতি আছিল আৰু দুৰ্নীতি ব্যাপকভাৱে চলি আছিল। পৰিস্থিতি এনেকুৱা আছিল যে ৰে'লৱেত চাকৰিৰ আৱৰণত দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ ভূমি দখল কৰা হৈছিল। দেশখনত হাজাৰ হাজাৰ মানৱবিহীন লেভেল ক্ৰছিংও অপৰিহাৰ্য হৈ আছিল। ৰে’লসুৰক্ষাৰ পৰা ৰে’লপৰিচ্ছন্নতা আৰু ৰে'লৱে প্লেটফৰ্মৰ পৰিষ্কাৰ পৰিচ্ছন্নতালৈকে সকলোবোৰ উপেক্ষা কৰা হৈছিল। ২০১৪ চনৰ পিছতহে পৰিস্থিতি ভালৰ বাবে সলনি হৈছিল। যেতিয়া দেশৰ জনসাধাৰণে পূৰ্ণ সংখ্যাগৰিষ্ঠতাৰে এক স্থিৰ চৰকাৰ গঠন কৰিছিল, যেতিয়া চৰকাৰৰ পৰা ৰাজনৈতিক দৰদামৰ চাপ হ্ৰাস কৰা হৈছিল, তেতিয়া ৰে'লৱেইও স্বস্তিৰ নিশ্বাস পেলাইছিল আৰু নতুন উচ্চতা অৰ্জন কৰিবলৈ আগ্ৰহী হৈছিল। আজি ভাৰতীয় ৰে'লৰ পৰিৱৰ্তন দেখি প্ৰতিজন ভাৰতীয়ই গৌৰৱান্বিত।
মোৰ আদৰৰ ভাই-ভনীসকল,
ৰাজস্থানৰ মানুহে সদায় আমাক তেওঁলোকৰ প্ৰচুৰ আশীৰ্বাদপ্ৰদান কৰি আহিছে। আজি আমাৰ চৰকাৰে নায়কসকলৰ এই ভূমিক নতুন সম্ভাৱনা আৰু নতুন সুযোগৰ দেশ কৰি তুলিছে। ৰাজস্থান দেশৰ অন্যতম শীৰ্ষ পৰ্যটন স্থল। এইটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ যে ৰাজস্থান ভ্ৰমণ কৰা পৰ্যটকসকলৰ সময় ৰক্ষা কৰা হয় আৰু তেওঁলোকে সৰ্বাধিক সুবিধা লাভ কৰে। এই ক্ষেত্ৰত সংযোগে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে। এইটো স্বীকাৰ কৰিব লাগিব যে যোৱা কেইবছৰমানত ৰাজস্থানত সংযোগ সম্পৰ্কে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ পদক্ষেপ অভূতপূৰ্ব আছিল। ফেব্ৰুৱাৰীমাহত, মই দিল্লী-মুম্বাই এক্সপ্ৰেছৱেৰ দিল্লী-দৌচা-ললষ্ট শাখাৰ উদ্বোধনৰ বাবে দৌচা ভ্ৰমণ কৰাৰ সুযোগ পাইছিলো। দৌচাৰ উপৰিও এই এক্সপ্ৰেছৱেই আলৱাৰ, ভৰতপুৰ, চৱাই মাধোপুৰ, টংক, বুন্দি আৰু কোটা জিলাৰ লোকসকলক যথেষ্ট উপকৃত কৰিব। কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ৰাজস্থানৰ সীমান্ত অঞ্চলত প্ৰায় ১৪০০ কিলোমিটাৰ পথৰ ওপৰতো কাম কৰি আছে। বৰ্তমান, ৰাজস্থানত প্ৰায় ১০০০ কিলোমিটাৰ অধিক পথ নিৰ্মাণৰ প্ৰস্তাৱ আছে।
বন্ধুসকল,
আমাৰ চৰকাৰ ৰাজস্থানত পথৰ লগতে ৰে’ল সংযোগৰ সৰ্বোচ্চ অগ্ৰাধিকাৰ। তৰাংগা পাহাৰৰ পৰা আবু ৰোডলৈ অম্বাজী হৈ এখন নতুন ৰে’লপথ নিৰ্মাণৰ কাম ইতিমধ্যে আৰম্ভ হৈছে। এই ৰে'ল লাইনৰ দাবী ১০০ বছৰতকৈও অধিক পুৰণি, যিটো এতিয়া বিজেপি চৰকাৰে পূৰণ কৰি আছে। আমি উদয়পুৰৰ মাজৰ ৰে’ল লাইনক আহমেদাবাদলৈ এটা ব্ৰডগজলৈ ৰূপান্তৰ কৰাৰ কামও সম্পূৰ্ণ কৰিছো। ফলস্বৰূপে, মেৱাৰ অঞ্চলটো গুজৰাট আৰু দেশৰ অন্যান্য অংশৰ সৈতে ব্ৰডগজৰ দ্বাৰা সংযোগ কৰা হৈছে। ৰাজস্থানৰ নেটৱৰ্কৰ প্ৰায় ৭৫ শতাংশৰ বৈদ্যুতিকৰণ যোৱা ন বছৰত সম্পূৰ্ণ হৈছে। অশ্বিনীজীয়ে এইমাত্ৰ বিতংভাৱে বৰ্ণনা কৰিছিল যে ৰাজস্থানৰ ৰে’ল বাজেটত ২০১৪ চনৰ আগৰ তুলনাত ১৪ গুণতকৈও অধিক বৃদ্ধি হৈছে। তেতিয়াআৰু এতিয়াৰ মাজত বাজেটত ১৪ গুণ বৃদ্ধি হৈছে। ২০১৪ চনৰ আগতে, যেতিয়া ৰাজস্থানৰ বাবে গড় ৰে'ল বাজেট আছিল প্ৰায় ৭০০ কোটি টকা, এই বছৰ ই ৯৫০০ কোটি টকাতকৈও অধিক। এই সময়ছোৱাত, ৰে'ললাইনদুগুণতকৈও অধিক বৃদ্ধি পাইছে। যোৱা বছৰবোৰত কৰা গজ ৰূপান্তৰ আৰু ৰে’লপথদুগুণ কৰাৰ কামে ৰাজস্থানৰ জনজাতীয় অঞ্চলসমূহক যথেষ্ট লাভান্বিত কৰিছে। ডুংগৰপুৰ, উদয়পুৰ, চিতোৰগড়, পালি আৰু চিৰোহী জিলাত ৰে'লসুবিধা সম্প্ৰসাৰিত হৈছে। ৰে'লপথৰ লগতে ৰাজস্থানৰ ৰে'ল ষ্টেচনসমূহো পৰিৱৰ্তন কৰা হৈছে। ৰাজস্থানৰ ডজনডজন ৰে’ল ষ্টেচন অমৃত ভাৰত ষ্টেচন আঁচনিৰ অধীনত বিকশিত কৰা হৈছে।
বন্ধুসকল,
পৰ্যটকসকলৰ সুবিধাৰ কথা মনত ৰাখি চৰকাৰে বিভিন্ন ধৰণৰ চাৰ্কিট ৰে’লও চলাই আছে। ভাৰত গৌৰৱ চাৰ্কিট ৰে’লখনে এতিয়ালৈকে ৭০ তকৈও অধিক ভ্ৰমণ কৰিছে। এই ৰে’লসমূহত ১৫০০০ ৰো অধিক যাত্ৰীয়ে ভ্ৰমণ কৰিছে। ভাৰত গৌৰৱ চাৰ্কিট ৰে’ল আজি এনে বহু ঠাইৰ বাবে চলি আছে, সেয়া অযোধ্যা-কাশী হওঁক, দক্ষিণৰ তীৰ্থকেন্দ্ৰ হওঁক, দ্বাৰকা জী হওঁক বা শিখ সম্প্ৰদায়ৰ গুৰুসকলৰ তীৰ্থস্থান হওঁক। আমি প্ৰায়ে এই যাত্ৰীসকলৰ পৰা ইতিবাচক প্ৰতিক্ৰিয়া আৰু সামাজিক মাধ্যমত এই ৰে’লসমূহৰ বাবে প্ৰশংসা দেখিবলৈ পাওঁ। এই ৰে’লসমূহে 'এক ভাৰত শ্ৰেষ্ঠ ভাৰত'ৰ মনোভাৱ শক্তিশালী কৰি আছে।
বন্ধুসকল,
বিগত বছৰবোৰত, ভাৰতীয় ৰে'লৱেই আন এক প্ৰচেষ্টা চলাইছে যিয়ে ৰাজস্থানৰ স্থানীয় সামগ্ৰীসমূহ সমগ্ৰ দেশতে উপলব্ধ কৰাত সহায় কৰিছে। এইটো 'এক ষ্টেচন এক সামগ্ৰী' অভিযান। ভাৰতীয় ৰে’লৱেই ৰাজস্থানত প্ৰায় ৭০ টা 'এক ষ্টেচন ৱান প্ৰডাক্ট' ষ্টল স্থাপন কৰিছে। জয়পুৰী ৰজা, সংগানেৰীয়ে প্ৰিণ্ট বিচনা চাদৰ, গোলাপেৰে নিৰ্মিত সামগ্ৰী, আৰু অন্যান্য হস্তশিল্প এই ষ্টলবোৰত বিক্ৰী কৰা হৈছে। অৰ্থাৎ ৰাজস্থানৰ ক্ষুদ্ৰ কৃষক, শিল্পী আৰু হস্তশিল্পে বজাৰত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ এই নতুন মাধ্যম লাভ কৰিছে। এয়া হৈছে উন্নয়নত সকলোৰে অংশগ্ৰহণ, অৰ্থাৎ উন্নয়নৰ বাবে সকলোৰে প্ৰচেষ্টা। যেতিয়া ৰে'লৰ দৰে সংযোগৰ আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী হয়, তেতিয়া দেশ শক্তিশালী হয়। ইয়াৰ ফলত দেশৰ সাধাৰণ নাগৰিক, দৰিদ্ৰ আৰু মধ্যবিত্ত শ্ৰেণী উপকাৰী হয়। মই নিশ্চিত যে আধুনিক বন্দে ভাৰত ৰে'লে ৰাজস্থানৰ উন্নয়নত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব। আৰু মই বিশেষকৈ গেহলটজীৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰিছো যে আজিকালি তেওঁ বহুতো ৰাজনৈতিক সংকটৰ মাজেৰে পাৰ হৈ আছে। তথাপিও, তেওঁ উন্নয়নমূলক কামৰ বাবে সময় উলিয়াই ছিল আৰু ৰে'ল কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। মই তেওঁক স্বাগতম জনাইছো আৰু অভিনন্দন জনাইছো আৰু মই গেহলটজীক এইকথা ক'ব বিচাৰো। গেহলটজী, আপোনাৰ প্ৰতিখন হাতত লাড়ু আছে। ৰে'ল মন্ত্ৰীজন ৰাজস্থানৰ আৰু ৰে'ল ৱে ব'ৰ্ডৰ অধ্যক্ষো ৰাজস্থানৰ। স্বাধীনতাৰ ঠিক পিছতে কৰিব লগা আন কামবোৰ এতিয়াও কৰা হোৱা নাই, কিন্তু আপোনাৰ মোৰ ওপৰত ইমান বিশ্বাস আছে যে আপুনি আজি মোৰ সন্মুখত সেই সকলোবোৰ প্ৰকল্প আগবঢ়াইছে। আপোনাৰ বিশ্বাস হৈছে আমাৰ বন্ধুত্বৰ শক্তি আৰু আপুনি এজন বন্ধু হিচাপে স্থাপন কৰা বিশ্বাসৰ বাবে মই আপোনাক কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰিছো। আকৌ এবাৰ, মই আপোনালোক সকলোকে আৰু ৰাজস্থানক অভিনন্দন জনাইছো। বহুত ধন্যবাদ!
টোকা: এয়া হৈছে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হিন্দী ভাষাত প্ৰদান কৰা ভাষণৰ অসমীয়া অনুবাদ।