Prime Minister's Office
English translation of Prime Minister Shri Narendra Modi’s Press Statement at the Joint Press Meeting with the Prime Minister of Japan
20 MAR 2023 1:58PM by PIB Delhi
Your Excellency, Prime Minister Kishida,
Delegates of Both Countries,
Friends from Media,
Namaskar!
At the outset, I extend a warm welcome to Prime Minister Kishida and his delegation to India. Prime Minister Kishida and I have met several times in the last one year. And each time, I have felt his positivity and commitment towards India-Japan relations. And therefore, his visit today will be very useful to maintain the momentum of our cooperation.
Friends,
Our meeting today is special for another reason as well. This year India is chairing the G20, and Japan is chairing the G7. And therefore, this is the perfect opportunity to work together on our respective priorities and interests. Today, I explained in detail to Prime Minister Kishida about the priorities of India's G20 Presidency. Giving voice to the priorities of Global South is an important pillar of our G20 Presidency. We have taken this initiative because we are a culture that believes in "Vasudhaiva Kutumbakam", and in taking everyone along.
Friends,
The India-Japan Special Strategic and Global Partnership is based on our shared democratic values, and respect for the rule of law in the international arena. Strengthening this partnership is not only important for both our countries, it also promotes peace, prosperity and stability in the Indo-Pacific region. In our conversation today, we have reviewed the progress made in our bilateral relations. We exchanged views on Defence Equipment and Technology collaboration, Trade, Health, and Digital partnership. We also had a fruitful discussion on the importance of reliable supply chains in semiconductor and other critical technologies. Last year, we had set a target of Japanese investment of 5 trillion yen in India in the next 5 years, that is, three lakh twenty thousand crore rupees. It is a matter of satisfaction that there has been good progress in this direction.
In 2019, we had set up the India-Japan Industrial Competitiveness Partnership. Under this, we are increasing the competitiveness of Indian industry in areas such as logistics, food processing, MSME, textiles, machinery and steel. Today we also expressed happiness over the activeness of this partnership. We are also progressing fast on the Mumbai-Ahmedabad High Speed Rail. I am also happy that we are celebrating 2023 as the Year of the Tourism Exchange. And for this we have chosen the theme "Connecting Himalayas with Mount Fuji".
Friends,
Today, Prime Minister Kishida extended an invitation to me for attending the G7 Leaders' Summit to be held in Hiroshima in the month of May. I thank him from the bottom of my heart for this. A few months later in September, I will have the opportunity to welcome Prime Minister Kishida to India again for the G20 Leaders' Summit. May this series of our talks and contacts continue like this, and may India-Japan relations continue to touch new heights, with this wish, I conclude my speech.
Thank you very much.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's remarks. Original remarks were delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জপানগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ন্না পাংথোকপা অপুনবা পাউগী মীফমদা পীখিবা ৱারোল
20 MAR 2023 1:58PM by PIB Imphal
ইকায়খুম্নরবা, প্রধান মন্ত্রী কিসিদা,
লৈবাক অনিমক্কী দেলিগেদশিং,
মেদিয়াগী মরুপ-মপাংশিং,
খুরুমজরি!
অহানবদা, ঐনা প্রধান মন্ত্রী কিসিদা অমসুং মহাক্কী দেলিগেদ ভারত্তা তরাম্না ওকচরি। হৌখিবা চহিদা প্রধান মন্ত্রী কিসিদা অমসুং ঐ কয়ারক উনখ্রে। উনবা খুদিংগী, ঐনা মহাক্কী অফবা থবকশিং ভারত-জপান মরীগী মতাংদা থাজবা পীখিবশিং অদু নিংশিংলি। মরম অদুনা, ঙসিগী মহাক্কী খোঙচৎ অসি ঐখোয়গী মতেং পাংনবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহনবদা য়াম্না কান্নগনি।
মরুপশিং,
ঙসি ঐখোয় উনরিবা অসি অতোপ্পা মরম অমদা য়াম্না মরুওই। চহি অসিদা ভারতনা জি-২০গী থৌবু ওইরি অমসুং জপান্না জি-৭গী থৌবু ওইরি। মরম অদুনা, ঐখোয় ঐখোয়গী লৈবাকশিংগী মরুওইবশিং অমসুং দরকার ওইবশিংদা পুন্না থবক তৌমিন্ননবগী চপ চারবা খুদোংচাবনি। ঙসি ঐনা প্রধান মন্ত্রী কিসিদাদা ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্দ ওইবগী মরুওইবগী মতাংদা শন্দোক্না তাকখ্রে। গ্লোবেল সাউথকী মরুওইবা থবকশিংগী মতাংদা খঙহনবা হায়বসি ঐখোয়না জি-২০গী প্রসিদেন্দ ওইবগী মরুওইবা য়ুম্বী অমনি। ঐখোয়না ‘ভসুধাইবা কুতুম্বকম’দা থাজবগী চৎনবী অমা লৈবা অমসুং মসি মীওই খুদিংমক্কা শাগোন্নবা মরম্না মসিগী থবক অসি ঐখোয়না পাংথোকপনি।
মরুপশিং,
ঐখোয়না থাজবা থম্লিবা গনতন্ত্রগী মগুনশিং অমসুং মালেমগী আইনশিং ইকায়খুম্নবা উৎপা অসিনা ইন্দিয়া-জপানগী অচেৎপা মরুপ-মপাং ওইবা মরী অমসুং মালেমগী মরীশিংগী য়ুম্ফম ওইরি। মসিগী মরী অসি মপাঙ্গল কনখৎহনবা অসি লৈবাক অনিগী মরুওইবা খক নত্তনা, মসিনা ইন্দো-পেসিফিক লমদমদা শান্তি, নুংঙাই-য়াইফবা অমসুং তুংদু-লৈতাবা হেনগৎহল্লি। ঙসি ঐখোয়না ৱারি শানবদা, ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মরীশিংগী ফিবম হন্না খন্নখ্রে। ঙাক-শেনগী খুৎলায় অমসুং তেক্নোলোজিদা মতেং পীনবা, হকশেল, ললোন-ইতিক অমসুং দিজিতেলদা মতেং পীনবগী মতাংদা ঐখোয়গী ওইবা ৱাফমশিং ফোঙদোক্নখ্রে। সেমিকন্দক্তরশিং লেপ্তনা ফংহনবা অমসুং অতোপ্পা মরুওইবা অরুবা তেক্নোলোজিশিংগী মতাংদা ঐখোয়না কান্নবা ৱাফমশিং খন্নখ্রে। হৌখিবা চহিদা, লাক্লিবা মথং চহি ৫দা জপান্না ভারত্তা য়েন ত্রিল্লিয়ন ৫(লুপা করোর লাখ ৩.২০) থাদবা হায়না পান্দম থমখি। মাইকৈ অসিদা নিংথিনা খুমাংচাউশিনবদা অপেনবা পোকই।
২০১৯দা ঐখোয়না ইন্দিয়া-জপান ইন্দস্ত্রিএল কম্পিতিতিপনেস পার্তনর্সিপ লিংখৎখি। মসিগী মখাদা, লোজিস্তিক্স, চীঞ্জাক শেম-শাবা, এম.এস.এম.ই, তেক্সতাইল, মেছিন্নরি অমসুং স্তিলগী লমদা ভারতকী উদোগতা ঐখোয় চাংদম্না হেনগৎলক্লে। ঐখোয়না মুম্বাই-অহমেদবাদ হায় স্পিৎ রেলগী থবকশিং য়াম্না খুমাংচাউশিল্লে। ঐখোয়না ২০২৩ অসি তুরিজম একচেঞ্জগী চহি হায়না থৌরম পাংথোকপদা ঐ হরাওই। মসিগীদমক ঐখোয়না “হিমালয়গা মাউন্ত ফুজিগা শম্নবা’ হায়বসি থিম অসি খল্লে।
মরুপশিং,
ঙসি, প্রধান মন্ত্রী কিসিদানা ঐহাক লাক্লিবা মে থাদা হিরোসিমাদা পাংথোক্কদৌরিবা জি-৭ লুচিংবশিংগী মীফম শরুক য়ানবা চেবাউ অমা পীরম্লে। মসিগীদমক মহাক ঐনা থম্মোয় শেংনা থাগৎচরি। থা খরগী মতুংদা সেপ্তম্বরদা, জি-২০ লুচিংবশিংগী মীফম শরুক য়ানবা ঐনা অমুক হন্না প্রধান মন্ত্রী কিসিদা ভারত্তা তরাম্না ওক্কনি। ঐখোয়গী ৱারি শানবা অমসুং উনবা অসি হন্দক পাংথোক্লিবা অসিগুম্বা মখা চৎথহনসি অমসুং ভারত-জপানগী মরীশিং মখা তানা অৱাংবা থাকশিংদা পুখৎসি, মসিগা লোয়ন্না ঐগী ৱারোল লোইশিঞ্জরে।
অদোম থাগৎচরি।