নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস অমদি ইনফোর্মেশন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা হয়েং পঞ্জাবকী রোপারদগী য়ুবা উতসব-ইন্দিয়া@২০৪৭ পান-ইন্দিয়া হৌদোক্লগনি
য়ুবা উতসব অহানবা ফেজকী ওইনা লৈবাক অসিগী জিলা ১৫০দা পাংথোক্লগনি
03 MAR 2023 11:55AM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস অমদি ইনফোর্মেশন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা ২০২৩গী মার্চ ৪দা পঞ্জাবকী রোপারদগী য়ুবা উতসব-ইন্দিয়া@২০৪৭ হৌদোক্লগনি। থৌরম অসিদা শ্রী অনুরাগ থাকুরনা য়ুবা উতসবকী দাশবোর্দসু হৌদোক্কনি।
য়ুবা উতসব অসি ২০২৩গী মার্চ ৪দা মানবা মতমদা প্রতাপগর (য়ু.পি.), হরিদ্বার (উত্তরাখন্দ), ধার অমসুং হোসঙাবাদ (এম.পি.), হনুমানগর (রাজস্থান), সরাইকেলা (ঝার্খন্দ), কপুরথালা (পঞ্জাব), জলগাওন (মহারাস্ত্র), বিয়রৱারা (আন্ধ্র প্রদেশ), করিমনগর (তেলঙ্গনা), পালাখদ (কেরলা), কুদালোর (তমিল নাদু)দা পাংথোক্কনি।
য়ুথ পাৱর সেলেব্রেত তৌনবগীদমক ২০২৩গী মার্চ ৩১ ফাওবদা অহানবা ফেজদা য়ুবা উতসব অসি লৈবাক অসিগী জিলা ১৫০দা পাংথোক্কনি।
য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না মসিগী প্রিমিয়র য়ুথ ওর্গনাইজেসন নেহরু য়ুবা কেন্দ্র সঙ্গথন (এন.ৱাই.কে.এস.)কী খুত্থাংদা লৈবাক অসিগী জিলা পুম্নমক্তা “য়ুবা উতসব-ইন্দিয়া@২০৪৭” থৌরম ওর্গনাইজ তৌরি। য়ুবা শক্তিগী ওইবা মসিগী পান ইন্দিয়া সেলেব্রেসন অসি ২০২৩গী মার্চতগী জুন ফাওবা পাংথোক্কদবা নোংমগী ওইবা দিস্ত্রিক্ত লেবেল য়ুবা উতসব অমা হৌদোকপগা লোয়ননা ৩-তয়ার ফোর্মেত অমা তুংইন্নরি। প্রোগ্রাম অসিগী অহানবা ফেজ অসি জিলা ১৫০দা হৌজিক চত্থরিবা শেনবা চহি অসিদা ২০২৩গী মার্চ ৪দগী মার্চ ৩১ ফাওবগী মনুংদা পাংথোক্নবা মতম লেপ্লে।
অহানবা ফেজদা প্রোগ্রামশিং অসি জিলাশিংগী স্কুলশিং অমসুং কোলেজশিংনা য়ুমলোন্নবা এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুতশিংদগী মশিং য়াম্লবা পার্তিসিপেন্তশিং/ফুতফোলগা লোয়ননা এন.ৱাই.কে.এস.দা এফিলেত তৌবা য়ুথ ক্লবশিংগী ভোলুনতীয়রশিং অমসুং মেম্বরশিং য়াওনা হোস্ত তৌরি।
জিলা থাক্কী মকোকথোংবশিংনা রাজ্যগী কোনুংশিংদা ২০২৩গী ওগস্ততগী সেপ্তেম্বর ফাওবগী মনুংদা পাংথোক্নবা মতম লেপ্লবা নুমিৎ নিনিগী রাজ্য থাক্কী য়ুবা উতসবতা শরুক য়াগনি। রাজ্য থাক্কী মকোকথোংবশিংনা দিল্লীদা ওক্তোবরগী ৩শুবা/৪শুবা চয়োলদা পাংথোক্কদবা নেস্নেল থাক্কী য়ুবা উতসবতা শরুক য়াগনি।
তাঙ্কক অহুমদা নহা ওইরিবা আর্তিস্তশিং, রাইতরশিং, ফোতোগ্রাফরশিং, ওরেতরশিংনা চাংদম্নগনি অমদি ত্রেদিস্নেল আর্তিস্তশিংনা লৈবাক অসিগী ইনাক খুল্লবা কলচরেল হেরিতেজ উৎকনি। য়ুবা উতসবকী থিম অসি পাঞ্চ প্রান ওইগনি :
• গোল ওফ দিবেলপ ইন্দিয়া,
• তু রিমুভ এনি ত্রেস ওফ স্লেভরী ওর কোলোনিএল মাইন্দসেত,
• তেক প্রাইদ ইন অৱার হেরিতেজ এন্দ লেগেসী,
• য়ুনিতী এন্দ সোলিদরিতী, অমসুং
• সেন্স ওফ দ্যুতী অমং সিতিজেন্স।
নহা ওইরিবা শরুকয়ারিবশিংনা রিজোল্ব ৫ (পাঞ্চ প্রান)দা য়ুমফম ওইদুনা অমৃত কালগী ওইবা মীৎয়েং অদু মীয়াংগী ওইবা ৱাফমদা সেন্ত্রেল স্তেজদা পুখৎকনি। “য়ুবা শক্তি সে জন ভাগিদারি” ভারতকী নিংতম্বগী ৭৫শুবা চহি পালনগী গ্রান্দ সেলেব্রেসন অসিগীদমক শাফু পীবা শক্তি ওইদুনা ইন্দিয়া@২০৪৭ ফাওবা চৎকনি।
চহি ১৫দগী ২৯ ফাওবগী মনুংদা লৈবা নহাশিংনা জিলা, রাজ্য অমসুং নেস্নেল থাক্তা প্রোগ্রামশিং/কম্পিতিসনশিংদা শরুক য়াবা য়াগনি মদুদা স্তেজ খুদিংদা মায় পাক্লবশিংনা মথংগী থাক্তা চংশিনগনি।
য়ুবা উতসবকী কম্পোনেন্তশিং:
• য়ং আর্তিস্ত তেলেন্ত হন্ত-পেন্তিং:
• য়ং রাইতর্স তেলেন্ত হন্ত-
• ফোতোগ্রাফী তেলেন্ত হন্ত:
• দিক্লেমেসন কন্তেস্ত
• কলচরেল ফেস্তিবেল- গ্রুপ ইভেন্তস:
য়ুবা উতসবকী শরুক অমা ওইনা, রাজ্য সরকারশিং অমসুং পি.এস.য়ু.শিংগী তোঙান তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিং, বিভাগশিং/এজেন্সীশিংনা লৈবাক্কী নহাশিংদা মখোয়গী এচিবমেন্তশিং অমসুং ইনোভেসনশিং উৎকনি। মরম অদুনা, য়ুবা উতসবকী মরুওইবা কম্পোনেন্তশিংগী মথক্তা তোঙান তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিং অমসুং বিভাগশিংগা খুৎশম্নদুনা ভারত সরকারগী তোঙান তোঙানবা স্কিমশিংগী এচিবমেন্তশিং উৎনবা মখাগী এলাইদ একজিবিসন কম দেমোন্সত্রেসন স্তোলশিংসু প্লান তৌরি। য়ুবা উতসব প্রোগ্রামগা লোয়ননা প্লান তৌরিবা স্তোল খরা অদুদি:
• ফিত ইন্দিয়া স্তোলস & গেম্স
• একজিবিসন & দ্রোন দেমোন্সত্রেসন
• স্তোলস ওফ রুরেল দিবলপমেন্ত দিপার্তমেন্ত
• স্তোলস ওফ এম.এস.এম.ই. এন্দ ফাইনান্সিএল সর্বিসেস দিপার্তমেন্তস
• ৫জী তেক্নোলোজী দেমোন্সত্রেসন
• স্তোলস ওফ এগ্রিকলচরেল দিপার্তমেন্ত
• স্তোলস ওফ হেল্থ দিপার্তমেন্ত
• হেরিতেজ স্তোলস
• স্কিল দিবলপমেন্ত স্তোলস
• কলচরেল পর্ফোরমেন্সেস
• ব্লোক চেন সর্তিফিকেতস
• বীর গাথা- অনসং হিরোজ ওফ দিস্ত্রিক্তস
ভারত অসি নহা ওইবা নাগরিকশিং অমসুং অরিবা পুৱারিগী লৈবাক অমনি। লৈবাক্কী শাংলবা পুৱারী, দাইভর্স কলচর, ইনাক খুল্লবা হেরিতেজ অমসুং স্ত্রোং ত্রেদিসনশিং অসি কলচরেল কেপিতেলনি মদুদা নহা ওইবা নাগরিকশিংনা ভারতকী নিং তম্বগী ৭৫শুবা চহি থৌরমদা ইন্দিয়া@২০৪৭গী মিৎয়েং অদু ফাওবা ঙমগনি।
ভারতনা আজাদি কা অমৃত মহোতসব – নিং তম্বগী ৭৫শুবা চহি পাংথোক্লি অমদি মহাক্কী মীয়ামগী মায়পাক্লবা পুৱারী, কলচর অমসুং এচিবমেন্তশিং, পাঞ্চ প্রানগী মন্ত্র; অমৃত কালগী চহিদা ইন্দিয়া@২০৪৭গী মিৎয়েং অমনা চাউখৎলবা লৈবাক্কী লিগতা ভারতপু পুরক্নবা থৌরাংলি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Minister of Youth Affairs and Sports and Information and Broadcasting Shri Anurag Singh Thakur to launch Yuva Utsava-India@2047 pan-India tomorrow from Ropar, Punjab.
Yuva Utsava will be conducted in 150 Districts across the country in the first phase
03 MAR 2023 11:55AM by PIB Delhi
Union Minister of Youth Affairs and Sports and Information and Broadcasting Shri Anurag Singh Thakur will launch Yuva Utsava-India@2047 on 4th March 2023 , from Ropar, Punjab. On the occasion Shri Anurag Thakur will also launch the Dashboard of Yuva Utsava.
Yuva Utsava will be simultaneously hosted at Pratapgarh(U.P.), Haridwar(Uttrakhand), Dhar and Hosangabad(M.P.),Hanumangarh(Rajasthan),Saraiekela(Jharkhand),Kapurthala(Punjab), Jalgaon(Maharastra),Vijayawara(Andhra Pradesh),Karimnagar(Telangana),Palakhad(Kerala),Cudalore( Tamil Nadu) on 4th March 2023.
In the first phase by 31st March 2023 , Yuva Utsava will be conducted in 150 Districts across the country to celebrate the youth power.
The Ministry of Youth Affairs & Sports through its premier Youth organization Nehru Yuva Kendra Sangathan (NYKS), is organizing "YUVA UTSAV- India @2047” program in all districts across the country. This pan India celebration of Yuva Shakti follows a 3-tier format, beginning with a one-day District Level Yuva Utsav to be held from March to June 2023. The first phase of the program is scheduled to be held in 150 districts, to be held during the period – 4th March to 31st March 2023 in the current financial year.
The programs in the first phase are being hosted by schools and colleges of the districts, with broad based participants/footfall from neighboring educational institutions apart from the Youth Volunteers and Members of Youth Club affiliated with NYKS.
The Ministry of Youth Affairs & Sports through its premier Youth organization Nehru Yuva Kendra Sangathan (NYKS), is organizing "YUVA UTSAV- India @2047” program in all districts across the country. This pan India celebration of Yuva Shakti follows a 3-tier format, beginning with a one-day District Level Yuva Utsav to be held from March to June 2023. The first phase of the program is scheduled to be held in 150 districts, to be held during the period – 4th March to 31st March 2023 in the current financial year.
The programs in the first phase are being hosted by schools and colleges of the districts, with broad based participants/footfall from neighboring educational institutions apart from the Youth Volunteers and Members of Youth Club affiliated with NYKS.
The winners of the District Level will participate at the State level Yuva Utsav which is a 2-day program scheduled to be held during August to September 2023 at State Capitals. The winners of all the State level programs shall participate at the National Level Yuva Utsav scheduled to be held in 3rd/4th week of October, 2023 at Delhi.
Across the three levels, Young Artists, Writers, Photographers, Orators will compete and traditional artists will showcase the rich cultural heritage of the country. The theme for the Yuva Utsav will be Panch Pran :
• Goal of developed India,
• To remove any trace of slavery or colonial mindset,
• Take pride in our heritage and legacy,
• Unity and solidarity, and
• Sense of duty among citizens.
The youth participants would bring to the central stage of public discourse the vision for Amrit Kaal, rooted in the 5 resolves (Panch Pran). Yuva Shakti se Jan Bhagidari” will be the driving force for this grand celebration of 75thAnniversary of India’s Independence leading up to India@2047.
Youth in the age group of 15 to 29 years are eligible to participate in the programs/competitions at District, State and National Levels with winners at each stage proceeding to the next level.
Components of Yuva Utsav:
• Young Artists Talent Hunt- Painting:
• Young Writers Talent Hunt -
• Photography Talent Hunt:
• Declamation Contest
• Cultural Festival- Group events:
As a part of Yuva Utsava, various Ministries, Departments/Agencies of State Governments and PSUs will showcase their achievements and innovations to the youth of the country. Hence, in addition to the core components of Yuva Utsav , the following allied exhibition cum demonstration stalls are also planned to showcase the achievements of various schemes of the Government of India in coordination with various Ministries and Departments. Some of the stalls planned alongside the Yuva Utsav Program are:
• Fit India Stalls & Games
• Exhibition & Drone Demonstration
• Stalls of Rural Development Department
• Stalls of MSME and Financial Services departments
• 5G technology Demonstration
• Stalls of Agricultural Department.
• Stalls of Health Department
• Heritage Stalls
• Skill Development Stalls
• Cultural Performances
• Block Chain Certificates
• Veer Gatha- Unsung Heroes of Districts
India is a nation of young citizens and old history. The long history, diverse cultures, rich heritage and strong traditions of the country is the cultural capital upon which the young citizen shall realize the vision of India@2047, during the centennial celebration of India’s Independence.
As India is celebrating and commemorating Azadi Ka Amrit Mahotsav- the 75th year of Independence and the glorious history of her people, culture and achievements, the mantra of Panch Pran; a vision of India@2047 in the age of Amrit Kaal is poised to bring India in the league of developed country.