Ministry of Youth Affairs and Sports
First meeting of the Youth20 Group to be held in Guwahati from 6th to 8th February
Around 12,000 students from over 50 Colleges & Universities across the 34 districts of Assam will deliberate on the five themes of the Summit over the next few days
These deliberations and suggestions will be shared with the delegates during the Y20 meeting
400 selected students from Assam will participate in the central event at IIT-Guwahati on 7th February
22 JAN 2023 2:06PM by PIB Guwahati
As India is hosting the Youth20 (Y20) summit for the first time on the sidelines of the G20 summit, the first meeting of the Y20 Group shall be held in Guwahati from 6th to 8th February, 2023. This is the first of the various meetings to be held on the five Y20 themes across India in a run-up to the final Youth-20 Summit in August 2023. More than 250 delegates from across the world are expected to participate in the 3-day event in Assam. It will focus on five themes of Future of Work; Climate Change and Disaster Risk Reduction; Peace Building and Reconciliation; Youth in Democracy and Health, Wellbeing and Sports.
Youth20 is one of the eight official engagement groups under the G20 umbrella. The G20 rotating presidency bears the responsibility of hosting the youth summit, which usually takes place some weeks prior to the traditional forum to know what the youths are thinking and incorporate their suggestions in their own policy proposals. It is an attempt to create a connecting point between G20 governments and their local youth. The Y20 India Summit in 2023 would exemplify India’s youth-centric efforts and provide an opportunity to showcase its values and policy measures to the youth across the globe.
In order to create a participative and inclusive deliberation process in the run up to the Y20 meeting, over 50 Universities/Colleges across the 34 districts of Assam will be organizing seminars, workshops, debates and panel discussions in their campuses from 19th January onwards till the inception meeting. Over 12,000 college/university students are expected to participate in these events. Each Higher Education Institution will be also be organizing awareness drive at 10 nearby schools to sensitize the schools about G-20 groupings and functioning.
400 participants including Prize winners of competitions from various participating University/College will participate in the central event at IIT-Guwahati on 7th February, 2023 and will be accordingly mentored for understanding Innovations and Industry-Academia linkages. They will also get an opportunity to interact with the international youth delegates to exchange ideas for a shared future.
For further details refer:
https://pib.gov.in/PressReleaseIframePage.aspx?PRID=1889239
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1888943

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
ফেব্রুৱারি ৬দগী ফেব্রুৱারি ৮ ফাওবদা গুৱাহাতিদা য়ুথ-২০ গ্রুপকী অহানবা মীফম পাংথোক্লগনি
অসামগী তোঙান-তোঙানবা জিলা ৩৪গী কোলেজ অমসুং য়ুনিভর্সিতি ৫০ হেনবগী মহৈরোয় ১২,০০ রোম নুমিৎ নিনিদা থিম মঙাদা খন্ন-নৈনগনি
খন্ন-নৈনখিবশিং অমসুং পাউতাকশিং দেলিগেদশিংগা লোয়ন্না য়ুথ-২০ মীফমদা শরুক য়াগনি
ফেব্রুৱারিদা ৭দা আই.আই.তি গুৱাহাতিদা পাংথোক্কদবা মপুং ওইবা থৌরমদা অসামগী খনগৎলবা মহৈরোয় ৪০০ শরুক য়াগনি
22 JAN 2023 2:06PM by PIB Imphal
জি-২০ মীফম নাকলদা অহানবা ওইনা ভারতনা য়ুথ-২০ মীফম য়ুম্বু ওইবগা লোয়ন্না,ফেব্রুৱারি ৬দগী ফেব্রুৱারি ৮ ফাওবদা গুৱাহাতিদা য়ুথ-২০ গ্রুপকী অহানবা মীফম পাংথোক্লগনি। ওগস্ত ২০২৩ ফাওবা য়ুথ-২০ মীফমগী ফাইনেল ফাওবা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা থিম মঙাদা পাংথোক্কদবা মীফমশিংগী মনুংদা মসিনা অহানবনি। নুমিৎ ৩ চুপ্না অসামদা পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অসিদা মালেমগী মফম কয়াদগী দেলিগেদ ২৫০ হেন্না শরুক য়ারবা য়ারি। মীফম অসিদা থিম মঙা হায়বদি তুংদা ওইরক্কবা থবক শুবগী মওং; অইং-অশাগী খল হোংলকপা অমসুং অমাং-অতা থোকপা হন্থহনবা; শান্তি পুরকপা অমসুং ৱাখল তামিন্নবা; গনতন্ত্র অমসুং হকশেলদা নহারোল অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা অমসুং শান্ন-খোৎনবা হায়বসিদা খন্নগনি।
য়ুথ-২০ অসি জি-২০গী মখাদা লৈগদবা ওফিসিএল ওইবা গ্রুপ মঙাগী মনুংদা অমনি। জি-২০গী প্রসিদেন্দ ওইরিবা লৈবাক অদুনা য়ুথ সম্মিৎ পাংথোকপগী থৌদাং লৌগনি অমসুং নহারোলশিংগী অনিংবশিং খঙদোক্নবা অমসুং মখোয় মশাগী থৌশিলশিংগী মশাগী ওইবা পাউতাকশিং মখোয়দগী লৌনবা ফোরম অসি পাংথোক্কদবা চয়োল খরগী মমাঙদা পাংথোকই। মসি জি-২০ সরকারশিং অমসুং মখোয়গী লৈবাক্কী নহারোলশিংগা শম্ননবা থৌরাং অমনি। ২০২৩দা পাংথোক্কদৌরিবা য়ুথ ২০ ইন্দিয়া সম্মিৎ অসিন ভারতকী নহারোলশিংগী মরুওইবা থবকশিং উৎথোক্কনি অমসুং মালেমগী মীয়ামদা লৈবাক অসিগী নহারোলশিংগী মগুনশিং অমসুং থৌশিলশিং উৎনবা খুদোংচাবা অমা ফংলগনি।
য়ুথ-২০ মীফম পাংথোক্ত্রি ফাওবা, জনুৱারি ১৯দগী হৌদুনা অসামগী তোঙান-তোঙানবা জিলা ৩৪গী কোলেজ অমসুং য়ুনিভর্সিতি ৫০ সেমিনারশিং, ৱার্কশোপশিং, দিবেতশিং অমসুং খন্ন-নৈনবা পাংথোক্কনি। হায়রিবা থৌরমশিং অদুদা মহৈরোয় ১২০০০ রোম শরুক য়াগনি হায়রি। জি-২০ গ্রুপশিং অমসুং মসিগী মথৌশিং খঙহন্নবা অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙ অমনা মখোয়গী অনকপদা লৈবা স্কুল ১০ রোমদা এৱারনেস প্রোগ্রামশিং পাংথোক্কনি।
ফেব্রুৱারি ৭,২০২৩দা আই.আই.তি গুৱাহাতিদা পাংথোক্কদবা মরুওইবা থৌরমদা কোলেজ/য়ুনিভর্সিতিশিংদগী মহৈরোয় ৪০০ রোম্না মনা ফংগদবা চাংদম্নবশিং শরুক য়াগনি। মখোয়না মালেমগী লৈবাক কয়াদগী লাকপা নহারোল দেলিগেদশিংগা ৱারি শানবগী খুদোংচাবা অমা ফংগনি।