ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତ ଜି୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଗ୍ରହଣ ଅବସରରେ ସ୍ତମ୍ଭ ଲେଖିଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଆସନ୍ତୁ ସମସ୍ତେ ମିଶି ଭାରତର ଜି୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାକୁ ସମାଧାନ, ସଦ୍ଭାବ ଓ ଆଶାର ଏକ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ପରିଣତ କରିବା
01 DEC 2022 10:20AM by PIB Bhubaneswar
ଆଜି ଭାରତ ବିଧିବଦ୍ଧ ଭାବେ ଜି୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଗ୍ରହଣ କରିଛି । ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏକ ବ୍ଲଗ୍‌ (ସ୍ତମ୍ଭ) ଜରିଆରେ ନିଜର ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ଉପସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଟୁଇଟ୍‌ କରାଯାଇଛି :
‘‘ଭାରତ ଆଜି ଜି୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଗ୍ରହଣ କରିଛି, ବିଶେଷ ଅବସରରେ ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏକ ବ୍ଲଗ ଜରିଆରେ ନିଜର ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ।
‘‘ସାମଗ୍ରିକ ଭାବେ ମାନବଜଗତର କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ଲାଗି ଭାରତକୁ ଜି୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ମିଳିଛି।’’
‘‘ଏକ ପୃଥିବୀ, ଏକ ପରିବାର, ଏକ ଭବିଷ୍ୟତ।’’
‘‘ଆଜି ସାରା ବିଶ୍ବ ଯେଉଁସବୁ ବଡ଼ ସମସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖିନ ହେଉଛି, କେବଳ ମିଳିତ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରି ସେସବୁ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ କରାଯାଇପାରିବ ।
‘‘ଭାରତ ବିଶ୍ବର ଏକ ସୂକ୍ଷ୍ମ ଜାଗତିକ ପ୍ରତିକୃତି।’’
‘‘ଭାରତରେ ସାମୂହିକ ନିର୍ଣ୍ଣୟ ନେବାର ସର୍ବପ୍ରାଚୀନ ପରମ୍ପରା ରହିଛି । ଗଣତନ୍ତ୍ରର ମୌଳିକ ଡିଏନଏରେ ଭାରତର ଅମୂଲ୍ୟ ଯୋଗଦାନ ରହିଛି ।’’
‘‘ନାଗରିକଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ପ୍ରଯୁକ୍ତିର ଉପଯୋଗ କରିବା।’’
‘‘ଆମ ପୃଥିବୀର ସମସ୍ୟା ସମାଧାନ କରିବା, ଆମର ଗୋଟିଏ ପରିବାର ମଧ୍ୟରେ ସଦ୍ଭାବ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିବା ଏବଂ ଆମର ଏକ ଭବିଷ୍ୟତ ପାଇଁ ଆଶା ଜାଗ୍ରତ କରିବା ପ୍ରତି ଆମେ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେବୁ।’’
‘‘ଭାରତର ଜି୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ସମାବେଶୀ, ମହତ୍ବାକାଂକ୍ଷୀ, କାର୍ଯ୍ୟ ଉନ୍ମୁଖୀ ଏବଂ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ହେବ।’’
‘‘ଆସନ୍ତୁ ସମସ୍ତେ ମିଶି ଭାରତର ଜି୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାକୁ ସମାଧାନ, ସଦ୍ଭାବ ଓ ଆଶାର ଏକ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ପରିଣତ କରିବା।’’
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ @narendramodi ରୁ କେତେକ ବିବରଣୀ ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଜି୨୦ ରାଷ୍ଟ୍ରର ନେତାମାନଙ୍କ ସହିତ ସମ୍ପର୍କ ଯୋଡ଼ିବା ଲାଗି ଚେଷ୍ଟା କରିଛନ୍ତି ।
ସେ ଟୁଇଟ୍‌ କରିଛନ୍ତି
‘‘ଆଜି, ଭାରତ ଜି-୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଗ୍ରହଣ କରୁଛି, ଆଗାମୀ ବର୍ଷଗୁଡ଼ିକରେ ବିଶ୍ବ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ଆମେ କିଭଳି ଏକ ସମାବେଶୀ, ମହତ୍ବାକାଂକ୍ଷୀ, କାର୍ଯ୍ୟ ଉନ୍ମୁଖୀ ଏବଂ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ ଏଜେଣ୍ଡା ନେଇ କାମ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛୁ ସେ ସମ୍ପର୍କରେ ନିଜର ମତ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛି ।
#G20India
@JoeBiden @planalto
ମୁଁ ଦୃଢ଼ ଭାବେ ବିଶ୍ବାସ କରିଥାଏ ଯେ ସାମଗ୍ରିକ ଭାବେ ମାନବତାର କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ଚିରାଚରିତ ମାନସିକତାକୁ ବଦଳାଇ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବା ଲାଗି ବର୍ତ୍ତମାନ ହିଁ ଉପଯୁକ୍ତ ସମୟ । #G20India
@MohamedBinZayed @AlsisiOfficial @RishiSunak @vonderleyen
ଏକତା ସପକ୍ଷରେ ଯୁକ୍ତି ବାଢ଼ୁଥିବା ଏବଂ ବୈଶ୍ବିକ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ଲାଗି ମିଳିତ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ଲାଗି ବାର୍ତ୍ତା ଦେଉଥିବା ଆମର ପ୍ରାଚୀନ ପରମ୍ପରାରେ ଅନୁପ୍ରାଣିତ ହେବା ଲାଗି ଏହା ହିଁ ସଠିକ ସମୟ । #G20India
@sanchezcastejon @KumarJugnauth @BDMOFA @President_KR”
ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବ୍ଲଗ ପଢ଼ିବା ଲାଗି ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍‌ କରନ୍ତୁ
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1880141

Prime Minister's Office
PM pens a blog as India assumes G20 Presidency
“Let us join together to make India’s G20 Presidency a Presidency of healing, harmony and hope”
01 DEC 2022 10:20AM by PIB Delhi
As India assumes presidency of G20 today, The Prime Minister, Shri Narendra Modi has penned a blog to share his insights on this momentous occasion.
Prime Minister Office tweeted :
“As India assumes G20 Presidency, PM @narendramodi penned an insightful blog.”
“India's G20 Presidency to work towards for benefitting humanity as a whole.”
One Earth, One Family, One Future.”
“The greatest challenges the world faces today, can only be solved, by acting together.”
“India is a microcosm of the world.”
“With the oldest-known traditions of collective decision-making, India contributes to the foundational DNA of democracy.”
“Leveraging technology for citizen welfare.”
“Our priorities will focus on healing our One Earth, creating harmony within our One Family and giving hope for our One Future.”
“India’s G20 agenda will be inclusive, ambitious, action-oriented and decisive”
“Let us join together to make India’s G20 Presidency a Presidency of healing, harmony and hope.”
The Prime Minister also shared the details from @narendramodi and reached out to the leaders of G20 countries.
He tweeted
“Today, as India begins its G-20 Presidency, penned a few thoughts on how we want to work in the coming year based on an inclusive, ambitious, action-oriented, and decisive agenda to further global good. #G20India
@JoeBiden @planalto
I firmly believe now is the best time to go further still and catalyse a fundamental mindset shift, to benefit humanity as a whole. #G20India
@MohamedBinZayed @AlsisiOfficial @RishiSunak @vonderleyen
It is time to get inspired by our spiritual traditions which advocate oneness and work together to solve global challenges. #G20India
@sanchezcastejon @KumarJugnauth @BDMOFA @President_KR”
Text of the Blog here
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1880141