Prime Minister's Office
PM pens a blog as India assumes G20 Presidency
“Let us join together to make India’s G20 Presidency a Presidency of healing, harmony and hope”
01 DEC 2022 10:20AM by PIB Delhi
As India assumes presidency of G20 today, The Prime Minister, Shri Narendra Modi has penned a blog to share his insights on this momentous occasion.
Prime Minister Office tweeted :
“As India assumes G20 Presidency, PM @narendramodi penned an insightful blog.”
“India's G20 Presidency to work towards for benefitting humanity as a whole.”
One Earth, One Family, One Future.”
“The greatest challenges the world faces today, can only be solved, by acting together.”
“India is a microcosm of the world.”
“With the oldest-known traditions of collective decision-making, India contributes to the foundational DNA of democracy.”
“Leveraging technology for citizen welfare.”
“Our priorities will focus on healing our One Earth, creating harmony within our One Family and giving hope for our One Future.”
“India’s G20 agenda will be inclusive, ambitious, action-oriented and decisive”
“Let us join together to make India’s G20 Presidency a Presidency of healing, harmony and hope.”
The Prime Minister also shared the details from @narendramodi and reached out to the leaders of G20 countries.
He tweeted
“Today, as India begins its G-20 Presidency, penned a few thoughts on how we want to work in the coming year based on an inclusive, ambitious, action-oriented, and decisive agenda to further global good. #G20India
@JoeBiden @planalto
I firmly believe now is the best time to go further still and catalyse a fundamental mindset shift, to benefit humanity as a whole. #G20India
@MohamedBinZayed @AlsisiOfficial @RishiSunak @vonderleyen
It is time to get inspired by our spiritual traditions which advocate oneness and work together to solve global challenges. #G20India
@sanchezcastejon @KumarJugnauth @BDMOFA @President_KR”
Text of the Blog here
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1880141

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারতনা জি২০ প্রসিদেন্সীগী থৌদাং লৌবগা ইরোইননা পি.এম.না ব্লোগ অমা ইখ্রে
“ভারতকী জি২০ প্রসিদেন্সী অসি হিলিং, হর্মনী অমসুং হোপকী প্রসিদেন্সী অমা ওইহন্নবা ঐখোয়না পুন্না হোৎনরসি”
01 DEC 2022 10:20AM by PIB Imphal
ভারতনা ঙসি জি২০গী প্রসিদেন্সীগী থৌদাং য়াবা হৌবগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অচৌবা থৌরম অসিগী মতাংদা মহাক্কী ৱাখল্লোন ফোঙদোক্লিবা ব্লোগ অমা ইখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী লোইশঙনা ত্বিত তৌখি :
“ভারতনা জি২০গী প্রসিদেন্সীগী থৌদাং য়াবা হৌবগা লোয়ননা পি.এম. @narendramodiনা ৱাখল্লোন্না থল্লবা ব্লোগ অমা ইখ্রে”
“ভারতকী জি২০ প্রসিদেন্সীনা অপুনবগী ওইনা মীওইবা জাতিগী য়াইফনবা মাইকৈদা থবক পাইখৎকনি।”
“ৱান আর্থ, ৱান ফেমিলী, ৱান ফ্যুচর।”
“মালেমনা ঙসি মায়োক্নরিবা খ্বাইদগী চাউবা শীংনবশিং অসি পুন্না থবক তৌমিন্নরবা খক্তদা কোকহনবা ঙমগনি।”
“ভারত অসি মালেমগী মাইক্রোকোজম অমনি।”
“পুন্না ৱারেপ লৌবগী খ্বাইদগী অরিবা চৎনবীশিংগা লোয়ননা ভারতনা দেমোক্রেসীগী দি.এন.এ.গী য়ুম্ফম থোনবদা শরুক তমখি।”
“প্রজাগী য়াইফনবগীদমক তেক্নোলোজী শীজিন্নরি।”
“ঐখোয়গী মরু ওইবা মীৎয়েংশিং অসি ঐখোয়গী ৱান আর্থ অসি ফগৎহনবা, ঐখোয়গী ৱান ফেমিলী মনুংদা চান্না-চিন্নবা পুরকপা অমসুং ঐখোয়গী ৱান ফ্যুচরদা থাজবা পীবা অসিনা ওইগনি।”
“ভারতকী জি২০ এজেন্দা অসি ইক্লুসিব, এম্বিসিয়স, এক্সন-ওরিয়েন্তেদ অমসুং দেসিসিব ওইগনি।”
“ঐখোয়না ভারতকী জি২০ প্রসিদেন্সী অসি হিলিং, হর্মনী অমসুং হোপকী প্রসিদেন্সী ওইহন্নবা পুন্না হোৎনমিন্নরসি।”
প্রধান মন্ত্রীনা @narendramodiদগী অকুপ্পা ৱারোলশিংসু শিয়র তৌখি অমসুং জি২০ লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংদা য়ৌহনখি।
মহাক্না ত্বিত তৌখি
“ঙসি ভারতনা মাগী জি-২০ প্রসিদেন্সী পাইবা হৌবগা লোয়ননা মালেমগী য়াইফনবা ইনক্লুসিব, এম্বিসিয়স, এক্সন-ওরিয়েন্তেদ, অমসুং দেসিসিব এজেন্দা অমদা য়ুম্ফম ওইদুনা লাক্কদৌরিবা চহি অসিদা ঐখোয়না করম্না থবক তৌবা পাম্বগে হায়বগী মতাংদা ৱাখল্লোন খরা ইজখি। #G20India
@JoeBiden @planalto
অপুনবগী ওইনা মীওইবা জাতিদা কান্নবা পীনবা হেন্না চাউখৎপা ওইহন্নবা অমসুং ৱাখল্লোন্দা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্নবা শাহৌ ওইনবা চপ চাবা তানফমনি হায়না ঐহাক্না চেৎনা থাজৈ। #G20India
@MohamedBinZayed @AlsisiOfficial @RishiSunak @vonderleyen
অমত্তা ওইবগী ৱাখল্লোন থৌগৎলমখিবা ঐখোয়গী স্পিরিচুএল ত্রেদিসনশিংনা ইথিল পীবগী অমসুং মালেমগী শীংনবশিং কোকহন্নবা পুন্না থবক তৌবগী মতম ওইরে। #G20India
@sanchezcastejon @KumarJugnauth @BDMOFA @President_KR”
ব্লোগকী ৱারোল মসিদা লৈজরে
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1880141