Prime Minister's Office
PM's departure statement ahead of his visit to Bali for G20 Leaders' Summit
14 NOV 2022 9:14AM by PIB Delhi
I will be visiting Bali, Indonesia on 14-16 November 2022, to participate in the 17th G20 Leaders’ Summit, to be chaired by Indonesia.
During the Bali Summit, I will have extensive discussions with other G20 Leaders on key issues of global concern, such as reviving global growth, food & energy security, environment, health, and digital transformation. On the sidelines of the G20 Summit, I will meet with Leaders of several other participating countries, and review the progress in India’s bilateral relations with them. I look forward to addressing the Indian community in Bali at a Reception on 15 November 2022.
In a significant moment for our country and citizens, President of Indonesia Joko Widodo will hand over the G20 Presidency to India at the closing ceremony of the Bali Summit. India will officially assume the G20 Presidency from 1st December 2022. I will also extend my personal invitation to G20 Members and other invitees to our G20 Summit next year.
During my interactions at the G20 Summit, I will highlight Indias achievements, and our unwavering commitment to collectively address global challenges. Indias G20 Presidency will be grounded in the theme “Vasudhaiva Kutumbakam” or “One Earth One Family One Future”, which underlines the message of equitable growth and shared future for all.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জি.২০ লীদর্স সম্মিৎকীদমক বালীদা চৎকদবা মহাক্কী খোঙচৎকী মাংওইননা থমখিবা ৱারোল
14 NOV 2022 9:14AM by PIB Imphal
ইন্দোনেসিয়ানা য়ুম্বু ওইবা ১৭শুবা জি.২০ লীদর্স সম্মিৎতা শরুক য়ারুনবগীদমক ঐহাক্না ইন্দোনেসিয়াগী বালীদা নবেম্বর ১৪-১৬, ২০২২দা চৎকনি।
বালী সম্মিৎ মনুংদা ঐহাক্না গ্লোবেল গ্রোথ অমুক হন্না হিংগৎহনবা, ফুদ অমসুং ইনর্জী সেক্যুরিতী, এনভাইর্নমেন্ত, হেল্থ অমসুং দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসন অসিগুম্বা মালেমগী ওইনা মরু ওইবা সমস্যাশিংদা অতোপ্পা জি.২০গী লুচিংবশিংগা লোয়ননা কুপ্না খন্নগনি। জি.২০ সম্মিৎ পাঙথোক্লিঙৈদা ঐহাক্না অতোপ্পা শরুক য়ারিবা লৈবাক কয়াগী লুচিংবশিংগা উনগনি অমসুং মখোয়গা লোয়ননা ভারতকা লৈনরিবা বাইলেতরেল মরীশিংগী ফীভম য়েংশিনগনি। নবেম্বর ১৫, ২০২২দা তরাম্না ওকপগী থৌরম অমদা বালীদা লৈরিবা ভারত মচাশিংদা ঐহাক্না ৱা ঙাংগনি।
ঐখোয়গী লৈবাক অমসুং প্রজাশিংগীদমক মরু ওইবা মীকুপ অমদা ইন্দোনেসিয়াগী রাস্ত্রপতি জোকো ৱিদোদোনা বালী সম্মিৎকী লোইশিনবগী থৌরমদা ভারত্তা জি.২০ প্রসিদেন্সী খুৎশিন্নগনি। ভারতনা দিসেম্বর ১, ২০২২দগী জি.২০ প্রসিদেন্সীগী থৌ পুবা হৌগনি। ঐহাক্না জি.২০ মেম্বরশিং অমসুং অতোপ্পা ইনভাইতীশিংদা মথং চহিগী ঐখোয়গী জি.২০ সম্মিৎতা লাকপীনবা ইশানা হকথেংননা বর্তন তৌজরি।
জি.২০ সম্মিৎতা ঐহাক্না ৱারী-ৱাতাই শাবদা ভারতকী মাইপাকপশিং অমসুং মালেমগী শীংনবশিং পুন্না কোকহন্নবগী লেংদ্রবা ফিরেপ অদু ফোঙদোক্কনি। ভারতকী জি.২০ প্রসিদেন্সী অসি পুম্নমক্কী খেন্নবা লৈতবা গ্রোথ অমসুং অপুনবা তুংলমচৎ হায়বা পাউজেল অসি পীরিবা “বসুধৈব কুতুম্বকম” নত্ত্রগা “ৱান আর্থ ৱান ফেমিলী ৱাম ফ্যুচর” হায়বা হীরম অসিদা পাঙথোক্কনি।