প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২ নৱেম্বৰত ‘সঠিকস্থানত বস্তিলোকসকলৰ পুনৰ সংস্থাপন’ প্ৰকল্পৰ অধীনত দিল্লীৰ কালকাজীত ৩০২৪টা নতুনকৈ নিৰ্মিত ফ্লেট উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ভূমিহীন শিবিৰত উপযুক্ত ঝুগী ঝোপৰি বাসিন্দাক ফ্লেটৰ চাবি প্ৰদান কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
সকলোৰে বাবে গৃহ প্ৰদানৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি এই প্ৰকল্পই এক উন্নত আৰু সুস্থ জীৱন পৰিৱেশৰ সৃষ্টি কৰিব; সকলো নাগৰিক সুবিধা আৰু সুবিধাৰে সজ্জিত হ’ব
ফ্লেটসমূহে মালিকীস্বত্বৰ লগতে নিৰাপত্তাৰ অনুভূতি প্ৰদান কৰিব
01 NOV 2022 4:54PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে দিল্লীৰ কালকাজীত ২ নৱেম্বৰ, ২০২২ৰ বিয়লি ৪.৩০ বজাত দিল্লীৰ বিজ্ঞান ভৱনত ‘সঠিকস্থানত বস্তিলোকসকলৰ পুনৰ সংস্থাপন’ প্ৰকল্পৰ অধীনত বস্তিবাসীৰ পুনৰ সংস্থাপনৰ বাবে নিৰ্মিত ৩,০২৪টা নতুনকৈ নিৰ্মিত ইডব্লিউএছ ফ্লেট উদ্বোধন কৰাৰ লগতে ভূমিহীন শিবিৰৰ যোগ্য হিতাধিকাৰীক চাবি প্ৰদান কৰিব।
দিল্লী উন্নয়ন প্ৰাধিকৰণে (ডিডিএ) প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সকলোৰে বাবে বাসগৃহ প্ৰদানৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি ৩৭৬টা ঝুগী ঝোপৰি ক্লাষ্টাৰত স্থানীয় বস্তিলোকসকলক পুনৰ সংস্থাপনৰ দায়িত্ব লৈছে। পুনৰ সংস্থাপন প্ৰকল্পৰ উদ্দেশ্য হৈছে ঝুগ্গী ঝোপৰি ক্লাষ্টাৰৰ বাসিন্দাসকলক উপযুক্ত সুবিধা আৰু সা-সুবিধাৰ সৈতে এক উন্নত আৰু সুস্থ জীৱন পৰিবেশ প্ৰদান কৰা।
দিল্লী উন্নয়ন প্ৰাধিকৰণে কালকাজী সম্প্ৰসাৰণ, জেইলৰৱালা বাগ আৰু কাঠপুতলী কলনীত এনে তিনিটা প্ৰকল্প হাতত লৈছে। কলকাজী সম্প্ৰসাৰণ প্ৰকল্পৰ অধীনত কালকাজীত অৱস্থিত তিনিটা বস্তি ক্লাষ্টাৰ ক্ৰমে ভূমিহীন শিবিৰ, নৱজীৱন শিবিৰ আৰু জৱাহৰ শিবিৰৰ সঠিকভাৱে বস্তিলোকসকলৰ পুনৰ সংস্থাপন পৰ্যায়ক্ৰমে গ্ৰহণ কৰা হৈছে।
প্ৰথম পৰ্যায়ৰ অধীনত ওচৰৰ খালী বাণিজ্যিক কেন্দ্ৰৰ স্থানত ৩০২৪টা ইডব্লিউএছ ফ্লেট নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। ভূমিহীন শিবিৰৰ যোগ্য পৰিয়ালক নতুনকৈ নিৰ্মাণ কৰা ইডব্লিউএছ ফ্লেটত পুনৰ সংস্থাপন কৰি ভূমিহীন শিবিৰৰ ঝুগী ঝোপৰি স্থান খালী কৰা হ’ব। ভূমিহীন শিবিৰ স্থানৰ খালী কৰাৰ পিছত দ্বিতীয় পৰ্যায়ত, এই খালী ঠাইখন নৱজীৱন শিবিৰ আৰু জৱাহৰ শিবিৰৰ পুনৰ সংস্থাপনৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰা হ’ব। প্ৰকল্পটোৰ প্ৰথম পৰ্যায়ত সম্পূৰ্ণ হোৱাত ৩০২৪টা ফ্লেট স্থানান্তৰ কৰিবলৈ সাজু হৈছে।প্ৰায় ৩৪৫ কোটি টকা ব্যয়েৰে এই ফ্লেটসমূহ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে আৰু ভিট্ৰিফাইড ফ্ল’ৰ টাইলছ, চিৰামিক টাইলছ, পাকঘৰত উদয়পুৰ গ্ৰীণ মাৰ্বল কাউণ্টাৰ আদিৰে ফিনিচিং কৰাকে ধৰি সকলো নাগৰিক সুবিধাৰে সজ্জিত কৰি তোলা হৈছে। লিফ্ট, বিশুদ্ধ পানী যোগান আদিৰ বাবে ভূগৰ্ভৰ পানী ব্যৱস্থা কৰা হৈছে। ফ্লেট আবণ্টনে জনসাধাৰণক মালিকীস্বত্বৰ লগতে নিৰাপত্তাৰ অনুভূতিও প্ৰদান কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate 3024 newly constructed flats at Kalkaji, Delhi under ‘In-Situ Slum Rehabilitation Project on 2nd November
PM to hand over keys of flats to eligible Jhuggi Jhopri dwellers at Bhoomiheen Camp
In line with PM’s vision to provide housing for all
Project will provide a better and healthy living environment; equipped with all civic amenities and facilities
Flats will give ownership title and sense of security
01 NOV 2022 4:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate 3024 newly constructed EWS flats at Kalkaji, Delhi built for rehabilitating slum dwellers under ‘In-Situ Slum Rehabilitation’ Project and hand over keys to eligible beneficiaries at Bhoomiheen Camp in a programme at Vigyan Bhawan in Delhi on 2nd November, 2022 at 4:30 PM.
In line with the vision of the Prime Minister to provide housing for all, in-situ slum rehabilitation in 376 Jhuggi Jhopri clusters is being undertaken by Delhi Development Authority (DDA). The objective of the rehabilitation project is to provide a better and healthy living environment to the residents of Jhuggi Jhopri clusters, with proper amenities and facilities.
DDA has undertaken three such projects at Kalkaji Extension, Jailorwala Bagh and Kathputli Colony. Under the Kalkaji Extension Project, in-situ Slum Rehabilitation of three slum clusters namely Bhoomiheen Camp, Navjeevan camp and Jawahar camp located at Kalkaji are being taken up in a phased manner. Under Phase I, 3024 EWS flats at the nearby vacant commercial centre site have been constructed. The Jhuggi Jhopri site at Bhoomiheen Camp will be vacated by rehabilitating eligible households of Bhoomiheen camp to the newly constructed EWS flats. Post vacation of Bhoomiheen Camp site, in Phase II, this vacated site will be utilised for rehabilitation of Navjeevan Camp and Jawahar Camp.
Phase I of the Project has been completed and 3024 flats are ready to move in. These flats have been constructed at a cost of about Rs. 345 crores and are equipped with all civic amenities including finishing having been done with vitrified floor tiles, ceramics tiles, Udaipur green marble counter in kitchen, etc. Public amenities like Community parks, Electric Sub-stations, Sewage Treatment plant, dual water pipelines, lifts, Underground reservoir for hygienic water supply etc have also been provided. The allotment of flats will provide the people ownership title as well as a sense of security.