Prime Minister's Office
PM to inaugurate 3024 newly constructed flats at Kalkaji, Delhi under ‘In-Situ Slum Rehabilitation Project on 2nd November
PM to hand over keys of flats to eligible Jhuggi Jhopri dwellers at Bhoomiheen Camp
In line with PM’s vision to provide housing for all
Project will provide a better and healthy living environment; equipped with all civic amenities and facilities
Flats will give ownership title and sense of security
01 NOV 2022 4:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate 3024 newly constructed EWS flats at Kalkaji, Delhi built for rehabilitating slum dwellers under ‘In-Situ Slum Rehabilitation’ Project and hand over keys to eligible beneficiaries at Bhoomiheen Camp in a programme at Vigyan Bhawan in Delhi on 2nd November, 2022 at 4:30 PM.
In line with the vision of the Prime Minister to provide housing for all, in-situ slum rehabilitation in 376 Jhuggi Jhopri clusters is being undertaken by Delhi Development Authority (DDA). The objective of the rehabilitation project is to provide a better and healthy living environment to the residents of Jhuggi Jhopri clusters, with proper amenities and facilities.
DDA has undertaken three such projects at Kalkaji Extension, Jailorwala Bagh and Kathputli Colony. Under the Kalkaji Extension Project, in-situ Slum Rehabilitation of three slum clusters namely Bhoomiheen Camp, Navjeevan camp and Jawahar camp located at Kalkaji are being taken up in a phased manner. Under Phase I, 3024 EWS flats at the nearby vacant commercial centre site have been constructed. The Jhuggi Jhopri site at Bhoomiheen Camp will be vacated by rehabilitating eligible households of Bhoomiheen camp to the newly constructed EWS flats. Post vacation of Bhoomiheen Camp site, in Phase II, this vacated site will be utilised for rehabilitation of Navjeevan Camp and Jawahar Camp.
Phase I of the Project has been completed and 3024 flats are ready to move in. These flats have been constructed at a cost of about Rs. 345 crores and are equipped with all civic amenities including finishing having been done with vitrified floor tiles, ceramics tiles, Udaipur green marble counter in kitchen, etc. Public amenities like Community parks, Electric Sub-stations, Sewage Treatment plant, dual water pipelines, lifts, Underground reservoir for hygienic water supply etc have also been provided. The allotment of flats will provide the people ownership title as well as a sense of security.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନଭେମ୍ବର ୨ରେ ‘ଇନ୍ - ସିଟୁ ବସ୍ତି ପୁନର୍ବାସ ପ୍ରକଳ୍ପ’ ଅନ୍ତର୍ଗତ ଦିଲ୍ଲୀର କାଲକାଜୀରେ ୩୦୨୪ଟି ନୂତନ ନିର୍ମିତ ଫ୍ଲାଟ୍‌ର ଉଦଘାଟନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଭୂମିହୀନ କ୍ୟାମ୍ପରେ ଯୋଗ୍ୟ ଝୋପଡି ବାସିନ୍ଦାଙ୍କୁ ଫ୍ଲାଟ ଗୁଡିକର ଚାବି ହସ୍ତାନ୍ତର କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଗୃହ ଯୋଗାଣ କରିବା ନିମନ୍ତେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିଭଙ୍ଗୀ ଅନୁସାରେ ଏହା କରା ଯାଉଛି
ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ସମସ୍ତ ନାଗରିକ ମାନଙ୍କୁ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାରର ସୁବିଧାରେ ସଜ୍ଜିତ ଏକ ଉନ୍ନତ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ବାତାବରଣ ପ୍ରଦାନ କରିବ
ଫ୍ଲାଟ ଗୁଡିକ ମାଲିକାନା ହକ ପ୍ରଦାନ କରିବ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷା ଭାବନା ଦେବ
01 NOV 2022 9:26PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୦୨ ନଭେମ୍ବର ୨୦୨୨ରେ ଅପରାହ୍ନ ୪.୩୦ ଟା ସମୟରେ ଦିଲ୍ଲୀର ବିଜ୍ଞାନ ଭବନ ଠାରେ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ‘ଇନ୍ - ସିଟୁ ବସ୍ତି ପୁନର୍ବାସ ' ପ୍ରକଳ୍ପ ଅଧୀନରେ ବସ୍ତି ବାସିନ୍ଦାଙ୍କ ପୁନଃଥଇଥାନ ପାଇଁ ଦିଲ୍ଲୀର କାଲକାଜୀ ଠାରେ ୩୦୨୪ ଟି ନୂତନ ଭାବେ ନିର୍ମିତ ହୋଇଥିବା ଇଡବ୍ଲ୍ୟୁଏସ୍ ଫ୍ଲାଟର ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ ଏବଂ ଭୂମିହୀନ କ୍ୟାମ୍ପରେ ଯୋଗ୍ୟ ହିତାଧିକାରୀ ମାନଙ୍କୁ ଚାବି ହସ୍ତାନ୍ତର କରିବେ ।
ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଗୃହ ଯୋଗାଣ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିଭଙ୍ଗୀ ଅନୁଯାୟୀ, ଦିଲ୍ଲୀ ବିକାଶ ପ୍ରାଧିକରଣ (ଡିଡିଏ) ଦ୍ୱାରା ୩୭୬ ଝୁଗି ଝୋପଡି କ୍ଲଷ୍ଟର ଗୁଡିକରେ ଇନ୍ - ସିଟୁ ବସ୍ତି ପୁନର୍ବାସ କାର୍ଯ୍ୟ ଚାଲିଛି । ପୁନଃଥଇଥାନ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଉଛି ଝୁଗି ଝୋପଡି କ୍ଲଷ୍ଟର ବାସିନ୍ଦାଙ୍କୁ ଉପଯୁକ୍ତ ସୁବିଧା ଏବଂ ବ୍ୟବସ୍ଥା ସହିତ ଏକ ଉନ୍ନତ ତଥା ସୁସ୍ଥ ଜୀବନଯାପନ ପାଇଁ ପରିବେଶ ଯୋଗାଇବା ।
କାଲ୍‌କାଜୀ ଏକ୍ସଟେନ୍ସନ୍‌, ଜେଲରୱାଲା ବାଗ ଏବଂ କାଠପୁତଲି କଲୋନୀରେ ଡିଡିଏ ଏହିପରି ତିନୋଟି ପ୍ରକଳ୍ପ ହାତକୁ ନେଇଛି । କାଲ୍‌କାଜୀ ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ପ୍ରକଳ୍ପ ଅଧୀନରେ ତିନିଟି ବସ୍ତି କ୍ଲଷ୍ଟରର ଭୂମିହୀନ କ୍ୟାମ୍ପ, ନବଜୀବନ ଶିବିର ଏବଂ କାଲ୍‌କାଜୀରେ ଅବସ୍ଥିତ ଜବାହର ଶିବିରର ବସ୍ତି ପୁନର୍ବାସ ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ କରା ଯାଉଛି । ପ୍ରଥମ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଅଧୀନରେ, ନିକଟସ୍ଥ ଖାଲି ବାଣିଜ୍ୟିକ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ଥଳରେ ୩୦୨୪ଇଡବ୍ଲ୍ୟୁଏସ୍ ଫ୍ଲାଟ ନିର୍ମାଣ କରା ଯାଇଛି । ଭୂମିହୀନ କ୍ୟାମ୍ପରେ ଥିବା ଝୁଗି ଝୋପଡି ସ୍ଥଳକୁ ଭୂମିହୀନ କ୍ୟାମ୍ପର ଯୋଗ୍ୟ ପରିବାର ମାନଙ୍କୁ ନୂତନ ଭାବରେ ନିର୍ମିତ ଇଡବ୍ଲ୍ୟୁଏସ୍ ଫ୍ଲାଟ୍ ଗୁଡିକରେ ପୁନଃଥଇଥାନ କରି ଖାଲି କରାଯିବ । ଭୂମିହୀନ କ୍ୟାମ୍ପ ସ୍ଥଳୀର ଛୁଟି ପରେ , ଦ୍ୱିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ , ଏହି ଖାଲି ସ୍ଥାନଟି ନବଜୀବନ ଶିବିର ଏବଂ ଜବାହର କ୍ୟାମ୍ପର ପୁନଃଥଇଥାନ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହେବ ।
ପ୍ରକଳ୍ପର ପ୍ରଥମ ପର୍ଯ୍ୟାୟ କାର୍ଯ୍ୟ ସମାପ୍ତ ହୋଇଛି ଏବଂ ୩୦୨୪ ଫ୍ଲାଟ ଗୃହ ପ୍ରବେଶ ନିମନ୍ତେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇ ଯାଇଛି । ଏହି ଫ୍ଲାଟ ଗୁଡିକ ପ୍ରାୟ ୩୪୫ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ ହୋଇଛି ଏବଂ ସମସ୍ତ ନାଗରିକ ସୁବିଧା ଗୁଡିକ ସହିତ ସଜ୍ଜିତ ହୋଇଛି ଯେଉଁଥିରେ ଭିଟ୍ରିଫାଇଡ୍ ଫ୍ଲୋର୍ ଟାଇଲ୍‌, ସେରାମିକ୍ସ ଟାଇଲ୍‌, ରୋଷେଇ ଘରେ ଉଦୟପୁର ସବୁଜ ମାର୍ବଲ୍ କାଉଂଟର ଇତ୍ୟାଦି ବ୍ୟବହୃତ ହୋଇ କାର୍ଯ୍ୟ ହୋଇଛି । ବିଭିନ୍ନ ସାର୍ବଜନିନ ସୁବିଧା, କମ୍ୟୁନିଟି ପାର୍କ, ଇଲେକ୍ଟ୍ରିକ୍ ସବ୍ ଷ୍ଟେସନ୍‌, ସ୍ୱେରେଜ୍ ଟ୍ରିଟମେଂଟ ପ୍ଲାଂଟ, ଦୋହରା ଜଳ ପାଇପଲାଇନ୍ , ଲିଫ୍ଟ , ସ୍ୱଚ୍ଛ ଜଳ ଯୋଗାଣ ପାଇଁ ଭୂତଳ ଜଳ ଭଣ୍ଡାର ମଧ୍ୟ ଯୋଗାଇ ଦିଆ ଯାଇଛି । ଫ୍ଲାଟ ଗୁଡିକର ବଂଟନ ଲୋକ ମାନଙ୍କୁ ମାଲିକାନା ହକ ପ୍ରଦାନ କରିବା ସହିତ ସୁରକ୍ଷାର ଭାବନା ମଧ୍ୟ ଦେବ ।