প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
‘ইন-সিতু স্লম রিহেবিলিতেসন প্রোজেক্ত’কী মখাদা দিল্লীগী কালকাজীদা নৌবা শাবা ফ্লেত ৩০২৪ প্রধান মন্ত্রীনা নবেম্বর ২দা শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা ভুমিহীন কেম্পকী ঝুগগি ঝোপ্রিদা লৈবা মতিক চাবা মীওইশিংদা ফ্লেতকী শো খুৎশিন্নগনি
মীপুম খুদিংগী য়ুম লৈবা হায়বা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগী মখাদা পাংথোকপা থৌরম অমা
প্রোজেক্ত অসিনা হিংবগী হেন্না ফবা অমসুং হকশেল ফবা অকোয়বগী ফিভম লৈহনগনি; হিংবগী তঙাই ফদবা খুদোংচাবা পুম্নমক য়াওগনি
ফ্লেতশিংনা মপু ওইবগী মিংথোল অমসুং তেক্ত কায়দবগী ৱাখল্লোন চেলহনগনি
01 NOV 2022 4:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর ২গী নুংথিলগী পুং ৪.৩০ তাবা মতমদা দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবন্দা পাংথোকপা থৌরমদা স্লমদা লৈবা মীওইশিংবু রিহেবিলিতেসন তৌনবগীদমক্তা ‘ইন-সিতু স্লম রিহেবিলিতেসন প্রোজেক্ত’কী মখাদা দিল্লীগী কালকাজীদা নৌবা শাবা ই.দবল্যু.এস. ফ্লেত ৩০২৪ শঙ্গাগনি অমসুং ভুমিহীন কেম্পতা লৈবা মতিক চাবা বেনিফিশরীশিংদা ফ্লেতকী শো খুৎশিন্নগনি।
ঝুগগি ঝোপ্রি ক্লস্তর ৩৭৬কী ইন-সিতু স্লম রিহেবিলিতেসনগী খোঙথাং অসি মীপুম খুদিংগী য়ুম লৈবা হায়বা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগী মখা পোন্না দিল্লী দিভেলপমেন্ত ওথোরিতী (দি.দি.এ.)না পায়খৎপনি। রিহেবিলিতেসন প্রোজেক্ত অসিগী পান্দমদি ঝুগগি ঝোপ্রি ক্লস্তরশিংদা লৈরিবা মীওইশিংদা পুন্সি হিংবগী হেন্না ফবা অমসুং হকশেল ফবা অকোয়বগী ফিভমগা লোয়ননা নোংমগী পুন্সিগী তঙাই ফদবা মতিক চাবা খুদোংচাবশিং ফংহনবনি।
দি.দি.এ.না মসিগুম্বা প্রোজেক্ত অহুমসু কালকাজী এক্সতেন্সন, জেলরৱালা বাঘ অমসুং কথপুতলি কোলোনীদা পায়খৎখ্রবনি। কালকাজীদা লৈবা ভুমিহীন কেম্প, নবজীবন কেম্প অমসুং জৱাহর কেম্প হায়রিবা স্লম অহুমসিগী ইন-সিতু স্লম রিহেবিলিতেসন অসি কালকাজী এক্সতেন্সন প্রোজেক্তকী মখাদা তাঙ্কক নাইনা পায়খৎপনি। মনাক নকপা অহাঙবা কম্মর্সিএল সেন্তরদা ই.দবল্যু.এস. ফ্লেত ৩০২৪ ফেজ ১গী মখাদা শারে। ভুমিহীন কেম্পকী ঝুগগি ঝোপ্রিগী মফম অসি কেম্প অসিদা লৈবা মতিক চাবা ইমুংশিংবু নৌনা শারবা ই.দবল্যু.এস. ফ্লেত্তা রিহেবিলিতেত তৌরবা মতুংদা হাঙহনগনি। ভুমিহীন কেম্পকী মফমসি হাঙহল্লবা তুংদা, নবজীবন কেম্প অমসুং জৱাহর কেম্প রিহেবিলিতেত তৌনবগীদমক্তা হাঙলবা মফমসিমক অসিবু ফেজ ২গী মনুং চন্না শিজিন্নগনি।
প্রোজেক্ত অসিগী ফেজ ১ লোইশিনখ্রে অমসুং ফ্লেত ৩০২৪ অসি হোংজিনবা য়ানবা শেম শাবা লোইরে। ফ্লেতশিং অসি লুপা করোর ৩৪৫ চঙনা শাবনি অমসুং মসিদা ভিত্রিফাইদ ফ্লোর তাইল, সেরামিক্স তাইল, চাকখুমদা উদয়পুর গ্রীন মার্বল কাউন্তরনচিংবনা ফিনিশিং তৌবগী মতৌ য়াওনা তঙাই ফদবা হীরমশিং য়াওরি। কম্ম্যুনিতী পার্ক, ইলেক্ত্রিক সব স্তেসন, সিৱেজ ত্রিতমেন্ত প্লান্ত, দুএল ৱাতর পাইপ্লাইন, লিফ, হাইজিনিক ওইবা ঈশিং পীনবা অন্দর্গ্রাউন্দ রিজর্বরগুম্বা মীয়ামগী খুদোংচাবা পীবগী মওং মতৌ কয়াসু য়াওরি। ফ্লেত পীবনা মসিদা লৈগদৌরিবা মীয়ামদা মপু ওইবা অমসুং তেক্ত কায়দরে খলহনবগী ৱাখল্লোন চেলহনগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate 3024 newly constructed flats at Kalkaji, Delhi under ‘In-Situ Slum Rehabilitation Project on 2nd November
PM to hand over keys of flats to eligible Jhuggi Jhopri dwellers at Bhoomiheen Camp
In line with PM’s vision to provide housing for all
Project will provide a better and healthy living environment; equipped with all civic amenities and facilities
Flats will give ownership title and sense of security
01 NOV 2022 4:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate 3024 newly constructed EWS flats at Kalkaji, Delhi built for rehabilitating slum dwellers under ‘In-Situ Slum Rehabilitation’ Project and hand over keys to eligible beneficiaries at Bhoomiheen Camp in a programme at Vigyan Bhawan in Delhi on 2nd November, 2022 at 4:30 PM.
In line with the vision of the Prime Minister to provide housing for all, in-situ slum rehabilitation in 376 Jhuggi Jhopri clusters is being undertaken by Delhi Development Authority (DDA). The objective of the rehabilitation project is to provide a better and healthy living environment to the residents of Jhuggi Jhopri clusters, with proper amenities and facilities.
DDA has undertaken three such projects at Kalkaji Extension, Jailorwala Bagh and Kathputli Colony. Under the Kalkaji Extension Project, in-situ Slum Rehabilitation of three slum clusters namely Bhoomiheen Camp, Navjeevan camp and Jawahar camp located at Kalkaji are being taken up in a phased manner. Under Phase I, 3024 EWS flats at the nearby vacant commercial centre site have been constructed. The Jhuggi Jhopri site at Bhoomiheen Camp will be vacated by rehabilitating eligible households of Bhoomiheen camp to the newly constructed EWS flats. Post vacation of Bhoomiheen Camp site, in Phase II, this vacated site will be utilised for rehabilitation of Navjeevan Camp and Jawahar Camp.
Phase I of the Project has been completed and 3024 flats are ready to move in. These flats have been constructed at a cost of about Rs. 345 crores and are equipped with all civic amenities including finishing having been done with vitrified floor tiles, ceramics tiles, Udaipur green marble counter in kitchen, etc. Public amenities like Community parks, Electric Sub-stations, Sewage Treatment plant, dual water pipelines, lifts, Underground reservoir for hygienic water supply etc have also been provided. The allotment of flats will provide the people ownership title as well as a sense of security.