প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদতা অহমেদবাদ ইজুকেসন সোসাইতিদা অহমেদবাদ মেত্রো প্রোজেক্কী ফেজ-১ শঙ্গাখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা গান্ধীনগর স্তেসন্দা গান্ধীনগর অমসুং মুম্বাইগী মরক্তা চেনগদবা অনৌবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাখি
প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক লমথাখ্রে
“ঙসি অসি ২১শুবা চহিচাগী ভারত, সহরগী চৎথোক-চৎশিন অমসুং অত্মানির্ভর ভারতকী মশক থোকপা নুমিৎ অমনি”
“লৈবাক অসিগী সহরশিংদগী ২১শুবা চহিচাগী ভারতনা অনৌবা ইনোৎ ফংলগনি”
“লৈবাক অসিদা মেত্রোগী পুৱারিদা অহানবা ওইনা কিলোমিতর ৩২ শাংবা পরিং অমা অমুক্তদা মথৌ পাংথোক্লে”
“খোঙজেল য়াংবা অসি ২১শুবা চহিচাগী ভারতনা মরুওইবা মরম অমা ওইনা লৌনবা অমসুং য়াংনা চাউখৎনবা খন্নরি”
“খোঙজেল য়াংবগী মরুওইবা অদু নেসনেল গতিশক্তি মাস্তর প্লান অমসুং নেসনেল লোজিস্তিক্স পোলিসিদা ময়েক শেংনা উবা ফংলে”
“হৌখিবা চহি ৮দা, ঐখোয়না মীয়ামগী অনিংবশিংগা ইনফ্রস্ত্রকচরগা শম্নহল্লে”
30 SEP 2022 1:47PM by PIB Imphal
অহমেদবাদতা অহমেদবাদ ইজুকেসন সোসাইতিদা পাংথোকপা মীয়ামগী থৌরম অমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অহমেদবাদ মেত্রো প্রোজেক্কী ফেজ-১ শঙ্গাখ্রে। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক লমথাখ্রে অমসুং কালুপুর স্তেসন্দগী দুর্দরসন কেন্দ্র মেত্রো স্তেসন ফাওবা মেত্রো তোংখ্রে। ঙসি প্রধান মন্ত্রীনা গান্ধীনগর স্তেসন্দগী গান্ধীনগর-মুম্বাই বান্দে ভারত এক্সপ্রেস লমথাখি অমসুং মফম অদুদগী ত্রেন্দা কালুপুর স্তেসন ফাওবা চৎখি।
মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি অসি ২১শুবা চহিচাগী ভারত, সহরগী চৎথোক-চৎশিন অমসুং অত্মানির্ভর ভারতকী মশক থোকপা নুমিৎ অমনি। মহাক্না বান্দে ভারত ত্রেন অমসুং অহমেদবাদা মেত্রো তোঙবদা মহাক্না অপেনবা ফোঙদোকখি।
এয়রলাইন অমগী মনুংদা তারিবা খোঞ্জেল অদুগা চাংদম্নবদা বান্দে ভারত এক্সপ্রেস মনুংদা খোঞ্জেল শরুক ১০০ হন্থহল্লিবা সাউন্দ-প্রুপ সিস্তেম অদু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখি। মশিং য়াম্না থোরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদকী মীয়াম থাগৎখি অমসুং অহমেদবাদকী ত্রেন তোংলিবা মীয়ামগী মরমদা পাউদমখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি “ঙসি ঐনা অহমেদবাদ মপুংফানা ইকায়খুম্নবা উৎপা ঙমদ্রে, অহমেদবাদনা ঐগী থম্মোয় হুখ্রে”।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অসিগী সহরশিংদগী ২১শুবা চহিচানা অনৌবা ইনোৎ ফংলগনি। মতমগী অহোংবা মতুংইন্না, ঐখোয়গী সহরশিং লেপ্তনা মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎপা দরকার ওই। সহরদা চৎথোক-চৎশিনগী থবক অনৌবা ওইগদবনি অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী মওং অমদগী মওং অমদা লাইনা শম্নবা য়াগদবনি। মসিগী য়েংলগা সহরগী চৎথোক-চৎশিনগী থবকশিং শেমগৎনবা শেন য়াম্না থাদরে। হৌখিবা চহি ৮দা , সহর ২৪ হেনবদা মেত্রো থবক হৌরে নত্ত্রগা খুমাংচাউশিল্লে। উরান স্কিমগী মখাদা অপীকপা সহর কয়া এয়রলাইন্না শম্নরে। মসিগা চপ মান্নবা মওংদা রেলৱেজনা অনৌবা থবক কয়া পায়খৎলে। ঙসিদি গান্ধীনগর স্তেসন অসি মালেমগী এয়রপোর্ত অমদগী তাদ্রে। অহমেদবাদ রেলৱেজ স্তেসন নৌনা শেমগৎনবা সরকারনা ৱারেপ লৌখিবা অদুশু মহাক্না পনখি।
মহাক্না হায়খি ত্বিন সিতিশিং হায়বদি অনন্দ-নদিয়াদ, ভারুচ অনকালেশ্বর, ভালসাদ অমসুং ভাপী, সুরত অমসুং নবসারি, বদোদারা-হালোই কালোল, মোরভি-ৱানকানর অমসুং মহেসানা কারিনা মখা তানা গুজরাতকী মিংচৎ হেনগৎহনগনি।
শ্রী মোদীনা হায়খি লাক্লিবা চহি ২৫ অসিদা চাউখৎপগী থাক অমদা পুরক্নবা হোৎনবদা সহরশিং হায়বদি অহমেদবাদ, সুরত, বদোদারা, ভোপাল, ইন্দোর, জয়পুরনা মরুওইবা থৌদাং কয়া লৌগনি। মালেমগী ললোন-ইতিক্কী দরকার মতুংইন্না অরিবা সহরশিং ফগৎহল্লে অমসুং পাকথোক-চাউথোকহল্লে অমসুং অনৌবা সহরশিং শেমগৎলে। অসিগুম্বা খুদোংচাবশিং ফংলবা সহরশিংগী মনুংদা গিফ সিতিশিং অসি অফবা খুদম অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অসিদা মেত্রোগী পুৱারিদা অহানবা ওইনা কিলোমিতর ৩২ শাংবা পরিং অমা অমুক্তদা মথৌ পাংথোক্লে। রেলৱে লাইনগী মথক্তা মেত্রো ত্রেক শাবগী খুদোংচাদবা কয়া লৈরবশু প্রোজেকশিং য়াংনা লোইশিল্লে।
বান্দে ভারত এক্সপ্রেসকী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অহমেদবাদ অমসুং মুম্বাইগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইরগনি অমসুং অরাপ্পা হন্থরগনি। এক্সপ্রেস ত্রেন অমনা অহেমদবাদতগী মুম্বাই ফাওবা চেনবদা চাউরাক্না পুং ৭দগী ৮ ফাওবা চঙই অমসুং সাতাব্দি ত্রেন অমনা পুং ৬দগী ৭ ফাওবা চঙই। অদুবা বান্দে ভারত এক্সপ্রেসনা গান্দীনগরদগী মুম্বাই ফাওবদা পুং ৫দগী ৫.৩০ ফাওবা চঙগনি। বান্দে ভারত এক্সপ্রেস অসি অতোপ্পা ত্রেনশিংদগী মী য়াম্না পুবা ঙম্মী।
বান্দে ভারত কোচশিং দিজাইন তৌখিবা অমসুং শাখিবা তেক্নিসিয়ানশিং অমসুং ইঞ্জিনিয়ারশিংগা মহাক্কা উনখিবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি অমসুং মখোয়গী থবকশিং অদুদা থমখিবা থাজবা অমসুং পামজবশিং অদু ফোঙদোকখি। কাসি রেলৱেজ স্তেসন্দা বান্দে ভারত এক্সপ্রেস তোংনবা প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখিবা অদুগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পোৎ হাপফম য়াম্না লৈবা অমসুং মতম য়াম্না চঙদবা মরম্না মসিগী ত্রেন অসি শিন্মীশিং অমসুং লায়রবশিংগী ত্রেন অমা ওইরে। মসি বান্দে ভারতকী শক্তিনি। প্রোজেকশিং য়াংনা লোইশিন্নবা দবল ইঞ্জিন সরকারনা হোৎনবদগী মেত্রো প্রোজেকশিংগী ক্লিয়ারেন্সশিং অমসুং অতোপ্পা পর্মিসনশিং য়াংনা ফংবা ঙম্লে। লায়রবশিংগী য়েংলগা মেত্রোনা চেনগদবা লম্বীশিং থৌরাং তৌরে। কালুপুর অসি মল্তি-মোদাল হব অমা ওইরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ইলেকত্রিক বসশিং শানবা অমসুং চেনহন্নবা সরকারনা ফেম স্কিম হৌদোক্লে অমসুং মসিনা সহরশিংদা লৈরবা লায়রবশিং, মিদল ক্লাস মরুপশিং বসশিংদগী কামথোরকপা মৈখুদগী কল্লগনি। হৌজিক ফাওবদা স্কিম অসিগী মখাদা লৈবাক অসিদা ইলেকত্রিক বস লিশিং ৭ হেন্না অয়াবা পীখ্রে। হায়রিবা ইলেকত্রিক বসশিং অসিগীদমক কেন্দ্র সরকারনা লুপা কোতি ৩,৫০০ চাদিং তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা স্কিম অসিগী মখাদা গুজরাত রাজ্যদা ইলেকত্রিক বস ৮৫০ পীখ্রে অমসুং মসিগী মনুংদা গুজরাতকী লম্বীশিংদা বস ১০০ মাঙজৌন্না চেল্লি।
মমাঙদা লৈরম্বা কেন্দ্র সরকারশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সহরশিংদা লম্বী চিনবা ফনবা থবকশিং পায়খৎলমদে। খোঙজেল য়াংবা অসি ২১শুবা চহিচাগী ভারতনা মরুওইবা মরম অমা ওইনা লৌনবা অমসুং য়াংনা চাউখৎনবা তঙাইফদবনি হায়না খন্নরি। খোঙজেল য়াংবগী মরুওইবা অদু নেসনেল গতিশক্তি মাস্তর প্লান অমসুং নেসনেল লোজিস্তিক্স পোলিসিদা ময়েক শেংনা উবা ফংলে।ঐখোয়গী রেলৱেজশিংগী খোঙজেল য়াংখৎনবা হোৎনরিবশিং অসি খুদম অমনি। মথং চহিগী অগস্ত ফাওবগী মনুংদা, বান্দে ভারত ত্রেন ৭৫ চেনহন্নবা ঐখোয়না য়াংনা থবক পায়খৎলি। ভারতকী বান্দে ভারতকী ফজবা অসিদি মসিনা শুপ্নগী সেকেন্দ ৫২দা পুংদা কিলোমিতর ১০০ গী খোঙজেল য়ৌবা ঙম্বা অসিনি।
রেলৱে নেতৱার্কতা পায়খৎলিবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অসিগী রেলৱেজ নেতৱার্ককী অয়াম্বা শরুক মী শেন্নদবা গেতশিং লৈহন্দ্রে। ইস্তর্ন অমসুং ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোর হেক লোইবগা পোৎ-চৈ পুবা ত্রেনশিংগী খোঙজেল হেনগৎলগনি অমসুং মী পুবা ত্রেনশিং মতম থেংবা হন্থরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খোঙজেল য়াংবা অসি মরুওইবা মরম অমা ওইদুনা লৈবাক অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা ৱাখল্লোন্দা অচৌবা অহোংবশিং লৈরে। হৌখিবা চহি ৮দা মীয়ামগী অনিংবশিংগা ইনফ্রাস্ত্রকচরগা ঐখোয়না শম্নহল্লে। মতম অমদা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং লাউথোকপা অসি মীখলগী অমাং-অতোংগী ৱাখলদা পাংথোক্লমখি। তেক্স থিবা মীওইশিংগী শেনফম অসি রাজনিতিগী খুদোংচাবশিং ফংনবা খক শীজিন্নরমখি। দবল ইঞ্জিনগী সরকারনা মসিগী ৱাখল্লোন অসি হোংহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈনুং অমসুং মথক্তা মেত্রো শানবা স্কুলশিং অমসুং ইঞ্জিনিয়ারিংগী মহৈরোয়শিংদা ৱাখল তাহনগদবনি। মসিনা লৈবাক অসি চাউখৎহনবদা তেক্নোলোজিগী থৌদাংগী মতাংদা মখোয়দা থাজবা লৈহনগনি। মীয়ামগী লন-থুম মাঙহন্দবা অমসুং মখোয়না মপুনি হায়না খঙবা মীরোল অমা থোরক্কনি অমসুং মখোয়দা শেন থাদবা কান্নগনি।
লোইশিল্লকপগী ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অজাদি কা অমৃত কালদা চাউখৎলবা ভারত অমা শেম্নবা মতমগী অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা অহেনবা খোঙজেল অমসুং শক্তি দরকার ওইরে। মসিগী মাইকৈ অসিদা গুজরাতকী দবল ইঞ্জিন সরকারনা অকনবা থবক পায়খৎলে। সবকা প্রায়াস আশিদা ঐনা থাজবা থম্লি অমসুং মসিনা থবক ওইনা পাংথোকপা ঙমহনগনি।
থৌরম অদুদা গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল, গুজরাতকী রাজ্যপাল শ্রী অচার্য়া দেবব্রাদ, রেলৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অসবিনি বৈসনাব, হাওসিং অমসুং আর্বান এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী হরদিব সিংহ পুরি, এম.পি শ্রী সি আর পতিল, রেলৱেজগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতি দরসানা বিক্রম জারদোসি অমসুং অহমেদেবাদকী মেয়োর শ্রী কৃতি পারমার শরুক য়াখি।
নুঙগীৱারোল
বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা এয়রক্রাফ তোংবগা মান্নবা নুংঙাইবা অমা ফাওহল্লি। মসিদা লৈবাক অসিনা পুথোকচবা ত্রেন কোল্লিসন এবোইদেন্স সিস্তেম-কাবাচ য়াওনা খ্বাইদগী নৌবা অশোই-অঙাম থোকহন্দনবা খুদোংচাবশিং হাপ্লে। ইজুকিউতিপ কোচশিং য়াওনা ক্লাস খুদিংমক্তা ঙাথবা য়ারবা সিতশিং য়াওরে অমসুং সিতশিং ১৮০ দিগ্রিদা লৈবা য়ারে। কোচ খুদিংমক্তা পেসেঞ্জরশিংগী নুংঙাইনবা ইঞ্জি ৩২গী স্কৃনশিং হাপ্লে।
অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক্কী ফেজ-১ অসি ইস্ত-ৱেস্ত কোরিদোরদা অপ্পারেল পার্কতগী থালতেজ ফাওবা অমসুং নোর্থ-সাউথ কোরিদোরদা মোতেরাদগী গ্যাসপুর ফাওবদা পুন্না অশাংবা কিলোমিতর ৩২নি। ইস্ত-ৱেস্ত কোরিদোরদা থালতেজ-বাসত্রাল রুত্তা স্তেসন ১৭ লৈরি। মসিগী কোরিদোর অসিদা কিলোমিতর ৬.৬কী লৈনুংগী শরুক অমা লৈরি অমসুং মসিদা স্তেসন ৪ লৈ। কিলোমিতর ১৯ শাংবা নোর্থ-সাউথ কোরিদোর অসিনা গ্যাসপুরদগী মোতেরা স্তেসন ফাওবা শম্নদুনা পুন্না স্তেসন ১৫ লৈ। ফেজ-১ প্রোজেক অসি পুন্না লুপা কোতি ১২,৯০০ হেন্না চঙনা পায়খৎপনি।
অহমেদবাদ মেত্রো অসি লৈনুংগী তেন্নেলশিং, ভাইয়াদকশিং অমসুং থোঙশিং, মথক অমসুং লৈনুংগী স্তেসনশিং, বাল্লাস্তলেস রেল ত্রেকশিং অমসুং দ্রাইভর য়াওদনা চেনবা অসিনচিংবা খ্বাইদগী নৌবা অমসুং ফবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক অমনি। মেত্রো ত্রেন্দা ইনর্জি য়াম্না চঙদবা প্রোপুলসন সিস্তেম অমা য়াওদুনা মসি ইনর্জি চাদা ৩০-৩৫ ফাওবা কনবা ঙম্লে। ত্রেন অসিদা অফবা মখলগী সস্পেন্সন সিস্তেম অমা য়াওদুনা অতোঙবশিং য়াম্না নুংঙাইবা অমা ফাওহল্লে।
ভারত রেলৱেজ অমসুং বসশিংগা লোয়ন্না মল্তি-মোদালগী চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবশিং ফংহল্লে। মসিদা বি.আর.তি.এসগা লোয়ন্না রানিপ, বাদাজ, এ.ই.ই স্তেসনগা শম্নরে অমসুং ভারত রেলৱেজনা গান্ধীধাম, কালুপুর অমসুং সবরমাতি স্তেসনগা শম্নরে। কালুপুরদা মেত্রো লাইন অসি মুম্বাই অমসুং অহমেদবাদকা শম্নবা অয়াংবা রেল সিস্তেমগা শম্নগনি।
তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্বা অসিনা প্রধান মন্ত্রীগী মালেম থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা, সহরগী চৎথো—চৎশিন ফগৎহন্নবা অমসুং মল্তি-মোদাল কন্নেক্তিবিতি ফগৎনবা থাজবা পীখিবশিং অদুগী মমিনি। মহাক্কী সরকারনা মীচম মীয়াম হিংবা লাইবা হেনগৎহন্নবা মীৎয়েং চঙলি হায়বদু মসিনা উৎলে।

Prime Minister's Office
PM inaugurates Phase-I of Ahmedabad Metro project at the Ahmedabad Education Society in Ahmedabad
PM flags off the new Vande Bharat Express between Gandhinagar and Mumbai at Gandhinagar Station
PM flags off the Ahmedabad Metro rail project
“Today is a big day for India of 21st century, urban connectivity and Aatmnirbhar Bharat”
“India of the 21st century is going to get new momentum from the cities of the country”
“For the first time a 32 km long stretch has been operationalised in one go in the history of Metro in the country”
“India of 21st century considers speed to be a critical factor and guarantee of expeditious development”
“Insistence on speed is clearly visible in National Gatishakti Master Plan and National Logistics Policy”
“In the last 8 years, we have linked infrastructure with people's aspirations”
30 SEP 2022 1:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated Phase-I of Ahmedabad Metro project at a public function at the Ahmedabad Education Society in Ahmedabad. The Prime Minister also flagged off the Ahmedabad Metro rail project and took a metro ride from Kalupur station to Doordarshan Kendra metro station. The Prime Minister flagged off Gandhinagar- Mumbai Vande Bharat Express at Gandhinagar station and travelled on the train from there to Kalupur Railway Station today.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that today is a big day for India of 21st century, urban connectivity and Aatmnirbhar Bharat. He expressed his delight in the ride that he undertook in Vande Bharat Train and Ahmedabad Metro.
The Prime Minister praised the sound-proofing inside the Vande Bharat Express where the sound was reduced to a hundredth when compared to what is experienced inside an airline. On a personal note, the Prime Minister thanked the people of Ahmedabad for a huge turnout and in a light-hearted manner, recounted the wisdom and calculation of Ahmedabad commuters. “I can not salute Ahmedabad enough, today, Ahmedabad has won my heart”, a visibly moved Prime Minister said.
The Prime Minister remarked that India of the 21st century is going to get new momentum from the cities of the country. “With the changing times, it is necessary to continuously modernise our cities with the changing needs”, Shri Modi said. He pointed out that the system of transport in the city should be modern and should have seamless connectivity where one mode of transport supports the other. In pursuant to this thinking huge investment is being made in the urban infrastructure. In the last 8 years, in more than two dozen cities either Metro has started or work is in an advanced stage. Dozens of smaller cities have been connected via air connectivity and UDAN scheme. Similarly, Railways stations are undergoing transformation. “Today, Gandhinagar Railway Station is no less than any airport in the world”, he said. He also mentioned the government’s decision to modernise Ahmedabad Railway Station.
Citing the success of Ahmedabad-Gandhinagar, the Prime Minister elaborated on the success of twin-city development concept. He said that many twin cities like Anand-Nadiad, Bharuch Ankaleshwar, Valsad and Vapi, Surat and Navsari, Vadodara - Halol Kalol, Morvi-Wankaner and Mehsana Kadi are going to further strengthen Gujarat’s identity.
Shri Modi underlined the role of cities like Ahmedabad, Surat, Vadodara, Bhopal, Indore, Jaipur in ensuring the developed status in the coming 25 years. The Prime Minister highlighted that along with the focus on improving and expanding old cities, new cities are being developed according to the demands of global businesses. “GIFT Cities are also a very good example of such plug and play facilities”, he added.
The Prime said that this is for the first time a 32 km long stretch has been operationalised in one go in the history of Metro in the country. He also noted the fast completion of the project despite the challenge of constructing Metro track over railway line.
Talking about the Vande Bharat Express, the Prime Minister pointed out that the journey between the two big cities of Ahmedabad and Mumbai will become comfortable while also reduce the distance. The Prime Minister further added that an express train takes roughly seven to eight hours to complete the journey from Ahmedabad to Mumbai, whereas a Shatabdi train takes six and half to seven hours. On the other hand, the Vande Bharat Express will take a maximum of five and a half hours to complete the journey from Gandhinagar to Mumbai, the Prime Minister remarked. The Prime Minister also highlighted that Vande Bharat Express can accommodate more passengers than other trains. The Prime Minister also recounted his interaction with the technicians and engineers who designed and made the Vande Bharat Coaches and expressed his admiration for their initiative and confidence. Recalling his conversation on Kashi Railway Station when the Prime Minister was informed about the rush for availability in Vande Bharat Express, the Prime Minister said that it was the go-to train for the labourers and the poor due to the increased luggage room and reduced travel time. “This is the power of Vande Bharat”, Shri Modi added. The Prime Minister also explained that due to ‘double-engine government’ clearances and other permissions for the metro projects were obtained very quickly for fast completion of the project. Route planning for Metro was done while keeping the needs of the poor and needy in mind. Kalupur is getting a multi-modal hub, he said.
The Prime Minister highlighted that the government launched the FAME scheme to manufacture and operate electric buses so that the poor, middle class friends of cities can get rid of the smoke emanating from the buses. “So far, more than seven thousand electric buses have been approved in the country under this scheme”, Shri Modi added, “Central government has spent close to Rs. 3,500 crore on these electric buses.” The Prime Minister informed that eight hundred fifty electric buses have been introduced in the state of Gujarat as part of this scheme so far, of which a hundred are already running on the roads of Gujarat.
Calling out the Central Governments of the past, the Prime Minister pointed out the negligent amount of work done to clear out the traffic jams in the cities. Shri Modi interjected that the India of 21st century considers speed to be a critical factor and guarantee of expeditious development. The Prime Minister informed that this insistence on speed is clearly visible in the National Gatishakti Master Plan and also appears in the National Logistics Policy. “It is also evident in the drive to increase the speed of our railways”, the Prime Minister added. We are working rapidly on running 75 Vande Bharat Trains by August, next year. The beauty of India's Vande Bharat train is that it reaches the speed of 100 kmph in just 52 seconds, he informed.
Speaking about the developments made in the railway network, the Prime Minister highlighted that a large part of the country's railway network has been freed from unmanned gates. “Once the Eastern and Western Dedicated Freight Corridors are ready, the speed of goods trains will also increase and delays in passenger trains will also be reduced”, he added.
The Prime Minister acknowledged the monumental changes in the thought process about infrastructure development in the country along with the speed being the driving factor. “In the last 8 years, we have linked infrastructure with people's aspirations” Shri Modi continued, “There was a time when announcements regarding infrastructure were made keeping in mind the electoral gains and losses only. The income of the taxpayer was used only for political interests.” The double engine government has changed this thinking.” Highlighting the changes, the Prime Minister said that the basis of sustainable progress is an infrastructure built with strong and visionary thinking and the work being done today aligns with this thinking.
The Prime Minister expressed a wish that students of schools and engineering fields should be sensitized to the huge work that goes into the construction of underground and overground Metro and the type of investment that goes into it. This will increase their faith in the role of technology in the country’s progress and also create a sense of ownership in them. With this there will emerge a generation that will never harm public property as they will understand the ownership, efforts and investment that goes into them.
In concluding the address, the Prime Minister urged the need for more speed and power toward construction of modern infrastructure to build a developed India in Azadi Ka Amrit Kaal. “The double engine government in Gujarat is also making serious efforts for this. I believe that with Sabka Prayas (everyone's efforts), this work will be able to be realised”, the Prime Minister concluded.
Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel, Governor of Gujarat, Shri Acharya Devvrat, Union Minister of Railways, Shri Ashvini Vaishnav, Union Minister of Housing and Urban Affairs, Shri Hardeep Singh Puri, Member of Parliament, Shri C R Patil, Union Minister of State for Railways Smt. Darshana Vikram Jardosh and Mayor of Ahmedabad, Shri Kirit Parmar were those present on the occasion.
Background
The Vande Bharat Express offers a myriad of superior and aircraft-like traveling experiences. It is equipped with advanced state-of-the-art safety features including an indigenously developed Train Collision Avoidance System - KAVACH. There are reclining seats in all classes while the Executive Coaches have the added feature of 180-degree rotating seats. Every coach is equipped with 32” screens providing passenger information and infotainment.
Phase-I of Ahmedabad Metro project comprises about 32 km of the East-West corridor from Apparel park to Thaltej and the North-South corridor between Motera to Gyaspur. The Thaltej-Vastral route in the East-West corridor has 17 stations. This corridor also has a 6.6 km underground section with four stations. The 19 km North-South corridor that connects Gyaspur to Motera Stadium has 15 stations. The entire Phase 1 project is built at a cost of more than ₹12,900 crores. Ahmedabad Metro is a massive state of art infrastructure project involving underground tunnels, viaducts & bridges, elevated and underground station buildings, ballastless rail tracks and driverless train operation compliant rolling stock etc. The metro train set is equipped with an energy-efficient propulsion system which can save about 30-35% of energy consumption. The train has a state of art suspension system providing a very smooth riding experience to passengers. Inauguration of Ahmedabad Phase-1 metro project will provide world-class multi-modal connectivity to the people of the city. Multi-Modal connectivity is being provided with the Indian Railways, and Bus system (BRTS, GSRTC and City Bus service). This includes connectivity with BRTS at Ranip, Vadaj, AEC station etc. and with Indian Railways at Gandhidham, Kalupur and Sabarmati station. At Kalupur, the metro line will be connected to the High-Speed Rail system connecting Mumbai and Ahmedabad.
The inauguration and foundation stone of these wide-ranging developmental projects reflect the commitment of the Prime Minister to develop world-class infrastructure, enhance urban mobility and improve multi-modal connectivity. It also showcases the continuous focus of his government on enhancing the ease of living of the common man.