ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
অসা পরেখতা দাদাসাহেব ফালকে এৱার্দ, ২০২০ পীরগনি
সেপ্তেম্বর ৩০দা ৬৮শুবা নেসনেল ফিল্ম এৱার্দশিং য়েন্থোক্লগনি
রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মু মনা য়েন্থোকপগী থৌরম শরুক য়াগনি
27 SEP 2022 1:35PM by PIB Imphal
ঙসি ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোর্দকাস্তিং মিনিস্ত্রিনা শক্নাইরবী এক্ত্রেস অসা পরেখতা চহি ২০২০গী দাদাসাহেব ফালকে এৱার্দ পীরগনি হায়না লাউথোকখ্রে। নিউ দিল্লিদা পাংথোক্কদবা নেসনেল ফিল্ম এৱার্দ য়েন্থোকপা থৌরমদা মনা অসি লান্থোক্কনি।
মনা অসি লাউথোক্লদুনা য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অনুরাগ থাকুরনা হায়খি ভারতকী সেনিমাগীদমক মহাক্না পাংথোকখিবা ফিদম্নফম ওইরবা থবকশিং অদু ইকায়খুম্নবা উৎনবা অমসুং মনা পীনবা দাদাসাহেব ফালকে সেলেক্সন জুরিনা লৌখিবা ৱারেপ অদু ঐনা লাউথোকচরি। সেপ্তেম্বর ৩০, ২০২২দা ৬৮শুবা নেসনেল ফিল্ম এৱার্দ য়েন্থোকপগী থৌরম পাংথোক্লগনি অমসুং থৌরম অদুদা রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মু মনা শরুক য়াগনি হায়নশু মিনিস্তরনা লাউথোকখি।
অসা পরেখ অসি শক্নাইরবী ফিল্ম এক্ত্রেস অমনি, দিরেক্তরনি অমসুং প্রদুসরনি অমসুং মমিং লৈরবী ইন্দিয়ান ক্লাসিকেল দান্সর অমনি। চাইল্দ এক্তর অমা ওইনা মহাক্না শীনফম অসিদা চঙলক্তুনা মহাক্না অহানবা ওইনা দিল দেকে দেখোদা হিরোইন ওইনা শরুক য়াখি অমসুং ফিল্ম ৯৫ হেন্না শরুক য়াখ্রে। মহাক্না কুমখিবা মমিং লৈরবা ফিল্মশিংদি কতি পাতং, তিসরি মঞ্জিল, লভ ইন তোকিও, অয়া শাৱন ঝুম কে, আন মিলো সজনা, মেরা গাওন মেরা দেস অসিনচিংবনি।
অসা পরেখ ইং ১৯৯২দা পদ্ম শ্রী পীদুনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। মহাক ১৯৯৬-২০০১ ফাওবা সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ফিল্ম সর্তিফিকেসনকী লুচিংবী ওইরমখি। মেম্বর মঙাগী জুরি অমনা অসা পরেখতা মনা অসি পীনবা লৌখিবা ৱারেপ অদু শ্রী অনুরাগ থাকুরনা লাউথোকখি। ৫২শুবা দাদাসাহেব ফালকে এৱার্দ পীনবা জুরি অদুদা শরুক য়াখিবা ফিল্ম ইন্দস্ত্রিগী মেম্বর মঙা অদুদি :
১. অসা ভোসলে
২. হেমা মালিনি
৩. পুনম ধিল্লোন
৪. শ্রী তি.এস নাগাবরনা
৫. শ্রী উদিৎ নরায়ন

Ministry of Information & Broadcasting
Asha Parekh to be honoured with Dadasaheb Phalke Award, 2020
68th National Film Awards to be held on 30th September
President Smt Droupadi Murmu to preside over awards ceremony
27 SEP 2022 1:35PM by PIB Delhi
Ministry of Information and Broadcasting has today announced that the Dadasaheb Phalke Award for the year 2020 will be accorded to legendary actress Ms Asha Parekh. The award will be presented at the National Film Award ceremony in New Delhi.
Announcing the decision Union Minister Shri Anurag Thakur said “I am honoured to announce that the Dadasaheb Phalke Selection Jury has decided to recognise & award Ms Asha Parekh ji for her exemplary lifetime contribution to Indian Cinema.” The Minister also announced that the 68th National Film Awards will be held on 30th September, 2022 and will be presided over by President of India Smt Droupadi Murmu.
Ms Asha Parekh is a renowned film actress, director and producer and an accomplished Indian classical dancer. Starting her career as a child actor she made her debut as lead heroine in Dil Deke Dekho and has gone on to act in over 95 movies. She has acted in celebrated films like Kati Patang, Teesri Manzil, Love in Tokyo, Aya Saawan Jhoom Ke, Aan Milo Sajna, Mera Gaon Mera Desh.
Ms Asha Parekh was conferred the Padma Shri in 1992. She has also served as the head of Central Board for Film Certification from 1998-2001.
Shri Anurag Thakur also announced that the decision to confer the award to Ms Parekh was taken by a jury of five members. The jury for the selection of 52nd Dadasaheb Phalke award consisted of five members from the film industry:
1. Ms Asha Bhosle
2. Ms Hema Malini
3. Ms Poonam Dhillon
4. Shri T. S. Nagabharana
5. Shri Udit Narayan
Saurabh Singh