প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভরানাসিবু ২০২২ সি.এস.ও. সম্মিত্তা ইহান হানবা ওইনা এস.সি.ও. তুরিজম অমসুং কলচরেল কেপিতেল ওইনা নোমিনেৎ তৌরে
16 SEP 2022 11:07PM by PIB Imphal
১. ভরানাসিগী শহর অসিবু সেপ্তেম্বর ১৬, ২০২২দা উজবেকিস্তানগী সমর্কন্দদা পাঙথোকখিবা সাঙহাই কোওপরেসন ওর্গানাইজেসন (এস.সি.ও.) কাউন্সিল ওব হেদস ওব স্তেৎকী ২২শুবা মীফমদা ২০২২-২০২৩গী মতমগী মনুংদা ইহান হানবা ওইনা এস.সি.ও. তুরিজম অমসুং কলচরেল কেপিতেল ওইনা নোমিনেৎ তৌখ্রে। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীসু সম্মিৎ অদুদা শরুক য়াখি।
২. ভরানাসিবু ইহান হানবা এস.সি.ও. তুরিজম অমসুং কলচরেল কেপিতেল ওইনা নোমিনেৎ তৌখিবা অসিনা ভারৎ অমসুং এস.সি.ও. মেম্বর লৈবাকশিংগী মরক্তা তুরিজম, কলচরেল অমসুং হ্যুমেনিতরিয়ানগী মতেংশিং লান্থোক্নবা হেনগৎহল্লগনি। মসিনা ভারতকী অরিবা খুন্নাই হৌরক্লোনগী মরী অমা এস.সি.ও. মেম্বর স্তেৎশিংগা মরুওইনা সেন্ত্রেল এসিয়ন রিপব্লিকশিংগা লৈনরিবা মরী অসি তাক্লে।
৩. মসিগী মরুওইবা কলচরেল আউৎরিচ প্রোগ্রামগী ফ্রেমৱার্ক অসিগী মখাদা, ভরানাসিদা ২০২২-২৩গী মনুংদা থৌরম কয়া অমা পাঙথোক্কনি, মসিদা এস.সি.ও. মেম্বর স্তেৎশিংদগী মীথুংলেনশিং বার্তন থাগনি। হায়রিবা থৌরমশিং অসিনা ইন্দোলোজিস্ত, স্কোলার, অইবা, ঈশৈ নোংমাই অমসুং আর্তিস্ত, ফোতো জর্নেলিস্ত, ত্রেভেল ব্লোগর অমসুং অতোপ্পা বার্তন থাজবা মীথুংলেনশিংবু পুক্নিং চিংশিনগনি।
৪. এস.সি.ও. তুরিজম অমসুং কলচরেল কেপিতেল নোমিনেসন তৌবগী চৎন-কাংলোন অসি দুশানবে এস.সি.ও. সম্মিৎতা ২০২১দা এস.সি.ও. মেম্বর স্তেৎশিংগী মরক্তা নাৎ অমসুং তুরিজম হেন্না চাউখৎহন্নবা মতেং পীননবগী পান্দমদা লৌখৎখি।
সমর্কন্দ
সেপ্তেম্বর ১৬, ২০২২

Prime Minister's Office
Varanasi nominated as the first-ever SCO Tourism and Cultural Capital at the 2022 SCO Summit
16 SEP 2022 11:07PM by PIB Delhi
1. The city of Varanasi has been nominated as the first-ever SCO Tourism and Cultural Capital during the period 2022-2023 at the 22nd Meeting of Shanghai Cooperation Organization (SCO) Council of Heads of State in Samarkand, Uzbekistan on September 16, 2022. Prime Minister Shri Narendra Modi had participated in the Summit.
2. The nomination of Varanasi as the first ever SCO Tourism and Cultural Capital will promote tourism, cultural and humanitarian exchanges between India and the SCO member Countries. It also underlines India’s ancient civilizational links with Member States of SCO, especially the Central Asian Republics.
3. Under the framework of this major cultural outreach program, a number of events will be hosted in Varanasi during 2022-23, for which guests will be invited to participate from SCO Member States. These events are expected to attract Indologists, scholars, authors, musicians and artists, photo journalists, travel bloggers and other invited guests.
4. The regulations for nomination of the SCO Tourism and Cultural Capital were adopted at the Dushanbe SCO Summit in 2021 with an objective of promoting cooperation between the SCO Member States in the field of culture and tourism.
Samarkand
September 16, 2022