ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଓ ଡିସପ୍ଲେ ଫ୍ୟାବ ଉତ୍ପାଦନ ପାଇଁ ଗୁଜୁରାଟ ସରକାରଙ୍କ ସହ ବେଦାନ୍ତ- ଫକ୍ସକନ ସମୂହ ୧.୫୪ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ରାଜିନାମା ସ୍ୱାକ୍ଷର କରିବା ପରେ ଆଶା ବ୍ୟକ୍ତ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
୧.୫୪ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ନିବେଶ ଅର୍ଥନୀତିକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିବା ସହ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବ
13 SEP 2022 2:32PM by PIB Bhubaneswar
ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ଓ ଡିସପ୍ଲେ ଫ୍ୟାବ ଉତ୍ପାଦନ ପାଇଁ ଗୁଜୁରାଟ ସରକାରଙ୍କ ସହ ବେଦାନ୍ତ- ଫକ୍ସକନ ସମୂହ ୧.୫୪ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ରାଜିନାମା ସ୍ୱାକ୍ଷର ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଶା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ।
ଏହି ନିବେଶ ଅର୍ଥନୀତି ଓ ନିଯୁକ୍ତିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ସହ ଆନୁଷଙ୍ଗିକ ଉଦ୍ୟୋଗ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ବୃହତ ଇକୋସିଷ୍ଟମ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବ । ଏହା ଆମ ସୂକ୍ଷ୍ମ, ଲଘୁ ଓ ମଧ୍ୟମ ଉଦ୍ୟୋଗ (ଏମଏସଏମଇ)କୁ ମଧ୍ୟ ସହାୟତା ପ୍ରଦାନ କରିବ ।
ଗୁଜୁରାଟ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଭୂପେନ୍ଦ୍ର ପଟେଲଙ୍କ ଟ୍ୱିଟକୁ ଶେୟାର କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ୱିଟ କରିଛନ୍ତି;
“ସେମିକଣ୍ଡକ୍ଟର ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଦେଶର ସଂକଳ୍ପକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ପାଇଁ ଏହି ରାଜିନାମା ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ । ୧.୫୪ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ନିବେଶ ଅର୍ଥନୀତି ଓ ନିଯୁକ୍ତିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ । ଏହା ଆମ ଆନୁଷଙ୍ଗିକ ଉଦ୍ୟୋଗ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ବୃହତ ଇକୋସିଷ୍ଟମ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସହ ଆମ ସୂକ୍ଷ୍ମ, ଲଘୁ ଓ ମଧ୍ୟମ ଉଦ୍ୟୋଗ (ଏମଏସଏମଇ)କୁ ମଧ୍ୟ ସହାୟତା ପ୍ରଦାନ କରିବ ।”

Prime Minister's Office
PM expresses optimism after Government of Gujarat signs an MoU of ₹ 1.54 lakh crore with Vedanta-Foxconn Group for the manufacture of semiconductor and display fab
Investment of Rs 1.54 lakh crore will create a significant impact to boost economy and jobs
13 SEP 2022 2:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed optimism after Government of Gujarat signed an MoU of ₹ 1.54 lakh crore with Vedanta-Foxconn Group for the manufacture of semiconductor and display fab.
The Prime Minister also pointed out that the investment will create a significant impact to boost economy and jobs while also help in creating a huge ecosystem for ancillary industries and thereby helping our MSMEs.
Sharing a tweet by Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel, the Prime Minister tweeted;
“This MoU is an important step accelerating India’s semi-conductor manufacturing ambitions. The investment of Rs 1.54 lakh crore will create a significant impact to boost economy and jobs. This will also create a huge ecosystem for ancillary industries and help our MSMEs.”