য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ফাইয়র সর্ভিস, হোম গার্দস (ঐচ.জি.) অমসুং সিভিল দিজেন্স (সি.দি.) পার্সনেলদা নীংখা তম্বগী নুমিৎ, ২০২২দা রাস্ত্রপতিগী মনা পীখ্রে
14 AUG 2022 11:35AM by PIB Imphal
চহি খুদিংগী ওইনা রিপব্লিক দে অমসুং অমসুং নীংখা তম্বগী নুমিত্তা ফাইয়র সর্ভিসেস, সিভিল দিফেন্স অমসুং হোম গার্দকী পার্সনেলশিংদা রাস্ত্রপতিগী গলেন্ত্রী মনা অমসুং রাস্ত্রপতিগী অখন্নবা সর্ভিসকী মনা অমসুং গলেন্ত্রী মেদাল অমসুং মেরিতোরিয়স সর্ভিস মেদলশিং পীদুনা লাক্লি।
নীংখা তম্বগী নুমিৎ, ২০২২গী থৌরমদা পার্সনেল ৫৫দা ফাইয়র সর্ভিস মেদলশিং পীখি।
মসিগী মনুংদা, গলেন্ত্রীগী ফাইয়র সর্ভিস মেদলনা পার্সনেল ১১দা মখোয়গী থৌনা ফবা অমসুং অকিবা লৈতনা থেংনবগীদমক পীখি।
রাস্ত্রপতিগী অখন্নবা সর্ভিসকী ফাইয়র সর্ভিস মেদলনা পার্সনেল ৬তা পীখি অমসুং মেরতোরিয়স সর্ভিসকী ফাইয়র সর্ভিস মেদলনা পার্সনেল ৩৮দা মখোয়না অখন্নবা থবকশিং অমসুং মেরিতোরিয়স ওইবা থবকশিং পায়খৎখিবগীদমক লান্থোকখি।
মসিগী মথক্তা, পার্সনেল ৪৬তসু হোম গার্দ অমসুং সিভিল দিফেন্স মেদলশিং নীংখা তম্বগী নুমিৎ, ২০২২গী থৌরমদা য়েন্থোকখি। মসিগী মনুংদা, হোম গার্দ অমসুং সিভিল দিফেন্স মেদল ফোর গলেন্ত্রীনা পার্সনেল ২দা মখোয়গী থৌনা ফবা অমসুং কিবা লৈতনা থেংনবগীদমক পীখি।
রাস্ত্রপতিগী অখন্নবা সর্ভিসকীদমক হোম গার্দ অমসুং দিফেন্স মেদল অমসুং মেরিতোরিয়স সর্ভিসকী হোম গার্দ অমসুং সিভিল দিফেন্স দেদলনা মথংশিৎনা পার্সনেল ৭ অমসুং ৩৭তা পীখি।
মফম অসিদা নমদুনা য়েংবীয়ু - ফাইয়র সর্ভিস মেদল মেদলগী লিস্ত
মফম অসিদা নমদুনা য়েংবীয়ু - হোম গার্দ অমসুং সিভিল দিফেন্স মেদলগী লিস্ত

Ministry of Home Affairs
President’s Medals awarded to Fire Service, Home Guards (HG) and Civil Defence (CD) personnel on the occasion of Independence Day, 2022
14 AUG 2022 11:35AM by PIB Delhi
President’s Medal for Gallantry and President’s Medal for Distinguished Services as well as Gallantry Medal and Meritorious Services Medals are awarded to the personnel of Fire Services, Civil Defence & Home Guards on Republic Day and Independence Day each year.
On the occasion of Independence Day, 2022, 55 personnel have been awarded Fire Service Medals.
Out of these, Fire Service Medal for Gallantry is awarded to 11 personnel for their respective acts of valour and gallantry.
President’s Fire Service Medal for Distinguished Service is awarded to 6 personnel and Fire Service Medal for Meritorious Service is awarded to 38 personnel for their respective distinguished and meritorious records of services.
In addition, 46 personnel are also awarded Home Guard & Civil Defence Medals on the occasion of the Independence Day, 2022. Of these, Home Guards and Civil Defence Medal for Gallantry is awarded to 2 personnel for their act of valour and gallantry.
President’s Home Guards and Civil Defence Medal for Distinguished Service and Home Guards and Civil Defence Medal for Meritorious Service are awarded to 7 personnel and 37 personnel respectively.
Click here for - List of Fire Service Medals
Click here for - List of Home Guards & Civil Defence Medals