Prime Minister's Office
PM congratulates Smt. Droupadi Murmu on being elected as President
21 JUL 2022 9:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated Smt. Droupadi Murmu on being elected as President of India.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"India scripts history. At a time when 1.3 billion Indians are marking Azadi Ka Amrit Mahotsav, a daughter of India hailing from a tribal community born in a remote part of eastern India has been elected our President!
Congratulations to Smt. Droupadi Murmu Ji on this feat."
"Smt. Droupadi Murmu Ji's life, her early struggles, her rich service and her exemplary success motivates each and every Indian. She has emerged as a ray of hope for our citizens, especially the poor, marginalised and the downtrodden."
"Smt. Droupadi Murmu Ji has been an outstanding MLA and Minister. She had an excellent tenure as Jharkhand Governor. I am certain she will be an outstanding President who will lead from the front and strengthen India's development journey."
"I would like to thank all those MPs and MLAs across party lines who have supported the candidature of Smt. Droupadi Murmu Ji. Her record victory augurs well for our democracy."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মুনা রাস্ত্রপতি ওইরকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে
21 JUL 2022 9:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মুনা ভারতকী রাস্ত্রপতি ওইরকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে।
ত্বিতশিং মথং-মথং তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ভারতনা পুৱারী অমা শেমখ্রে। ভারত মচা করোর ১.৩না আজাদী কা অমৃত মহোৎসব পাঙথোক্লিবা তানফম অসিদা নোংপোক থংবা ভারতকী মনুং হঞ্জিনবা খুঙ্গংগী মফমদগী আদিৱাসী ফুরপ্তগী হৌরকখিবা ভারতকী মমোমলোয়না ঐখোয়গী রাস্ত্রপতি ওইররে!
মাইপাকপা অসিগীদমক শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মুজীবু নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।”
“শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মুজীগী পুন্সি, মহাক্কী ঙল্লিঙৈ পুন্সিদা থেংনখিবা অৱাবশিং, মহাক্কী ফজরবা সর্ভিস অমসুং মহাক্কী ফীদম্নফম ওইরবা মাইপাক অসিনা ভারত মচা খুদিংমক্তা ইথিল পীরি। মহাক্না ঐখোয়গী প্রজাশিং, মরু ওইনা লায়রবা, তুহৎপীরবা অমসুং শোত্থরবশিংগীদমক আশাগী মঙাল ওইখি।”
“শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মুজী অসি শীংথানীংঙাই ওইবা এম.এল.এ. অমসুং মন্ত্রী ওইরমখি। মহাক্না ঝারখন্দগী রাজ্যপাল ওইনা থৌ পুরমখি। মহাক্না মাংজিল থাদুনা অফবা রাস্ত্রপতি অমা ওইনা লমজিংগনি অমসুং ভারতকী চাউখৎ-খোঙথাংগী খোঙচৎ মপাঙ্গল কনখৎহনগনি হায়না থাজৈ।”
“শ্রীমতি দ্রৌপদী মুর্মুজীনা মিরেপ ওইখিবদা মহাকপু শৌগৎখিবা পার্তীগী এম.পি. অমসুং এম.এল.এ. পুম্নমক্তা ঐহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকচনীংই। মহাক্না চাউনা মাইপাকপা হায়বা অসি ঐখোয়গী দেমোক্রেসীগীদমক অফবা খুদম অমনি।”