প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
হিমাচল প্ৰদেশৰ কুল্লুত সংঘটিত বাছ দূৰ্ঘটনাত ব্যথিত প্ৰধানমন্ত্ৰী
পি এম এন আৰ এফৰ পৰা আৰ্থিক অনুদান ঘোষণা
04 JUL 2022 11:31AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে হিমাচল প্ৰদেশৰ কুল্লু জিলাত সংঘটিত এক মৰ্মান্তিক বাছ দুৰ্ঘটনাত মৃত্যু হোৱা লোকৰ বাবে গভীৰ শোক প্ৰকাশ কৰিছে। তদুপৰি প্রধানমন্ত্রীয়ে মৃতকৰ আত্মীয়ক ২ লাখ টকা আৰু আহতসকলক ৫০ লাখ টকাৰ আৰ্থিক অনুদান আগবঢ়োৱাৰ কথা ঘোষণা কৰিছে৷ এই পুঁজি প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ৰাষ্ট্ৰীয় সাহায্য নিধি(পিএমএনআৰএফ)ৰ পৰা প্ৰদান কৰা হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰী কাৰ্যালয়ে এইদৰে টুইট কৰে;
"হিমাচল প্ৰদেশৰ কুল্লুত সংঘটিত হোৱা বাছ দুৰ্ঘটনাটো হৃদয় বিদাৰক। এই মৰ্মান্তিক সময়ত মই শোকসন্তপ্ত পৰিয়ালবৰ্গৰ প্ৰতি সহমৰ্মিতা প্ৰকাশ কৰিছো। আশাকৰোঁ আহতসকল অতি সোনকালে সুস্থ হৈ উঠিব। স্থানীয় প্ৰশাসনে ক্ষতিগ্ৰস্তসকলক সকলো ধৰণৰ সহায় আগবঢ়াইছেঃ PM @narendramodi।"
"হিমাচল প্ৰদেশত সংঘটিত মৰ্মান্তিক বাছ দুৰ্ঘটনাত প্ৰাণ হেৰুওৱা সকলৰ আত্মীয়ৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পিএমএনআৰএফৰ পৰা ২ লাখ টকাকৈ আৰ্থিক অনুদানত অনুমোদন জনাইছে। আহতসকলক ৫০ হাজাৰ টকাকৈ দিয়া হ'ব।"

Prime Minister's Office
PM anguished by the bus accident in Kullu, Himachal Pardesh
Announces ex-gratia from PMNRF
04 JUL 2022 11:31AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the deaths in a tragic bus accident in Kullu district of Himachal Pradesh. The Prime Minister has also announced an ex-gratia of Rs. 2 Lakhs to the next kin of deceased and Rs. 50,000 to those injured in the bus accident from Prime Minister's National Relief Fund (PMNRF).
The Prime Minister Office tweeted;
"The bus accident in Kullu, Himachal Pradesh is heart-rending. In this tragic hour my thoughts are with the bereaved families. I hope those injured recover at the earliest. The local administration is providing all possible assistance to those affected: PM @narendramodi"
"The Prime Minister has approved an ex-gratia of Rs. 2 lakh each from PMNRF for the next of kin of those who have lost their lives due to the tragic bus accident in Himachal Pradesh. The injured would be given Rs. 50,000 each."