প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
১৪শুবা ব্রিক্স সম্মিত ২০২২দা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থমখিবা ৱারোলগী মনিপুরী ৱাহন্থোক
23 JUN 2022 8:01PM by PIB Imphal
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা রাস্ত্রপতি জি,
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা রাস্ত্রপতি রামাফোসা,
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা রাস্ত্রপতি বোলসোনারো,
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা রাস্ত্রপতি পুতিন,
মালেমগী য়োগ নুমিৎকা মরী লৈননা ব্রিক্স লৈবাকশিংদা পাংথোকখিবা মশক নাইবা থৌরম কয়াগীদমক্তা ঐহাক্না খ্বাইদগী অহানবা ওইনা অদোম পুম্নমকপু থাগৎচরি। অদোমগী কাঙবুশিংনা ঐখোয়বু শৌগৎপীবগীদমক্তসু ঐহাক্না পুম্নমক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎচরি।
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা অদোম,
ঐখোয়না ঙসি কোবিদ লাইচৎকী শিংনবা কয়াগী মরকসিদা থংন-থংননা অহুমশুবা চহি ওইনা ভর্চুএলগী খুত্থাংদা উন্নরি।
লাইচৎকী পাকথোক-চাউথোকপা মতৌনা মালেমগী ওইনা হান্নদগী হন্থরবসু, মসিগী পামদ্রবা চৈথেং কয়া অমা ঐখোয়না মালেমগী শেন্মিৎলোন্দা ঙসিসু উবা ফংলি।
ঐখোয়না, ব্রিক্স মেম্বর লৈবাক ওইনা, মালেমগী শেন্মিৎলোনগী গভর্নেন্সকী মতাংদা মান্নবা ৱাখল্লোন লৈদুনা লাক্লি।
অদুগা, ঐখোয় মশেল তেংবাংনবনা পোস্ত-কোবিদ রিকোবরীদা কান্নবা শরুক তম্বা ঙমগনি।
ঐখোয়না চহি কয়া অসিদা ব্রিক্স মনুংদা ইন্সতিত্যুস্নেল রিফোর্ম মশিং কয়া পাংথোকখ্রে অমসুং মখোয়শিং অসিনা লুপ অসিনা মথৌ নীংথিনা তৌবসু হেনগৎহল্লি।
ঐখোয়গী ন্যু দিভেলপমেন্ত বেঙ্ককী মেম্বরশিপ মশিংনা হেনগৎলকপসিসু নুংঙাইবা ফোংদোকপা য়াবা ৱাফম অমনি।
ঐখোয় মশেল তেংবাংনবনা মরম ওইরগা ঐখোয়গী মীয়াম্না হকথেংননা কান্নবা ফংবা হীরম কয়া অমা লৈরি।
খুদম ওইনা হায়রবদা, ভেক্সিন আর. অমসুং দি. সেন্তর লিংখৎপা, কস্তম বিভাগ মরক্তা তেংবাংনবা, শেয়র্দ সেতিলাইত কন্সতেল্লেসন লিংখৎপা, অমনা অমগী ফার্মাগী পোত্থোকশিং শকখঙনবনচিংবনি।
অসিগুম্বা প্রেক্তিকেল ওইবা খোঙথাংশিংনা ব্রিক্সপু দাইলোগতা মিৎয়েং চঙবদগী হেন্দোকপা তোপ-তোপ্পা মালেমগী ওর্গনাইজেসন অমা ওইহল্লি।
ব্রিক্স য়ুথ সম্মিত, ব্রিক্স স্পোর্ত, অমসুং ঐখোয়গী সিভিল সোসাইতী ওর্গনাইজেসন মরক্তা এক্সচেঞ্জ হেনগৎপা অমসুং থিঙ্ক-তেঙ্কশিংনা ঐখোয়গী পীপল-তু-পীপল কন্তেক্তপুসু হেন্না মপাঙ্গল লৈহল্লি।
ঐখোয়গী ঙসিগী খন্ন-নৈনবশিংনা ঐখোয়গী ব্রিক্সকী মরীবু হেন্না চেৎশিলহন্নবা ৱাফম কয়া অমা পুরক্কনি হায়বগী ঐহাক্না থাজবা থম্লি।
থাগৎচরি।
দিসক্লেমরঃ মসিদি প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলগী চাউরাকপা পাউদম্নি। অশেংবা ৱারোলদি হিন্দিদা পীখিবনি।

Prime Minister's Office
English Translation of the Opening Remarks by Prime Minister Shri Narendra Modi at XIV BRICS Summit 2022
23 JUN 2022 8:01PM by PIB Delhi
Excellency President Xi,
Excellency President Ramaphosa,
Excellency President Bolsonaro,
Excellency President Putin,
First of all, on the occasion of International Day of Yoga, I congratulate all of you for the spectacular events that took place in all the BRICS countries. I would also like to express my gratitude for the support we have received from your teams.
Excellencies,
Today for the third year in a row, we are meeting virtually amid the challenges of the Covid pandemic.
Even though the scale of the epidemic has reduced globally than before, however many of its ill effects are still visible in the global economy.
We, the BRICS member countries, have had a very similar view of the governance of the global economy.
And so our mutual cooperation can make a useful contribution to post-Covid global recovery.
Over the years, we have made a number of institutional reforms in BRICS, which have increased the effectiveness of this organization.
It is also a matter of happiness that the membership of our New Development Bank has also increased.
There are many areas where the lives of our citizens are getting directly benefitted from our mutual cooperation.
For example, establishment of vaccine R&D center, coordination among custom departments, establishment of shared satellite constellation, mutual recognition of pharma products, etc.
Such practical steps make BRICS a unique international organization whose focus is not just limited to dialogue.
BRICS Youth Summits, BRICS Sports, and increase in exchanges amongst our civil society organizations and think-tanks have strengthened our people-to-people contact.
I am confident that today's discussion will bring out many suggestions to further strengthen our BRICS ties.
Thank you.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister’s remarks. Original remarks were delivered in Hindi.