রেলৱে মন্ত্রালয়
ভারত অমসুং বাঙ্গলাদেশকী নুংশি চান্নবগী মরী ফগৎহনবা
ভারত সরকারগী কেন্দ্রগী রেলৱে মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনি ভৈশ্নো অমসুং বাঙ্গলাদেশকী রেলৱে মন্ত্রী, মোহম্মদ নুরুল ইস্লাম সুজন্না মিতালী এক্সপ্রেস পুন্না লমথামিন্নখ্রে
“মিতালী এক্সপ্রেসনা মরী অসিবু হেন্না ফগৎহনবা, মরা চেৎহনবা অমসুং খুমাং চাউশিনবগী মশক থোকপা থৌওং অমা অমুক ওইরগনি”: শ্রী অশ্বিনি ভৈশ্নো
মিতালী কেসপ্রেসনা ঙমখৈগী নাকল অনিমক্তা তুরিজম, শেন্মিৎলোনগী থৌওংশিং হেন্না খুমাং চাউশিনহল্লগনি
01 JUN 2022 1:04PM by PIB Imphal
ভারত অমসুং বাঙ্গলাদেশকী মরক্তা রেলগী খুত্থাংদগী লমদম অনিগী মীয়ামগী মরী হেন্না ফগৎহন্নবগীদমক্তা ভারত অমসুং বাঙ্গলাদেশ সরকারনা মীফম কয়া পাংথোক্লবা তুংদা হন্দক্তা শেমজিন্দুনা শিজিন্নবা হৌখ্রবা হলদিবারী-চিলাহাতী রেল লিঙ্ক ফাওদুনা অনৌবা পেসেঞ্জর ত্রেন সর্ভিস, মিতালী কেসপ্রেস হৌদোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। লৈবাক অনিগী প্রধান মন্ত্রী অনিমক্না মার্চ ২৭তা ভর্চুএলগী খুত্থাংদা শঙ্গাখিবা ন্যু জালপাইগুরী (ভারত) অমসুং ধাকা (বাঙ্গলাদেশ)গী মরক্তা চেনবা মসিগী অহুমশুবা ত্রেন সর্ভিস, মিতালী এক্সপ্রেস অসিবু নই দিল্লীগী রেল ভবন্দগী ঙসি (হায়বদি জুন ১, ২০২২) ভারত সরকারগী কেন্দ্রগী রেলৱে মন্ত্রী, শ্রী অশ্বিনি ভৈশ্নো অমসুং বাঙ্গলাদেশকী রেলৱে মন্ত্রী, মোহম্মদ নুরুল ইস্লাম সুজন্না পুন্না লমথামিন্নখি। কোবিদ লাইচৎকী অথিংবা লৈবা মরম্না ত্রেন অসি মমাংদা হৌবা ঙমদনা লৈরকখিবনি।
শ্রী অশ্বিনি ভৈশ্নোনা থৌরম অসিদা ৱা ঙাঙবদা মিতালী এক্সপ্রেস অসি লৈবাক অনিগী মরী অসিবু হেন্না ফগৎহনবা, মরা চেৎহনবা অমসুং খুমাং চাউশিনবগী মশক থোকপা থৌওং অমা অমুক ওইরগনি হায়না ফোংদোকখি। লৈবাক অনিগী মরক্তা থাক খুদিংদা অফবা মরী লৈবনা থৌওং অসিগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবদা তেংবাংখি। রেলৱে অনি অসিগী মরক্তা খুৎশম্মিন্নদুনা পাংথোকপা থবক থৌরম কয়া লৈরি। ঙসিগী মিৎকুপ অসি খুদোংচাবা য়াম্না পীগদবা মিৎকুপ্নি, মসিদি লৈবাক অনিগী মরীবু হেন্না চেৎশিন্নহন্নবা অচৌবা খোঙথাং থাংজিনবগী চপ চাবা মতম্নি।
মিতালী এক্সপ্রেসনা চইয়োলদা অনিরক (নোংমাইজিং অমসুং য়ুমশকইশা নুমিৎকী পুং ১১:৪৫দগী ন্যু জালপাইগুরী থাদোক্কনি অমসুং ধাকাদা পুং ২২:৩০দা য়ৌগনি অমসুং নিংথৌকাবা অমসুং শগোলশেল নুমিৎকী পুং ২১:৫০দা ধাকা থাদোক্তুনা ন্যু জালপাইগুরীদা পুং ৭:১৫দা য়ৌগনি) চেনগনি অমসুং ন্যু জালপাইগুরীদগী ধাকা ফাওবগী কিলোমিতর ৫৯৫ (মসিগী মনুংদগী কিলোমিতর ৬১না ভারতকী শরুক্তা লৈবা লম্বীনি) কোন্দুনা চেনগনি। ইন্দিয়ন রেলৱেগী এল.ঐচ.বি. কোচ (মাইত্রী অমসুং বনধন এক্সপ্রেসতা শিজিন্নবগুম্না) শিজিন্নগনি অমসুং মসিদা ফর্স্ত এ.সি. ৪, এ.সি. চেয়র কার ৪ অমসুং পাৱর কার ২ য়াওগনি। মসিদা ক্লাস অহুম লৈগনি – এ.সি. ফর্স্ত (কেবিন) স্লীপর, এ.সি. ফর্স্ত (কেবিন) সীত অমসুং এ.সি. চেয়র কার; অমসুং মসিগী ভারানা মথংশিৎনা য়ু.এস.দি. ৪৪, য়ু.এস.দি. ৩৩ অমসুং য়ু.এস. ২২ ওইগনি।
অহেনবা অমসুং অনৌবা পেসেঞ্জর সর্ভিস, মিতালী এক্সপ্রেসনা বাঙ্গলাদেশকা অৱাং বেঙ্গোলগা শম্নবগা লোয়ননা ভারতকী অৱাং নোংপোক লমদমশিংগা শম্নবনা মরম ওইরগা লৈবাক অনিগী তুরিজমদা য়াম্না চাউনা কান্নবা পীগনি। মসিনা বাঙ্গলাদেশ মীয়াম্না ত্রেনগী খুত্থাংদা নেপালদা চৎপগী খুদোংচাবসু পীগনি।
মসিগী অনৌবা ত্রেন অসি ভারত অমসুং বাঙ্গলাদেশকী মরক্তা হান্নদগী লৈরবা ত্রেন সর্ভিস অনি, মিং ওইনা পল্লবদা কোলকাতা-ধাকা-কোলকাতা মাইত্রী এক্সপ্রেস (চয়োল অমদা নুমিৎ মঙানি চেনবা) অমসুং কোলকাতা-খুলনা-কোলকাতা বন্ধন এক্সপ্রেস (চয়োলদা নুমিৎ অনি চেনবা)কী মথক্তনি। পনখ্রিবা ত্রেন অনিগী সর্ভিস অসি কোবিদ লাইচৎকী অথিংবা লৈবনা লেপ্তুনা লৈরুরবনি অমসুং মে ২৯, ২০২২দগী হৌজিক অমুক চেনবা হৌখিবনি।
মিতালী এক্সপ্রেসকী পুংফমঃ
১৩১৩২ ন্যু জালপাইগুরী-ধাকা কেন্ত. মিতালী এক্সপ্রেস (চয়োলদা অনিরক)
স্তেসন
১৩১৩১ ধাকা কেন্ত.- ন্যু জালপাইগুরী মিতালী এক্সপ্রেস (চয়োলদা অনিরক)
থাখিবা
থুংলকপা
থাখিবা
থুংলকপা
….
১১.৪৫ (আই.এস.তি.)
ন্যু জালপাইগুরী
৭.১৫ (আই.এস.তি.)
…..
১২.৫৫ (আই.এস.তি.)
১৩.০৫ (আই.এস.তি.)
হলদিবারী
৬.০০ (আই.এস.তি.)
৬.০৫ (আই.এস.তি.)
১৩.৫৫ (বি.এস.তি.)
১৪.২৫ (বি.এস.তি.)
চিলাহাতী
৫.৪৫ (বি.এস.তি.)
৬.১৫ (বি.এস.তি.)
২২.৩০ (বি.এস.তি.)
……
ধাকা কেন্ত.
……
২১.৫০ (বি.এস.তি.)
ফ্রিক্বেন্সী
এক্স এন.জে.পি.
নোংমাইজিং অমসুং য়ুমশকৈশা
এক্স ধাকা কেন্ত.
নিংথৌকাবা অমসুং শগোলশেল

Ministry of Railways
Reinstating friendship bond between India & Bangladesh
Shri Ashwini Vaishnaw, Union Minister of Railways, Government of India and Md. Nurul Islam Sujan, Minister of Railways, Bangladesh, jointly flags off Mitali Express
“Mitali Express will be yet another milestone in increasing this friendship, in strengthening this bond, in improving this relationship”: Shri Ashwini Vaishnaw
Mitali Express will boost tourism, economic activity on both sides of border
01 JUN 2022 1:04PM by PIB Delhi
To further strengthen people to people connectivity through Rail between India and Bangladesh, Government of India and Bangladesh, after several meetings, decided to start a new passenger train service Mitali Express via recently-restored Haldibari-Chilahati rail link. This third passenger train service between New Jalpaiguri (India) – Dhaka (Bangladesh)- Mitali Express which was virtually inaugurated by both the Prime Ministers on 27th March, 2021, was flagged-off virtually by Shri Ashwini Vaishnaw, Hon’ble Minister of Railways of India and Md. Nurul Islam Sujan, Hon’ble Railway Minister of Bangladesh, from Rail Bhavan, New Delhi today (i.e. 1st June, 2022). Earlier, this train could not be started due to Covid Pandemic restrictions.
Speaking on this occasion, Shri Ashwini Vaishnaw said that Mitali Express, will be yet another milestone in increasing this friendship, in strengthening this bond, in improving this relationship. The development is accelerated in a very big way by the warm friendship between the two nations at all the levels. Lots of collaborative efforts have been made between the two railways. It is a very opportune moment; a moment when we should take bigger steps to cement our relationship between the two nations.
Mitali Express train will run biweekly (ex. New Jalpaiguri at 11:45 hours on Sunday and Wednesday and reach Dhaka at 22:30 hours and ex. Dhaka at 21:50 hours on Monday & Thursday and reach New Jalpaiguri at 07:15 hours) and cover a distance of 595 kms from New Jalpaiguri to Dhaka (out of which 61 Kms is Indian portion). Indian Railways LHB coach (like used in Maitree Express and Bandhan Express) will be used comprising 4 First AC, 4 AC Chair Car and 2 Power cars. There will have three classes – AC First (Cabin) Sleeper, AC First (Cabin) seat and AC Chair car, and the fare will be USD 44, USD 33 and USD 22 respectively.
The additional new passenger service, Mitali Express, will give a boost to tourism of both the countries since it connects Bangladesh with North Bengal as well as North Eastern region of India. This will also provide an access of Nepal to Bangladeshi citizens via India by rail.
This new train is in addition to two existing passenger train services, namely Kolkata-Dhaka-Kolkata Maitree Express (five days in a week) and Kolkata-Khulna-Kolkata Bandhan Express (two days in a week) between India and Bangladesh. The services of above two trains, which were suspended due to Covid Pandemic restrictions, have now been resumed w.e.f. 29th May, 2022.
TIME TABLE OF MITALI EXPRESS:
13132 NEW JALPAIGURI-DHAKA CANTT. MITALI EXPRESS (BI-WEEKLY)
STATION
13131 DHAKA CANTT-NEW JALPAIGURI MITALI EXPRESS (BI-WEEKLY)
ARRIVAL
DEPARTURE
ARRIVAL
DEPARTURE
….
11.45 (IST)
NEW JALPAIGURI
07.15 (IST)
…..
12.55 (IST)
13.05 (IST)
HALDIBARI
06.00 (IST)
06.05 (IST)
13.55 (BST)
14.25 (BST)
CHILAHATI
05.45 (BST)
06.15 (BST)
22.30 (BST)
……
DHAKA CANTT.
……
21.50 (BST)
FREQUENCY
EX.NJP
SUNDAY & WEDNESDAY
EX. DHAKA CANTT
MONDAY & THURSDAY