প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
থোমস কপ ২০২০ মাইপাক্লবা তীমদা পি.এম.না ‘মসি ভারতকী ওইনা শান্না-খোৎনবদা খ্বাইদগী অথোইবা মাইপাকপনি’ হায়না হায়খি
তীম, কোচশিংবু মখোয়না হল্লকপা মতমদা পি.এম.গী লৈফমদা লাক্ননবা হায়দুনা ৱাপাউ থাখি
“কোচ অমসুং মমা-মপাশিং থাগৎপদা মতিক চাই”
“নখোয় পুম্নমক্না অসিগুম্বা য়াম্না শিংথানিংঙাই ওইবা অচৌবা থবক অমা পাংথোকপা ঙম্লে। তীম অসিগী মীপুম খুদিংমকপু থাগৎপদা মতিক চাই”
‘নহাক্না ঐঙোন্দা ‘হৌজিক অলমোরাগী বাল মিথাই’ পীগদবনি হায়না পি.এম. লাক্স্যা সেনদা হায়খি’
হৌজিক্তি ভারত্তা শান্না-খোৎনবগীদমক্তা খ্বাইদগী হেন্না ফবা সপোর্ত লৈরে। করিগুম্বা মসি মখাতানা অদুমক চৎথরবদি, ঐখোয়না খনবদা, ভারতনা চেমপিয়ন কয়া অমা অমুক হেন্না উবা ফংগনি: তীম অসিনা প্রধান মন্ত্রীদা হায়খি
মাইপাক্লবা তীম অদুনা নহা ওইরিবা অঙাংশিংদা “করিগুম্বা নখোয়না চাদা ১০০ কথোকপগা লোইননা হোৎনরবদি, নখোয়না শোইদনা মাইপাক্কনি”
15 MAY 2022 8:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি থোমস কপতা পুৱারী ওইরবা মাইপাকপা পুরকখিবা ভারতকী বেদমিন্তন তীমগা ফোনদা ৱারী শাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা তীম অদুদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি অমসুং হায়খি মদুদি স্পোর্তস এনালিস্তশিংনা মসিবু ভারতকী ওইনা শান্ন-খোৎনবদা খ্বাইদগী অথোইবা মাইপাকপা অমা ওইনা লৌগদবনি। তীম অদুনা রাউন্দ অমত্তা মাইথিখিদবা অদুগীদমক্তা মহাক য়াম্না হারাওই হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা শান্নরোইশিংদা মখোয়না করম্বা তাংকক্তা থোইরগনি হায়না ফাওখিবগে হায়না হংখি। ক্বাতর ফাইনেলগী মতুংদা, মসিবু লোইবা ফাওবা য়েংননবগী তীম অসিগী অরেপ্পা ফিরেপ অদু হেন্না কনখৎলকখি হায়না কিদম্বি স্রিকান্তনা মঙোন্দা খঙহনখি। তীমগী ওইবা ৱাখল্লোন অদুনা মতেং পাংখি অমসুং শানরোই খুদিংমক্না মখোয়গী চাদা ১০০ অঙম্বা হোৎনখি হায়নসু মহাক্না প্রধান মন্ত্রীদা হায়খি।
কোচশিংসু থাগৎপদা মতিক চাই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা লাক্স্যা সেনদা হায়খি মদুদি মহাক্না অলমোরাদগী ‘বাল মিথাই’ মঙোন্দা পীগদবনি হায়না হায়খি। মখোক থোংবা সতলর অসি উত্তরাখন্দগী দেবভুমিদগী হৌরকই। লকশায়া অসি অহুমশুবা জেনেরেশনগী শানরোইনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পনখি। মহাক্কী মপাবুংনা তুর্নামেন্ত অদুদা লৈখি হায়না লকশায়া সেননা খঙহল্লখি। মহাক্না স্রিকান্তকি ৱাহৈশিং অদুবুসু হন্না হায়খি অমসুং ক্বাতর ফাইনেলগী মতুংদগীদি মাইপাকপা থাজবা অদু অমুক্কসু হেন্না চেৎশিনখি। ঐচ.এস. প্রনোইনসু হায়খি মদুদি ক্বাতর ফাইনেলদা মাইপাকপা অসি য়াম্না মরু ওইখি। মদু মাইপাক্লবা মতুংদদি ভারতকী তীম অসিনা তীম অমহেক্তগা থেংনবা ঙম্লগনি হায়না হায়খি। তীম সপোর্তনা মরম ওইরগা মলেসিয়াগুম্বা অরিংবা তীমবু মাইথিবা পীবা ঙম্লিবনি। প্রধান মন্ত্রীনা সাতৱিক সাইরাজ রঙ্কি রেদ্দী অমসুং চিরাগ শেত্তীবু মখোয়গী মাইপাকপা অদুগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মরাথিদা চিরাগ শেত্তীগা ৱারী শানখি অমসুং মহাক্না মঙোন্দা খঙহল্লকখি মদুদি ৱার্লদ চেমপিয়ন অমা ওইবদগী অহেনবা অমত্তা লৈতে অদুসু ইন্দিয়াদগী। “নখোয় পুম্নমক্না অসিগুম্বা শিংথানিংঙাই ওইবা য়াম্না চাউরবা থবক অমা ফংবা ঙম্লে। তীম অসিগী মীপুম খুদিংমক থাগৎপাদা মতিক চাই”। ভারত্তা হল্লকপা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়বু মখোয়গী কোচশিংগা লোইননা মহাক্কী লৈফমদা লাক্নবা হায়খি মরমদি মহাক্না মখোয়গা ৱারী শানবা পাম্লি অমসু মখোয়না থেংনরকখিবশিং অদুবু তানিংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা বেদমিন্তন, তেবল তেনিস নত্রগা স্বিমিংগুম্বা মশান্নাশিং অসিদা শান্নরিবা ইনখৎলক্লিবা এথলেতশিং অমসুং নহা ওইরিবা অঙাংশিংগীদমক্তা মাইপাক্লবা তীম অসিগী পাউজেল পীনবগীদমক্তা হায়খি। স্রিকান্তনা তীমগীদমক্তা হায়খি অমসুং ঙসিদি, ভারত্তা শান্না-খোৎনবগীদমক্তা খ্বাইদগী হেন্না ফবা সপোর্ত লৈ। স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া, সরকার, স্পোর্ত ফেদরেশনশিং অমসুং এলিত লেভেলদা- তার্গেত ওলীমপিক্স পোদিয়ম স্কীম (তি.ও.পি.এস.)না হোৎনবদগী শান্নরোইশিংনা মখোয়বু মতিক চানা সপোর্ত তৌবীরে হায়না ফাওবা হৌরক্লে হায়না মহাক্না হায়খি। মসি মখাতানা অদুমক চৎথরবদি, ঐখোয়না খনবদা, ভারতনা চেমপিয়ন কয়া অমা অমুক্কসু হেন্না উবা ফংগনি। মশা-মশানা পামজবা মশান্নদা শান্নরিবা নহা ওইরিবা অঙাংশিংদা মহাক্না হায়খি মদুদি করিগুম্বা মখোয়না মখোয়গী চাদা ১০০ হোৎনরবদি শান্ন-খোৎনবগী লমদা মখোয়গীদমক্তা ভারত্তা মতেং য়াম্না চাউনা লৈ। কোচ অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর অফবা লৈ, করিগুম্বা মখোয়না চেৎনা লেপ্লবদি, মখোয়না ইন্তর্নেসনেলগী থাক্তা নিংথিনা পাংথোকপা ঙমগনি। “করিগুম্বা মখোয়না চাদা ১০০ কথোকপগা লোইননা হোৎনরবদি, মখোয়না শোইদনা মাইপাক্কনি”, হায়না কিদম্বি স্রিকান্তনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা শান্নরোইশিং অদুগী মমা-মপাশিংগীদমক্তা ইকাইখুম্নবা অমসুং থাগৎপা ফোংদোকখি মরমদি শান্না-খোৎনবগীদমক্তা মখোয়গী মচাশিংবু পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং অরোইবা ফাওবা মখোয়গা লেংদনা লৈবা হায়বসি য়াম্না শিংননিংঙাই ওইবা থবক অমনি। প্রধান মন্ত্রীনা কোল অদুগী অরোইবদা মখোয়গী মাইপাকপগী নুংঙাইবা ফোংদোকপা অমসুং ‘ভারত মাতা কি জয়’ লাউবা য়াওমিন্নখি।

Prime Minister's Office
‘This is India’s Finest sporting win’ PM tells the Thomas Cup 2022 winning team
Invites the team, coaches to PM residence on their return
“Coaches and parents deserve all the appreciation”
“You all have achieved such a momentous feat. Entire team deserves kudos”
‘You will have to give me ‘Almora ki Bal Mithai Now’ PM tells Lakshya Sen
There is excellent support for sports in India now. If this continues, we think, India will see many more champions: team tell the Prime Minister
Victorious team tells young children “If you can work with 100 per cent dedication, you will definitely succeed”
15 MAY 2022 8:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi interacted on phone with the Indian Badminton team that has scored the historic win at the Thomas Cup, today.
The Prime Minister congratulated the team and said that sports analyst will have to count this as India’s finest sporting win. He said that he was especially happy that the team did not lose any round.
The Prime Minister asked the players at what stage did they feel that that they are going to win. KidambiSrikanth informed him that after the quarter final, the team’s determination to see it to the end became very strong. He also told the Prime Minister that team spirit helped and every player gave his 100 percent.
The Prime Minister said that the coaches also deserve all the appreciation.
The Prime Minister, told Lakshya Sen that he will have to give him ‘Bal Mithai’ from Almora. The Ace shuttler hails from the Devbhoomi of Uttarakhand. The Prime Minister noted that Lakshaya is third generation player. Lakshya Sen informed that his father was present during the tournament. He also echoed Shrikant and said that after quarter finals, belief in victory became even more concrete. HS Prannoy also said that winning quarter final was very important.After winning that, it became clear that Indian team was in position to take on any team. He said that team support resulted in defeating strong teams like Malaysia. The Prime Minister also congratulated SatviksairajRankireddy and Chirag Shetty for their victories. The Prime Minister broke into Marathi with Chirag Shetty who informed him that nothing tops becoming world champion that too from India. “You all have achieved such a momentous feat. Entire team deserves kudos”. The Prime Minister invited them to his residence along with their coaches, on their return to India as he wished to talk to them and listen to their experiences.
The Prime Minister asked for the victorious team’s message for the budding athletes and young children who are taking up sports like Badminton, Table Tennis or swimming. Srikanth spoke for the team and said that today, there is excellent support for sports in India. Due to efforts of Sports Authority of India, Government, sports federations and at elite level- Target Olympics Podium Scheme TOPS the sportspersons are feeling very well supported. If this continues, we think, India will see many more champions. He told the young children who are taking up sports of their choice that if they can give their 100 per cent than there is great support for them in India in the sports field. There are good coaches and infrastructure, if they are committed, they can do well at the international level. “If they can work with 100 per cent dedication, they will definitely succeed”, said Kidambi Srikanth.
The Prime Minister conveyed his regards and appreciation for the parents of the players as it is a challenging task to encourage children for sports and stay with them till the end. The Prime Minister joined them in their jubilation and chanting of ‘Bharat Mata Ki Jai’ at the end of the call.