Prime Minister's Office
‘This is India’s Finest sporting win’ PM tells the Thomas Cup 2022 winning team
Invites the team, coaches to PM residence on their return
“Coaches and parents deserve all the appreciation”
“You all have achieved such a momentous feat. Entire team deserves kudos”
‘You will have to give me ‘Almora ki Bal Mithai Now’ PM tells Lakshya Sen
There is excellent support for sports in India now. If this continues, we think, India will see many more champions: team tell the Prime Minister
Victorious team tells young children “If you can work with 100 per cent dedication, you will definitely succeed”
15 MAY 2022 8:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi interacted on phone with the Indian Badminton team that has scored the historic win at the Thomas Cup, today.
The Prime Minister congratulated the team and said that sports analyst will have to count this as India’s finest sporting win. He said that he was especially happy that the team did not lose any round.
The Prime Minister asked the players at what stage did they feel that that they are going to win. KidambiSrikanth informed him that after the quarter final, the team’s determination to see it to the end became very strong. He also told the Prime Minister that team spirit helped and every player gave his 100 percent.
The Prime Minister said that the coaches also deserve all the appreciation.
The Prime Minister, told Lakshya Sen that he will have to give him ‘Bal Mithai’ from Almora. The Ace shuttler hails from the Devbhoomi of Uttarakhand. The Prime Minister noted that Lakshaya is third generation player. Lakshya Sen informed that his father was present during the tournament. He also echoed Shrikant and said that after quarter finals, belief in victory became even more concrete. HS Prannoy also said that winning quarter final was very important.After winning that, it became clear that Indian team was in position to take on any team. He said that team support resulted in defeating strong teams like Malaysia. The Prime Minister also congratulated SatviksairajRankireddy and Chirag Shetty for their victories. The Prime Minister broke into Marathi with Chirag Shetty who informed him that nothing tops becoming world champion that too from India. “You all have achieved such a momentous feat. Entire team deserves kudos”. The Prime Minister invited them to his residence along with their coaches, on their return to India as he wished to talk to them and listen to their experiences.
The Prime Minister asked for the victorious team’s message for the budding athletes and young children who are taking up sports like Badminton, Table Tennis or swimming. Srikanth spoke for the team and said that today, there is excellent support for sports in India. Due to efforts of Sports Authority of India, Government, sports federations and at elite level- Target Olympics Podium Scheme TOPS the sportspersons are feeling very well supported. If this continues, we think, India will see many more champions. He told the young children who are taking up sports of their choice that if they can give their 100 per cent than there is great support for them in India in the sports field. There are good coaches and infrastructure, if they are committed, they can do well at the international level. “If they can work with 100 per cent dedication, they will definitely succeed”, said Kidambi Srikanth.
The Prime Minister conveyed his regards and appreciation for the parents of the players as it is a challenging task to encourage children for sports and stay with them till the end. The Prime Minister joined them in their jubilation and chanting of ‘Bharat Mata Ki Jai’ at the end of the call.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
'এয়া ভাৰতৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ক্ৰীড়া জয়' প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে থমাছ কাপ ২০২২ বিজয়ী দলক কয়
দলটোক, প্ৰশিক্ষকসকলক তেওঁলোকৰ উভতি অহাৰ পিছত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাসগৃহলৈ আমন্ত্ৰণ জনায়
"প্ৰশিক্ষক আৰু অভিভাৱকসকল সকলো প্ৰশংসাৰ যোগ্য"
"আপোনালোক সকলোৱে এনে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ কৃতিত্ব অৰ্জন কৰিছে। গোটেই দলটোৱে প্ৰশংসাৰ যোগ্য"
'আপুনি মোক এতিয়া 'আলমোৰাৰ বাল মিঠাই' দিব লাগিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লক্ষ্য সেনক কয়
ভাৰতত এতিয়া ক্ৰীড়াৰ বাবে উৎকৃষ্ট সমৰ্থন আছে। যদি এইটো অব্যাহত থাকে, আমি ভাবো, ভাৰতে আৰু বহুতো চেম্পিয়ন দেখা পাব: দলটোৱে প্ৰধানমন্ত্ৰীক কয়
বিজয়ী দলে সৰু ল'ৰা-ছোৱালীক কয় "যদি আপোনালোকে ১০০ শতাংশ নিষ্ঠাৰে কাম কৰিব পাৰে, আপোনালোক নিশ্চিতভাৱে সফল হ'বই"
15 MAY 2022 8:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি থমাছ কাপত ঐতিহাসিক জয় অৰ্জন কৰা ভাৰতীয় বেডমিণ্টন দলৰ সৈতে ফোনযোগে বাৰ্তালাপ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দলটোক অভিনন্দন জনায় আৰু কয় যে ক্ৰীড়া বিশ্লেষকে ইয়াক ভাৰতৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ক্ৰীড়া জয় হিচাপে গণ্য কৰিব লাগিব। তেওঁ কয় যে দলটোৱে কোনো এটাও ৰাউণ্ড নেহেৰুৱাৰ বাবে তেওঁ বিশেষভাৱে সুখী।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খেলুৱৈসকলক সোধে যে তেওঁলোকে কি পৰ্যায়ত অনুভৱ কৰিছিল যে তেওঁলোকে জিকিবলৈ গৈ আছে। কিদাম্বিশ্ৰীকান্তে তেওঁক জনাইছিল যে কোৱাৰ্টাৰ ফাইনেলৰ পিছত, দলটোৱে ইয়াক শেষলৈকে চাবলৈ দৃঢ় সংকল্প অতি শক্তিশালী হৈ পৰিছিল। তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীক এইটোও কৈছিল যে দলৰ মনোভাৱে যথেষ্ট সহায় কৰিছিল আৰু প্ৰতিজন খেলুৱৈয়ে নিজৰ ১০০ শতাংশ উজাৰি দিছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে প্ৰশিক্ষকসকলেও সকলো প্ৰশংসাৰ যোগ্য।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লক্ষ্য সেনক কয় যে তেওঁক এতিয়া আলমোৰাৰ 'বাল মিঠাই' খুৱাব লাগিব। এচ শ্বাটলাৰজন উত্তৰাখণ্ডৰ দেৱভূমিৰ পৰা আহিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে লক্ষ্য তৃতীয় প্ৰজন্মৰ খেলুৱৈ। লক্ষ্য সেনে জনাইছিল যে প্ৰতিযোগিতাখনৰ সময়ত তেওঁৰ দেউতাক উপস্থিত আছিল। তেওঁ লগতে কয় যে কোৱাৰ্টাৰ ফাইনেলৰ পিছত বিজয়ৰ ওপৰত বিশ্বাস আৰু অধিক দৃঢ় হৈ পৰে। এইচ এছ প্ৰণয়ে এইটোও কৈছিল যে কোৱাৰ্টাৰ ফাইনেল জিকাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল। সেইটো জিকাৰ পিছত, এইটো স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে ভাৰতীয় দল যিকোনো দলৰ সৈতে যুঁজিবলৈ সক্ষম অৱস্থাত আছিল। তেওঁ কৈছিল যে দলৰ সমৰ্থনৰ ফলত মালয়েছিয়াৰ দৰে শক্তিশালী দলক পৰাজিত কৰা হৈছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সাতবিকচাইৰাজ ৰঙ্কিৰেড্ডী আৰু চিৰাগ চেট্টীকো তেওঁলোকৰ বিজয়ৰ বাবে অভিনন্দন জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চিৰাগ চেট্টীৰ সৈতে মাৰাঠীত বাৰ্তালাপ কৰিছিল যিয়ে তেওঁক জনাইছিল যে ভাৰতক বিশ্ব চেম্পিয়ন হোৱাত কোনেও বাধা দিব নোৱাৰে। "আপোনালোক সকলোৱে এনে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ কৃতিত্ব অৰ্জন কৰিছে। গোটেই দলটোৱে প্ৰশংসাৰ যোগ্য"। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁলোকৰ সৈতে কথা পাতি তেওঁলোকৰ অভিজ্ঞতা শুনিবলৈ বিচৰাত খেলুৱৈসকলক তেওঁলোকৰ প্ৰশিক্ষকসকলৰ সৈতে তেওঁৰ বাসগৃহলৈ আমন্ত্ৰণ জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বেডমিণ্টন, টেবুল টেনিছ বা সাঁতোৰৰ দৰে ক্ৰীড়া গ্ৰহণ কৰি থকা উদীয়মান খেলুৱৈ আৰু সৰু ল'ৰা-ছোৱালীৰ বাবে বিজয়ী দলৰ বাৰ্তা সোধে। শ্ৰীকান্তে দলটোৰ হৈ কয় যে আজি ভাৰতত ক্ৰীড়াৰ বাবে উৎকৃষ্ট সমৰ্থন তৈয়াৰ হৈছে। ভাৰতীয় ক্ৰীড়া প্ৰাধিকৰণ, চৰকাৰ, ক্ৰীড়া ফেডাৰেচন আৰু অভিজাত পৰ্যায়ত লক্ষ্য অলিম্পিক পোডিয়াম আঁচনিৰ প্ৰচেষ্টাৰ ফলত খেলুৱৈসকলে যথেষ্ট সমৰ্থন অনুভৱ কৰিছে। যদি এইটো অব্যাহত থাকে, আমি ভাবো, ভাৰতে আৰু বহুতো চেম্পিয়ন দেখা পাব। তেওঁ নিজৰ পচন্দৰ ক্ৰীড়াত অংশগ্ৰহণ কৰি থকা সৰু ল'ৰা-ছোৱালীসকলক কৈছিল যে যদি তেওঁলোকে ক্ৰীড়া ক্ষেত্ৰত ভাৰতত তেওঁলোকৰ বাবে যথেষ্ট সমৰ্থন লাভ কৰে তেন্তে তেওঁলোকৰ ১০০ শতাংশ দিব পাৰে। ভাল প্ৰশিক্ষক আৰু আন্তঃগাঁথনি আছে, যদি তেওঁলোক প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হয়, তেওঁলোকে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিব পাৰে। "যদি তেওঁলোকে ১০০ শতাংশ নিষ্ঠাৰে কাম কৰিব পাৰে, তেন্তে তেওঁলোক নিশ্চিতভাৱে সফল হ'ব", কিদাম্বি শ্ৰীকান্তে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খেলুৱৈসকলৰ অভিভাৱকসকলৰ প্ৰতি তেওঁৰ শ্ৰদ্ধা আৰু প্ৰশংসা জনায় কিয়নো শিশুসকলক ক্ৰীড়াৰ বাবে উৎসাহিত কৰা আৰু শেষলৈকে তেওঁলোকৰ সৈতে থকাটো এক প্ৰত্যাহ্বানমূলক কাম। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁলোকৰ উল্লাসৰ সৈতে শেষত 'ভাৰত মাতা কী জয়' ধ্বনিক তেওঁলোকৰ সৈতে যোগদান কৰে।