Prime Minister's Office
Eminent contributors talk about "Modi@20: Dreams Meet Delivery"
13 MAY 2022 7:11PM by PIB Delhi
Eminent personalities who contributed chapters in the book "Modi@20: Dreams Meet Delivery" have narrated the experience and themes of their chapter in the book. The Vice President of India Shri M. Venkaiah Naidu released the book recently. The book is a compilation of 21 articles by 22 domain experts bringing out various aspects of the thinking and performance of the Prime Minister Shri Narendra Modi in various domains as Chief Minister of Gujarat and later, as Prime Minister of India, spanning the period of 20 years as head of government at the state and national level.
The Prime Minister office retweeted the narrations tweeted by ‘The YOUTH channel,’ New India Junction.
Following are the tweets containing videos of the narratives.
“India's preeminent Badminton player and double Olympic medalist, @Pvsindhu1
on her chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".
PM is the undisputed Youth Icon she says and makes a compelling argument. Watch her explain in brief the chapter she has written.”
“Director of @isolaralliance, Mr. Ajay Mathur on his chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".
The seamless manner in which PM Modi manages both environmental protection and developmental needs is what is so fascinating as explained in this chapter.”
“The 'Bhagirath Prayasi' is how bestselling author @authoramish describes PM Modi - for his efforts in preserving and revving India's cultural and civilizational heritage - in his chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery"
“The brilliant actor @AnupamPKher on why PM Modi is the most trusted man in times of crisis and the arguments he makes in his chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".”
“India's preeminent agricultural scientist Prof. @agulati115 on the agricultural record of PM Modi and the chapter he has written in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".”
“Former Principal Secretary to Prime Minister Modi speaks on the chapter he has written in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".
Having witnessed it firsthand, Mr. Misra was best placed to describe the famed delivery mechanism.”
“Prof. @manojladwa, a prominent and well known member of the Indian diaspora, talks about his chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".”
“India's preeminent psephologist @PradeepGuptaAMI on his chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery" and how PM Modi has changed electioneering forever.”
“India's External Affairs Minister @DrSJaishankar talks about his chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".
Dr. Jaishankar also narrates some very interesting personal anecdotes.”
“A first generation entrepreneur, @udaykotak, talks about his chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery" where he expands on the theme of value of private enterprise and respect of wealth creators.”
“India's Chief Economic Advisor, Dr. V. Anantha Nageswaran, on the unique ability of PM Modi to execute economic projects at speed and scale.
Dr. VAN, as he is popularly know, talks about his chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery"”
“Former President of CII and Executive VP of the Apollo Group, @shobanakamineni, on her chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".
It is no longer only Women's Development but the era of Women's Led Development says Ms. Kamineni.”
“Executive Director of IMF, Dr. @surjitbhalla, on his chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".
Dr. Bhalla marshals data and dep dive analytics to argue the case of how Mr. Modi's policies have had the most effect in reaching out to the poor.”
“One of India's most respected medical professional, Dr. Devi Shetty of @NarayanaHealth
talks about the heroic effort of PM Modi in managing the fallout of the COVID-19 pandemic.
Dr. Shetty on his chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery"”
“Prof. @APanagariya of Columbia University on his chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".”
“Acclaimed technologist @NandanNilekani talks about his chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".
The use of technology by as an enabler of good governance and some unique personal anecdotes and insights is what Mr. Nilekani brings in his chapter.”
“Economist and author Prof. @ShamikaRavi brings her unique data driven approach to her chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".
Prof. Ravi talks about the micro revolutions that together make a macro impact in bettering the lives of millions of people.”
“'Winds of Change" is what the famed author and philanthropist Sudha Murty talks about in her chapter in the book "Modi@20:Dreams Meet Delivery".
Ms. Murty has a very interesting anecdote to narrate through which she describes the changes taking place in India.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
“মোদী@২০: মঙলানশিংনা মঙফাওনরকপা” হায়বগী মতাংদা শক্নাইরবশিংনা ৱাফম ফোংদোকখ্রে
13 MAY 2022 7:11PM by PIB Imphal
“মোদী@২০: মঙলানশিংনা মঙফাওনরকপা” হায়রিবা লাইরিক অসিদা শরুক তম্লকখিবা শক্নাইরবা মীওইশিংনা লাইরিক অসিগী চেপ্তরগা মরী লৈনবা মখোয়গী এক্সপেরিএন্স অমসুং থীমগী মতাংদা ৱারী শারকখ্রে। ভারতকী উপ রাস্ত্রপতি, শ্রী এম. ভেঙ্কয়া নাইদুনা লাইরিক অসি হন্দক্তা ফোঙখিবনি। লাইরিক অসি দোমেন ২২গী অখঙ-অহৈশিংনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রাজ্য অমসুং লৈবাক্কী থাক্তা মকোক থোঙবা ফম পায়খিবা চহি ২০দা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী অমসুং মতুং তারকপদা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী ওইনা তোঙানবা দোমেনশিংদা মথৌ পাংথোকখিবা অমসুং ৱাখল্লোন লৈখিবগী মতাং কয়া পুথোক্তুনা আর্তিকল ২১দা পুন্সিনা লাইরিক অমনি।
প্রধান মন্ত্রী ওফিসনা ন্যু ইন্দিয়া জঙ্কসন, ‘য়ুথ চেনেল’না পাউদমলকখিবশিংবু অমুক্কা হন্না ত্বীত তৌরকখি।
মখাদা পীরিবশিং অসি পাউদমশিং য়াওবা ভিদিওগী ত্বীতশিংনি।
“ভারতকী শক্নাইরবা অমসুং ওলিম্পিক মেদল অনি ফংলবা বেদমিন্তন শান্নরোই @Pvsindhu1না “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক্তা য়াওবা মহাক্কী চেপ্তরদা অসুম্না ইখি”।
পি.এম. অসি চিংননীংঙাই ওইদনা নহারোলশিংগী আইকোন্নি হায়না মহাক্না হায়খি অমসুং কাঙলোন চুম্নবা শন্দোক্না তাক্লি। মহাক্না ইরিবা চেপ্তরদা মতৌ করম্না শম্লপ্না তাকই হায়বা অমুক্তা য়েংবীয়ু।
“@isolarallianceকী দাইরেক্তর, শ্রী অজয় মাথুরনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক অসিদা য়াওবা মহাক্কী চাপ্তরদা ইখিবা”।
“পি.এম. মোদীনা অকোয়বগী ফিভম ঙাক-শেনবা অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী তঙাই ফদবশিংবু পরিং নাইনা শেন্নখিবগী মওং অসি চেপ্তর অসিদা শন্দোক্না তাকপগুম্না য়াম্না নীংথিজনা পাংথোকখি”।
“অইবা @authoramishনা পি.এম. মোদীবু “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক অসিদা য়াওরিবা মহাক্কী চেপ্তরদা ভারতকী নাৎ অমসুং চাউখৎপগী হেরিতেজপু কন্নবা অমসুং হিংগৎহন্নবা হোৎনবগীদমক্তা ‘ভগিরথী প্রয়াসি’ হায়না কৌরি”।
“শক্নাইরবা এক্তর, @AnupamPKherনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা”.” লাইরিক অসিদা য়াওরিবা মহাক্কী চেপ্তরদা ইরাং থোক্লকপা মতমদা পি.এম. মোদীবু খ্বাইদগী থাজবা মীওই করিগী ওইরিবনো অমসুং মসিগী মরম্বু মহাক্না শন্দোক্না তাক্লি”।
“ভারতকী লৌউ-শিংউবগী মশক নাইরবা সাইন্তিস্ত, প্রোফঃ @agulati115না “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক অসিদা য়াওবা মহাক্কী চেপ্তরদা পি.এম. মোদীগী এগ্রিকলচরগী মতাংদা লৈবা রেকোর্দকী মতাংদা ইরি”।
“প্রধান মন্ত্রীগী হান্নগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” হায়বা লাইরিক অসিদা পি.এম.গী মতাংদা ইরি। মহাক্না মশামক্না উবা ওইবনা, শ্রী মিশ্রাবু পি.এম. মোদীগী মমিং লৈরবা সেবা পীবগী থৌওংগী মতাংদা ইবদা খ্বাইদগী মতিক চাবা ওইনা হায়নরি”।
“প্রোফঃ @manojladwa অসি মশক নাইবা অমসুং ভারতকী দাইস্পোরাগী মমিং লৈরবা মেম্বর অমনি অমসুং মহাক্না “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক্তা য়াওবা মহাক্কী চেপ্তরগী মতাংদা পাউদম্লি”।
“ভারতকী শক্নাইরবা সেফোলোজিস্ত @PradeepGuptaAMIনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক অসিদা মনুং চল্লিবা মহাক্কী চেপ্তরদা পি.এম. মোদীনা ইলেক্তসিয়নরিংবু মতম পুম্বগী ওইনা মতোউ করম্না শেমদোকখি অমসুং অহোংবা পুরকখি হায়বগী মতাংদা ইরি”।
“ভারতকী এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রী @DrSJaishankarনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক অসিদা য়াওবা মহাক্কী চেপ্তরদা মশাগী ওইবা য়াম্না নুংঙাইবা ৱারী কয়াগী পাউদম্লি”।
“ফর্স্ত জেনেরেসন ওন্তোপ্রিনর, @udaykotakনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক অসিগী মনুং চনবা মহাক্কী চেপ্তরদা প্রাইভেত ইন্তর্প্রাইসকী ভেল্যু অমসুং লন-থুম শেম্বা মীওইশিংগী ভেল্যুগী মতাংগী থীমদা শন্দোক্না তাক্লি”।
“ভারতকী চীফ ইকোনোমিক এদভাইজর, দাঃ ভি. অনন্ত নাগেস্বরন্না পি.এম. মোদীগী ইকোনোনোমীগা মরী লৈনবা প্রোজেক্তশিংবু খোঙজেল য়াঙনা অমসুং পাক চাউনা পাংথোকপা ঙম্বগী তোপ-তোপ্পা মগুনগী মতাংদা ইরি।
দাঃ ভি.এ.এন. অসি “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক অসিদা মহাক্না ঙাংলিবা কয়ানা মরম ওইদুনা মীয়াম্না শকখঙবা মীওইনি”।
“সি.আই.আই.গী হান্নগী প্রসিদেন্ত অমসুং এপোলো গ্রুপকী একজেক্যুতিব ভি.পি. @shobanakamineniনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক অসিদা য়াওবা মহাক্কী চেপ্তরগী মতাংদা পাউদম্বা।
মসিদি নুপীশিংগী চাউখৎ-থৌরাং খক্তা নত্ত্রে, মসিদি নুপীশিংনা লুচিংদুনা চাউখৎ-থৌরাং পুরকপনি হায়না মিস কামিনেনীনা হায়রি”।
“আই.এম.এফ.কী একজেক্যুতিব দাইরেক্তর, দাঃ @surjitbhallaনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক্তা য়াওবা মহাক্কী চেপ্তরদা হায়বা।
দাঃ ভল্লা মার্শেলগী দেতা অমসুং দেপ দাইব এনালাইসিসনা শ্রী মোদীগী পোলিসীনা লাইরবশিংদা য়ৌবদা মতোউ করম্না মায় পাক্লিবনো হায়বগী মতাংদা নৈনখি”।
“মেদিকেল থবক্কী খাইদগী ইকায় খুম্নবশিংগী মরক্তা অমা ওইরিবা @NarayanaHealthগী দাঃ দেবী শেত্তীনা পি}এম. মোদীনা থৌনা লৈনা কোবিদ-১৯গী মখা তারকপা থৌওং শেনব্বগী মতাংদা পাউদমখি।
দাঃ শেত্তীনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক অসিদা মসিগী মতাংদা মহাক্কী চেপ্তরদা হায়রি”।
“কলম্বিয়া য়ুনিভর্সিতীগী প্রোফঃ @Apanagariyaনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক অসিদা য়াওবা মহাক্কী চেপ্তরদা থমখিবা ৱারোল”।
“শক্নাইরবা তেক্নোলোজিস্ত, @NandanNilekaniনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক্তা য়াওবা মহাক্কী চেপ্তরদা অসুম্না ইখি।
অফবা লৈঙাক লৈহন্নবগীদমক্তা তেক্নোলোজী শিজিন্নবা অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী তোপ-তোপ্পা ৱারী কয়াগী মতাংদা শ্রী নিলেকানিনা লাইরিক অসিদা ফোংদোক্লি”।
“ইকোনোমিস্ত অমসুং অইবা, প্রোফঃ @ShamikaRaviনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক অসিদা পি.এম. মোদীগী দেতানা শাফু পীবগী তোপ-তোপ্পা থৌওংগী মতাংদা তাক্লি।
প্রোফঃ রবিনা মীওই মিলিয়ন কয়াগী পুন্সিবু হেন্না ফহনবদা অচৌবা শাফু পীখিবা মাইক্রো রিভোল্যুসনগী মতাংদা পাউদম্লি”।
মমিং লৈরবা অইবা অমসুং ফিলান্থ্রোপিস্ত, সুধা মুর্তীনা “মোদী@২০: মঙলনাশিংনা মঙফাওনরকপা” লাইরিক অসিদা পি.এম. মোদীবু “অহোংবা পুরকপা নুংশিৎ (ৱিন্দ ওফ চেঞ্জ)” হায়না কৌরি।
মিস মুর্তীনা ভারত্তা অহোংবা কয়া লাক্লিবা অসিগী মতাংদা তমদুনা য়াম্না নুংঙাইবা ৱারী কয়া লিরি”।