প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফেদরেল রিপব্লিক ওফ জর্মনীগী চান্সেলরগা লোইননা প্রধান মন্ত্রীগী মীফম অদুগী মতাংদা প্রেস রিলিজ
02 MAY 2022 7:23PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ফেদরেল রিপব্লিক ওফ জর্মনীগী চান্সেলর ঐচ.ই. শ্রী ওলাফ স্কোলজগা লোইননা নাকল অনিগী ওইবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে। মীফম অদু ভারত অমসুং জর্মনীগী মরক্তা বাইএনিয়ল ইন্তর গোবর্মেন্তল কন্সল্তেশন্স (আই.জি.সি.)গী তরুকশুবা রাউন্দগী মাংওইননা পাংথোকখি।
প্রধান মন্ত্রীবু সেরেমোনিয়ল গার্দ ওফ ওনর পীখি অমসুং ফেদরেল চান্সেলরীদা চান্সেলর স্কোলজনা তরাম্না ওকখি। লুচিংবা অনি অদুনা মসিগী মখা তারকপদা ৱান-ওন-ৱান ফোর্মেত্তা মীফম পাংথোকখি অমসুং মতুংদা দেলিগেশনগী থাক্তা ৱারী-ৱাতাই শানখি।
খন্না-নৈনবা অদুদা পুল্লপকী ওইবা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী মখাদা নাকল অনিমক্কী ওইবা তেংবাং পীনবগী মরু ওইবা হীরমশিং য়াওখি, মসিগা লোইননা রিজনেল অমসুং মালেমগী ওইবা চাউখৎ-থৌরাংগী মতাংদসু য়াওখি।

Prime Minister's Office
Press Release on Prime Minister’s meeting with Chancellor of the Federal Republic of Germany
02 MAY 2022 7:23PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting today with H.E. Mr Olaf Scholz, Chancellor of the Federal Republic of Germany. The meeting was held prior to the sixth round of Biennial Inter Governmental Consultations (IGC) between India and Germany.
Prime Minister was accorded a ceremonial guard of honour and received by Chancellor Scholz at the Federal Chancellery. The two leaders thereafter met in one-on-one format followed by delegation level talks.
Discussions covered key areas of bilateral cooperation under the overall strategic partnership, as well as regional and global developments.