মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেতনা লেফ ৱিং এক্সত্রিমিজম (এল.দবল্যু.ই.) এরিয়াশিংগী সেক্যুরিতী সাইতশিংদা ২জি. মোবাইল সাইতশিংদগী ৪জি.দা অপগ্রেদেশন তৌনবগী অয়াবা পীখ্রে
মসিগী এল.দবল্যু.ই. এরিয়াশিংঅসিদা হেন্না ফবা ইন্তর্নেত অমসুং দেতা সার্বিসশিং য়াহন্নবা
দোমেস্তিক মেন্যুফেকচরিং প্রোমোত তৌগনি অমসুং আত্মানির্ভর ভারতকী পান্দমশিং মপুং ফাহল্লগনি
প্রোজেক্ত অসিগী অপুনবা শেনফম অদু লুপা করোর ২৪২৬.৩৯ চংগনি হায়না পারি
27 APR 2022 4:43PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা থৌবুরেল ওইদুনা কেনদ্রগী কেবিনেতনা এল.দবল্যু.ই. এরিয়াশিংগী সেক্যুরিতী সাইতশিংদা ২জি. মোবাইল সার্বিসশিং অদু ৪.জি.দা অপগ্রেদ তৌনবগীদমক্তা য়ুনিভর্সেল সার্বিস ওব্লিগেশন ফন্দ (য়ু.এস.ও.এফ.) অমা অয়াবা পীখ্রে।
প্রোজেক্ত অসিনা চাউরাক্না লুপা করোর ১,৮৮৪.৫৯ চংনা (তেক্সশিং অমসুং লেভীশিং য়াওদনা) লেফ ৱিং এক্সত্রিমিজম ফেজ- I সাইত ২,৩৪৩ ৩জি.দগী ৪জি. মোবাইল সার্বিসশিংদা অপগ্রেদ তৌনবা পান্দম থম্লি। মসিদা চহি মঙাগীদমক্ত ও. অমসুং এম. য়াওরি। তৌইগুম্বশুং, বি.এস.এন.এল.না মশাগী শেল পুথোক্তুনা অতোপ্পা চহি মঙাগীদমক্তা সাইতশিং অসি য়েংশিল্লগনি। থবক অদু বিএস.এন.এল.দা পীরগনি মরমদি মসিগী সাইতশিং অসি বি.এস.এন.এল.গীনি।
কেবিনেতনা চাউরাক্না লুপা করোর ৫৪১.৮০ চংনা চহি মঙাগী কন্ত্রেক্চুৱল ওইবা মতম অদুগী মথক্তা শাংদোক্তুনা বি.এস.এন.এল.না এল.দবল্যু.ই. ফেজ-I ২জি. সাইতশিংগী ওপরেশন অমসুং মেন্তিনেন্সতা চংবা শেলগী ফন্দিং তৌনবগী অয়াবসু পীখ্রে।
সরকারনা অতোপ্পা মার্কেতশিংদা এক্সপোর্ত তৌবা নত্তনা দোমেস্তিক মার্কেতকী তঙাইফদবশিং অদুবু নিংবা থুংহন্নবা তেলিকোম সেগমেন্ততা সেল্ফ-রিলায়েন্স ওইবা ঙম্নবা মসিগী য়াম্না মরু ওইবা প্রোজেক্ত অসিগীদমক্তা বি.এস.এন.এল.দগীনা ইন্দিজিনস ৪জি. তেলিকোম ইক্যুইপমেন্ত ফাওবা খল্লিবনি। ৪জি. ইক্যুইপমেন্ত অদুসু প্রোজেক্ত অসিদা শিজিন্নরগনি।
অপগ্রেদেশন তৌবনা মসিগী এল.এস.দবল্যু. এরিয়াশিংদা হেন্না ফবা ইন্তর্নেত অমসুং দেতা সার্বিসশিং ফংহল্লগনি। মসিনা হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয় অমসুং রাজ্য সরকারগী মথৌ তাবশিং অদুবু মপুং ফাহল্লি। মসিনা মফমশিং অসিদা তারিবা সেক্যুরিতী পার্সোনেলগী তঙাইফদবশিং অদুবু নিংবা থুংহল্লি। প্রোপোজল অসি খুঙ্গংগী লমশিংদা মোবাইল কনেক্তিবিতী ফংহন্নবগী পান্দম অদুগী মতু ইন্না পাংথোক্লিবনি। মসিগী মথক্তা, মোবাইল ব্রোদবেন্দগী খুত্থাংদা মসিগী মফমশিং অসিদা ই-গোবর্নেন্স সার্বিসশিং, বেঙ্কিং সার্বিসশিং, তেলি-মদিসিন; তেলি-এজুকেশন অসিনচিংবা কয়া অসি ফংহনবা ঙম্লগনি।

Cabinet
Cabinet approves upgradation of 2G mobile sites to 4G at security sites in Left Wing Extremism (LWE) areas
To enable better internet and data services in these LWE areas
Will promote domestic manufacturing and fulfil the objectives of Atmanirbhar Bharat
Total cost of the project envisaged at Rs. 2426.39 crore
27 APR 2022 4:43PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved a Universal Service Obligation Fund (USOF) project for upgrading 2G mobile services to 4G at security sites in LWE areas.
The Project envisages upgrading2,343 left Wing Extremism Phase-I sites from 2G to 4G mobile services at an estimated cost of Rs.1,884.59 crore (Excluding taxes and levies). This includes O&M for five years. However, BSNL will maintain the sites for another five years at its own cost. The work will be awarded to BSNL because these sites belong to BSNL.
The Cabinet also approved funding of operations and maintenance cost of LWE Phase-I 2G sites by BSNL for an extended period beyond the contractual period of five years at an estimated cost of Rs.541.80 crore. The extension will be up to 12 months from the date of approval by the Cabinet or commissioning of 4G sites, whichever is earlier.
Government chose BSNL for a prestigious project to indigenous 4G telecom equipment so as to achieve self-reliance in the telecom gear segment to fulfil domestic market needs apart from exporting to other markets. This 4G equipment will be deployed in this project also.
The upgradation will enable better internet and data services in these LSW areas. It meets the requirements of Ministry of Home Affairs and the state governments. It shall also fulfil the communication needs of the security personnel deployed in these areas. The proposal is in line with the goal of providing mobile connectivity in rural areas. In addition, delivery of various e-governance services, banking services, tele-medicine; tele-education etc. through mobile broadband shall be possible in these areas.