প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় গেমছৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তা
"ষ্টাৰ্টআপ আৰু গেমৰ একত্ৰীকৰণ গুৰুত্বপূৰ্ণ; বেংগালুৰুত অনুষ্ঠিত খেলো ইণ্ডিয়া ইউনিভাৰ্চিটি গেমছে এই ধুনীয়া চহৰখনৰ শক্তি বৃদ্ধি কৰিব"
"মহামাৰীৰ প্ৰত্যাহ্বানৰ মাজত খেলসমূহ অনুষ্ঠিত কৰাটোৱে নতুন ভাৰতৰ সংকল্প আৰু আবেগক মূৰ্ত কৰি তুলিছে; এই যুৱ আবেগে ভাৰতক প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে এক নতুন গতি প্ৰদান কৰিছে"
"ক্ৰীড়া আৰু জীৱনত সফলতাৰ মুখ্য প্ৰয়োজনীয়তা, সামগ্ৰিক দৃষ্টিভংগী আৰু ১০০ শতাংশ সমৰ্পণ আছে"
"জয়ৰ পিছতো খেলৰ আত্মা খেলা আৰু পৰাজয়ৰ পৰা শিকা টো এক গুৰুত্বপূৰ্ণ কলা, যাক আমি খেলৰ ক্ষেত্ৰত শিকিম"
"বহুতো পদক্ষেপে খেলবোৰক পুৰণি চিন্তাধাৰাৰ শৃংখলাৰ পৰা মুক্ত কৰি দিছে"
"ক্ৰীড়াত লাভ কৰা স্বীকৃতিয়ে দেশৰ স্বীকৃতি বৃদ্ধি কৰে"
24 APR 2022 7:29PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় ক্ৰীড়া উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত তেওঁৰ বাৰ্তা ভাগ বতৰা কৰে। ভাৰতৰ উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰী এম ভেংকায়া নাইডুৱে আজি বাংগালুৰুত এই গেমছৰ শুভাৰম্ভ কৰে। অনুষ্ঠানত কৰ্ণাটকৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী থাৱাৰ চান্দ গেহলট, মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী বাসবৰাজ বোম্মাই, কেন্দ্ৰীয় যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া ৰাজ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰ, কেন্দ্ৰীয় যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া ৰাজ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী নিশিথ প্ৰমাণিক আৰু অন্যান্য বিশিষ্ট ব্যক্তিসকল উপস্থিত থাকে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বেংগালুৰু দেশৰ যুৱ উৎসাহৰ প্ৰতীক আৰু পেছাদাৰী লোকসকলৰ গৌৰৱ। তেওঁ কৈছিল যে ইয়াত ষ্টাৰ্টআপ আৰু ক্ৰীড়াৰ সঙ্গম হোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। "বেংগালুৰুত খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় ক্ৰীড়া আয়োজন কৰিলে এই ধুনীয়া চহৰখনৰ শক্তি বৃদ্ধি পাব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহামাৰীৰ প্ৰত্যাহ্বানৰ মাজতে আয়োজকসকলৰ এই খেলআয়োজনৰ সংকল্পক প্ৰশংসা কৰে, যিহৈছে দৃঢ়তা আৰু আবেগৰ প্ৰতীক। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই যুৱ আবেগে ভাৰতক প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে এক নতুন গতি প্ৰদান কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সফলতাৰ প্ৰথম মন্ত্ৰ হিচাপে দলগত মনোভাৱৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। "আমি খেলখনৰ পৰা এই দলৰ মনোভাৱ শিকিছো। খেলো ইণ্ডিয়া বিশ্ববিদ্যালয় গেমছত আপোনাৰ ইয়াৰ পোনপটীয়া অভিজ্ঞতা থাকিব। এই দলৰ মনোভাৱই আমাক জীৱনলৈ চোৱাৰ এটা নতুন উপায়ও দিয়ে। একেদৰে, ক্ৰীড়াত সফলতাৰ মুখ্য প্ৰয়োজনীয়তা, সামগ্ৰিক দৃষ্টিভংগী আৰু 100 শতাংশ সমৰ্পণ আছে। খেলপথাৰৰ পৰা শক্তি আৰু শিকাটোৱে ব্যক্তিজনক জীৱনতো আগুৱাই লৈ যায়। শ্ৰী মোদীয়ে জোৰ দি কয়, "ক্ৰীড়া হৈছে প্ৰকৃত অৰ্থত জীৱনৰ প্ৰকৃত সমৰ্থন প্ৰণালী। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আবেগ, প্ৰত্যাহ্বান, পৰাজয়ৰ পৰা শিকা, নিষ্ঠা আৰু খৰখেদাকৈ জীয়াই থকাৰ সামৰ্থ্যৰ দৰে বিভিন্ন দিশত ক্ৰীড়া আৰু জীৱনৰ মাজৰ সাদৃশ্যৰ বিষয়ে ব্যাখ্যা কৰে। "জয়ৰ পিছতো খেলৰ আত্মা খেলা আৰু পৰাজয়ৰ পৰা শিকাটো এক গুৰুত্বপূৰ্ণ কলা, যাক আমি খেলৰ ক্ষেত্ৰত শিকিম। "
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খেলুৱৈসকলক কয় যে তেওঁলোক নতুন ভাৰতৰ যুৱ আৰু তেওঁলোক 'এক ভাৰত, শ্ৰেষ্ঠ ভাৰতৰ' ধ্বজাবাহক। যুৱ চিন্তা আৰু মনোভাৱই আজি দেশৰ নীতিৰ আৰ্হি সৃষ্টি কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আজিৰ যুৱপ্ৰজন্মই ফিটনেছক দেশৰ প্ৰগতিৰ মন্ত্ৰ কৰি তুলিছে। বহুতো পদক্ষেপে খেলবোৰক পুৰণি চিন্তাধাৰাৰ শৃংখলাৰ পৰা মুক্ত কৰি আছে। নতুন শিক্ষা নীতিত ক্ৰীড়াৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়া, ক্ৰীড়াৰ বাবে আধুনিক আন্তঃগাঁথনি, স্বচ্ছ বাছনি প্ৰক্ৰিয়া বা ক্ৰীড়াত আধুনিক প্ৰযুক্তিৰ বৰ্ধিত ব্যৱহাৰৰ দৰে পদক্ষেপবোৰ ক্ৰমান্বয়ে নতুন ভাৰতৰ বিশেষত্ব হৈ পৰিছে; ইয়াৰ যুৱসকলৰ আশা আৰু আকাংক্ষা আৰু নতুন ভাৰতৰ সিদ্ধান্তৰ ভেটি গঢ়ি তুলিছে। "এতিয়া দেশত নতুন ক্ৰীড়া বিজ্ঞান কেন্দ্ৰ স্থাপন কৰা হৈছে। সমৰ্পিত ক্ৰীড়া বিশ্ববিদ্যালয় স্থাপন কৰা হৈছে। এইটো আপোনাৰ সুবিধাৰ বাবে আৰু আপোনাৰ সপোনবোৰ পূৰণ কৰাৰ বাবে।"
দেশৰ ক্ৰীড়া শক্তি আৰু ৰাষ্ট্ৰৰ শক্তিৰ মাজৰ সম্পৰ্কৰ কথা দোহাৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ক্ৰীড়াক্ষেত্ৰত স্বীকৃতিয়ে দেশৰ স্বীকৃতি বৃদ্ধি কৰে। তেওঁ টকিঅ' অলিম্পিক দলৰ সৈতে হোৱা সাক্ষাতৰ উজ্জ্বলতা আৰু সন্তুষ্টি আৰু খেলুৱৈসকলৰ মুখত দৃশ্যমান দেশৰ বাবে কিবা কৰাৰ কথা স্মৰণ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খেলুৱৈসকলক এই খেলত অংশগ্ৰহণ কৰি দেশৰ হৈ খেলিবলৈ আহ্বান জনায়।

Prime Minister's Office
PM’s message at Khelo India University Games inauguration
“A confluence of startups and sports is significant. Khelo India University Games in Bengaluru will add to the energy of this beautiful city”
“Organization of the Games amidst the challenges of the pandemic epitomizes the determination and passion of New India. This youthful passion is driving India in every field with new momentum”
“Holistic approach and 100 percent dedication are the key requirements of success in sports and life”
“Wearing the victory well and learning from defeat is an important art that we learn in the sports field”
“Many initiatives are freeing the sports from the shackles of old mode of thinking”
“Recognition in sports adds to the recognition for the country”
24 APR 2022 7:29PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi shared his message at the inauguration of the Khelo India University Games today. The games were declared open by the Vice President of India Shri M. Venkaiah Naidu in Bengaluru today. Governor of Karnataka Shri Thaawar Chand Gehlot, Chief Minister Shri Basavaraj Bommai, Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur, Minister of State, Ministry of Youth Affairs and Sports Shri Nisith Pramanik were among those present on the occasion.
The Prime Minister said that Bengaluru symbolizes the youthful enthusiasm of the country and is pride of the professionals. He said that it is significant that a confluence of startups and sports is happening here. “Holding of the Khelo India University Games in Bengaluru will add to the energy of this beautiful city.”, he said. The Prime Minister saluted the resolve of the organizers as organization of the Games amidst the challenges of the pandemic epitomizes the determination and passion. This youthful passion is driving India in every field with new momentum, the Prime Minister added.
The Prime Minister underlined the importance of team spirit as the first mantra of success. “This team spirit we get to learn from sports. You will experience it directly in the Khelo India University Games. This team spirit also gives us a new way of looking at life”, the Prime Minister said. Similarly, holistic approach and 100 percent dedication are the key requirements of success in sports. Strengths and learnings from the sports field also takes one forward in life. “Sports, in real sense, is the genuine support system of life”, Shri Modi emphasized. The Prime Minister also drew similarities between sports and life with regards to various aspects such as passion, challenges, learning from defeat, integrity and ability to live in the moment. “Wearing the victory well and learning from defeat is an important art that we learn in the sports field”, he said.
The Prime Minister told the athletes that they are the youth of New India and they are also the flag bearers of Ek Bharat Shreshth Bharat. The Youthful thinking and approach is shaping the country’s policies today. The Prime Minister said that today’s youth has made fitness a mantra of country’s progress. Many initiatives are freeing the sports from the shackles of old mode of thinking. Measures like emphasis on sports in the new education policy, modern infrastructure for sports, transparent selection process or increasing use of modern technology in sports are fast becoming the identity of New India, hopes and aspirations of its youth, and foundation of decisions of New India. “Now new Sports Science Centers are being established in the country. Dedicated sports universities are coming up. This is for your convenience and to fulfill your dreams” the Prime Minister said.
The Prime Minister reiterated the link between sports power and power of the country as recognition in sports adds to the recognition for the country. He recalled his meeting with Tokyo Olympics contingent and remembered the glow and satisfaction of doing something for the country on the faces of the athletes. The Prime Minister exhorted the players to play for the country while participating in the Games.