Prime Minister's Office
PM to address 14th Foundation Day celebration of Umiya Mata Temple at Gathila, Junagadh on the occasion of Ram Navami
09 APR 2022 4:16PM by PIB Delhi
On the occasion of Ram Navami, Prime Minister Shri Narendra Modi will address the 14th Foundation Day celebration at Umiya Mata Temple at Gathila, Junagadh in Gujarat on 10th April, 2022 at 1 PM via video conferencing.
Inauguration of the temple was also done by Prime Minister Shri Narendra Modi in 2008, when he was the Chief Minister of Gujarat. Based on suggestions given by the Prime Minister in 2008, temple trust has expanded its scope into various social and health related activities as well such as free cataract operations and free ayurvedic medicines for economically weaker patients etc.
Umiya Maa is considered as the Clan-deity or Kuldevi of the Kadava Patidars.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রাম নবমীগী থৌরমদা জুনাগরগী গথীলাদা লৈবা উমিয়া মাতা লাইশঙগী ১৪শুবা হৌদোকখিবা নুমিত্তা ৱা ঙাংগনি
09 APR 2022 4:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা রাম নবমীগী থৌরম মরী লৈননা গুজরাতকী জুনাগরগী গথীলাদা লৈবা উমিয়া মাতা লাইশঙগী ১৪শুবা হৌদোকখিবা নুমিৎ পালন তৌবগী থৌরমদা এপ্রিল ১০, ২০২২গী নুংথিল ১ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ৱা ঙাংগনি।
লাইশঙ অসি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইরিঙৈদা ইং ২০০৮দা শঙ্গাখিবনি। প্রধান মন্ত্রীনা ইং ২০০৮দা পীখিবা পাউতাক্কী মতুং ইন্না, লাইশঙগী ত্রস্তনা মখোয়গী থৌওংশিংবু খুন্নাই অমসুং হকশেলগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা থবকশিংদা পাকথোক চাউথোকহনবগা লোয়ননা শেল পায়জদবা অনাবশিংগীদমক্তা লেম্না কেতরেক্ত লাইয়েংবা অমসুং অয়ুর্বেদগী হিদাকশিং লেম্না পীবগী থবকসু পায়খৎলি।
ইমিয়া ইমা অসিবু করাবা পাতিদারশিংগী শাগৈগী লাই নত্ত্রগা কুলদেবী হায়না লৌনৈ।