প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নেস্নেল মেরিতাইম দেনা লাকপদা ভারতকী মতিক-মঙাল লৈরবা সমুদ্রগী পুৱারীবু নীংশিংখ্রে
05 APR 2022 10:07AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল মেরিতাইম দেনা লাকপদা ভারতকী মতিক-মঙাল লৈরবা সমুদ্রগী পুৱারীবু নীংশিংখ্রে। ভারতকী শেন্মীৎলোন চাউখৎহন্নবা মাইকৈদা মেরিতাইম সেক্তরগী মরু ওইবা অদু ফোঙদোক্লদুনা মহাক্না হৌখিবা চহি ৮ অসিদা ভারত সরকারনা শেন্মীৎলোন চাউখৎপা অমসুং আত্মনির্ভর ভারত অমা শেম্নবগীদমক তঙাই ফবা হীথাংফমনা লমজিংবা চাউখৎ-থৌরাংদা মীৎয়েং চংখি হায়না ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না ভারত সরকারনা সমুদ্রগী ইকো-সিস্তেম অমসুং দাইভর্সিতী অসি ফগৎহন্নবা চেকশিল থৌরাং মরাং কাইনা লৌখৎলি হায়নসু ফোঙদোকখ্রে।
ত্বিতশিং মথং-মথং তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঙসি, নেস্নেল মেরিতাইম দেনা লাকপদা ঐখোয়গী মতিক-মঙাল লৈরবা সমুদ্রগী পুৱারীবু নীংশিংলি অসুং ভারতকী শেন্মীৎলোন চাউখৎহন্নবা মাইকৈদা মেরিতাইম সেক্তরগী মরু ওইবা অদু থমজরি। হৌখিবা চহি ৮ অসিদা ঐখোয়গী মেরিতাইম সেক্তরনা অনৌবা পনখৈশিং য়ৌখি অমসুং ললোন-ইতিক্কী ওইবা থবক-থৌরমশিংদা শাহৌ পীনবা শরুক তমখি।”
“হৌখিবা চহি ৮দা ভারত সরকারনা হীথাংফমগী কেপাসিতীশিং হেনগৎহনবা অমসুং হৌজিক লৈরিবা সিস্তেমশিং অসি হেন্না ফগৎহনবা য়াওনা হীথাংফমনা লমজিংবা চাউখৎ-থৌরাংদা মীৎয়েং চংখি। ৱাতরৱে অসি ভারতকী পোত্থোকশিংনা অনৌবা মার্কেৎশিংদা য়ৌবা ঙম্নবা শীজিন্নখি।”
“ঐখোয়না শেন্মীৎলোন খুমাং চাউশিন্নবা অমসুং আত্মনির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবগীদমক মেরিতাইম সেক্তর অসি শীজিন্নবগা ইরোইননা ভারতনা ঙাকশেনবগীদমক চাউথোকচবা পোক্লিবা সমুদ্রগী ইকো-সিস্তেম অমসুং দাইভর্সিতী অসি ফগৎহন্নবা চেকশিল থৌরাং ঐখোয়না মরাং কাইনা লৌখৎলি।”

Prime Minister's Office
PM recalls India's glorious maritime history on National Maritime Day
05 APR 2022 10:07AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has recalled India's glorious maritime history on National Maritime Day. Stating importance of maritime sector towards India's economic growth, he said that in the last 8 years Government of India has focussed on port-led development which is essential for economic growth and building an Aatmanirbhar Bharat. He also emphasized that Government of India is taking an adequate care to ensure the marine eco-system and diversity.
In a thread of tweets, the Prime Minister said;
"Today, on National Maritime Day we recall our glorious maritime history and highlight the importance of the maritime sector towards India’s economic growth. In the last 8 years our maritime sector has scaled new heights and contributed to boosting trade and commercial activities."
"In the last 8 years the Government of India has focussed on port-led development which includes expanding port capacities and making the existing systems even more efficient. Waterways are being harnessed to ensure Indian products get access to new markets."
"While we are leveraging the maritime sector for economic progress and building an Aatmanirbhar Bharat, we are also taking adequate care to ensure the marine eco-system and diversity which India is proud of is safeguarded."