Ministry of Finance
All time high Gross GST collection in March’2022, breaching earlier record of ₹ 1,40,986 crore collected in the Month of January 2022
₹ 1,42,095 crore gross GST revenue collected in the month
01 APR 2022 3:33PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of March 2022 is ₹ 1,42,095 crore of which CGST is ₹ 25,830 crore, SGST is ₹ 32,378 crore, IGST is ₹ 74,470 crore (including ₹ 39,131 crore collected on import of goods) and cess is ₹ 9,417 crore (including ₹ 981 crore collected on import of goods). The gross GST collection in March’2022 is all time high breaching earlier record of ₹ 1,40,986 crore collected in the Month of January 2022.
The government has settled ₹ 29,816 crore to CGST and ₹ 25,032 crore to SGST from IGST as regular settlement. In addition, Centre has also settled Rs. 20,000 crore of IGST on ad-hoc basis in the ratio of 50:50 between Centre and States/UTs in this month. The total revenue of Centre and the States in the month of March 2022 after regular and ad-hoc settlements is ₹ 65646 crore for CGST and ₹ 67410 crore for the SGST. Centre also released GST compensation of ₹ 18,252 crore to States/UTs during the month.
The revenues for the month of March 2022 are 15% higher than the GST revenues in the same month last year and 46% higher than the GST revenues in March 2020. During the month, revenues from import of goods was 25% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 11% higher than the revenues from these sources during the same month last year. Total number of e-way bills generated in the month of February 2022 is 6.91 crore as compared to e-way bills generated in the month of January 2022 (6.88 crore) despite being a shorter month, which indicates recovery of business activity at faster pace.
The average monthly gross GST collection for the last quarter of the FY 2021-22 has been ₹ 1.38 lakh crore against the average monthly collection of ₹ 1.10 lakh crore, ₹ 1.15 lakh crore and 1.30 lakh crore in the first, second and third quarters respectively. Coupled with economic recovery, anti-evasion activities, especially action against fake billers have been contributing to the enhanced GST. The improvement in revenue has also been due to various rate rationalization measures undertaken by the Council to correct inverted duty structure.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of March 2022 as compared to March 2021.
State-wise growth of GST Revenues during March 2022[1]
State
Mar-21
Mar-22
Growth
1
Jammu and Kashmir
352
368
5%
2
Himachal Pradesh
687
684
0%
3
Punjab
1,362
1,572
15%
4
Chandigarh
165
184
11%
5
Uttarakhand
1,304
1,255
-4%
6
Haryana
5,710
6,654
17%
7
Delhi
3,926
4,112
5%
8
Rajasthan
3,352
3,587
7%
9
Uttar Pradesh
6,265
6,620
6%
10
Bihar
1,196
1,348
13%
11
Sikkim
214
230
8%
12
Arunachal Pradesh
92
105
14%
13
Nagaland
45
43
-6%
14
Manipur
50
60
18%
15
Mizoram
35
37
5%
16
Tripura
88
82
-7%
17
Meghalaya
152
181
19%
18
Assam
1,005
1,115
11%
19
West Bengal
4,387
4,472
2%
20
Jharkhand
2,416
2,550
6%
21
Odisha
3,285
4,125
26%
22
Chhattisgarh
2,544
2,720
7%
23
Madhya Pradesh
2,728
2,935
8%
24
Gujarat
8,197
9,158
12%
25
Daman and Diu
3
0
-92%
26
Dadra and Nagar Haveli
288
284
-2%
27
Maharashtra
17,038
20,305
19%
29
Karnataka
7,915
8,750
11%
30
Goa
344
386
12%
31
Lakshadweep
2
2
36%
32
Kerala
1,828
2,089
14%
33
Tamil Nadu
7,579
8,023
6%
34
Puducherry
161
163
1%
35
Andaman and Nicobar Islands
26
27
5%
36
Telangana
4,166
4,242
2%
37
Andhra Pradesh
2,685
3,174
18%
38
Ladakh
14
23
72%
97
Other Territory
122
149
22%
99
Centre Jurisdiction
141
170
20%
Total
91,870
1,01,983
11%
[1] Does not include GST on import of goods

শেল-থুম মন্ত্রালয়
২০২২গী জনুৱারী থাদা খোমগৎখিবা লুপা করোর ১,৪০,৯৮৬কী মমাংগী রেকোর্দ অদু থুগাইদুনা মার্চ’২০২২দা খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি. অসি খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখ্রে
থা অসিদা খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যু অসি লুপা করোর ১,৪২,০৯৫ ওইখি
01 APR 2022 3:33PM by PIB Imphal
২০২২গী মার্চ থাদা খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যু অসি লুপা করোর ১,৪২,০৯৫ ওইখি, মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি.না লুপা করোর ২৫,৮৩০, এস.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৩১.৩৭৮, আই.জি.এস.তি.না লুপা করোর ৭৪,৪৭০ (মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংদগী খোমগৎখিবা লুপা করোর ৩৯,১৩১ য়াওরগা) অমসুং সেস অসি লুপা করোর ৯,৪১৭ (মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংদগী খোমগৎখিবা লুপা করোর ৯৮১ য়াওরগা) ওইখি। ২০২২গী জনুৱারী থাদা খোমগৎখিবা লুপা করোর ১,৪০,৯৮৬কী মমাংগী রেকোর্দ অদু থুগাইদুনা মার্চ’২০২২দা গ্রোস জি.এস.তি. কল্লেক্সন অসি খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখ্রে।
সরকারনা আই.জি.এস.তি.দগী রিগুলর সেতলমেন্ত ওইনা সি.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২৯,৮১৬ অমসুং এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২৫,০৩২ সেত্তল তৌখি। মসিগী মথক্তা কেন্দ্রনা থা অসিদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী মরক্তা ৫০:৫০গী রেসিওদা এদ-হোক বেসিসতা আই.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ২০,০০০ সেত্তল তৌখি। রিগুলর অমসুং এদ-হোক সেত্তলমেন্তশিংগী মতুংদা ২০২২গী মার্চ থাগী ওইনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিংগী অপুনবা রিভেন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৬৫৬৪৬ অমসুং এস.জি.এস.তি.গী ওইনা লুপা করোর ৬৭৪১০নি। কেন্দ্রনা থা অসিগী মনুংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লুপা করোর ১৮.২৫২ অসি জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন ওইনসু কাইথখি।
মার্চ ২০২২গী থা অসিগী রিভেন্যুশিং অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংদগী ১৫% হেল্লি অমসুং মার্চ ২০২০গী জি.এস.তি. রিভেন্যুদগী ৪৬% হেল্লি। থা অসিগী মনুংদা মপালদগী পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী লাকপা রিভেন্যুশিং অসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাগী মনুংদা সোর্সশিং অসিদগী লাকপা রিভেন্যুশিংদগী ২৫% হেনখি অমসুং দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সন (সর্ভিসেসকী ইম্পোর্তশিং য়াওরগা) ১১% হেল্লি। ফেব্রুৱারী ২০২২দা জেনরেৎ তৌখিবা ই-ৱে বিলশিংগী অপুনবা মশিং অসি ২০২২গী জনুৱারীগী য়েংনবদা (লুপা করোর ৬.৮৮) থা অসিনা অহেনবা থা অমা ওইজরবসু লুপা করোর ৬.৯১ ওইখি, মসিনা বিজিনেস এক্তিবিতীদা রিকবরী খোঙজেল য়াংনা লাক্লে হায়না তাক্লি।
এফ.ৱাই.২০২১-২২গঈ অরোইবা ক্বাতরগী খোমগৎখিবা গ্রোস জি.এস.তি.গী থাগী ওইবা চাংচৎ অসি মথংশিৎনা অহানবা, অনিশুবা অমসুং অহুমশুবা ক্বাতরশিংদা খোমগৎখিবা থাগী ওইবা চাংচৎ লুপা করোর লাখ ১.১০, লুপা করোর লাখ ১.১৫ অমসুং লুপা করোর লাখ ১.৩০গা য়েংনবদা লুপা করোর লাখ ১.৩৮ ওইখি। ইকনোমিক রিকবরী, এন্তি-ইভেসন এক্তিবিতীশিং মরু ওইনা ফেক বিল্লরশিংগী মায়োক্তা এক্সন লৌখৎপা অসিগা লোয়ননা মসিনা জি.এস.তি. হেনগৎহনবদা শরুক তমখি। ইনভর্তেদ দ্যুতী স্ত্রকচর চুমথোক্নবা কাউন্সিলনা পাইখৎখিবা তোঙান-তোঙানবা রেৎ রেস্নেলাইজেসনগী খোঙথাংশিং অসিনা মরম ওইরগা রিভেন্যুদা হেনগৎলক্লি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিগী মনুংদা থাগী ওইবা গ্রোস জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংগী লৈরিবা ত্রেন্দশিং অদু উৎলি। মখাদা পীরিবা তেবল অসিনা মার্চ ২০২১গা চাংদম্নবা মতমদা মার্চ ২০২২দা রাজ্য অমমদা খোমগৎখিবা রাজ্য অমমমগী জি.এস.তি.গী মশিং অদু উৎলি।
মার্চ ২০২২[১]গী মনুংদা লৈখিবা রাজ্য-রাজ্যগী জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংগী গ্রোথ
রাজ্য
মার্চ-২১
মার্চ -২২
গ্রোথ
১
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৩৫২
৩৬৮
৫%
২
হিমাচল প্রদেশ
৬৮৭
৬৮৪
০%
৩
পঞ্জাব
১,৩৬২
১,৫৭২
১৫%
৪
চান্দিগর
১৬৫
১৮৪
১১%
৫
উত্তরাখন্দ
১,৩০৪
১,২৫৫
-৪%
৬
হরিয়ানা
৫,৭১০
৬,৬৫৪
১৭%
৭
দিল্লী
৩,৯২৬
৪,১১২
৫%
৮
রাজস্থান
৩,৩৫২
৩,৫৮৭
৭%
৯
উত্তর প্রদেশ
৬,২৬৫
৬,৬২০
৬%
১০
বিহার
১,১৯৬
১,৩৪৮
১৩%
১১
সিক্কিম
২১৪
২৩০
৮%
১২
অরুনাচল প্রদেশ
৯২
১০৫
১৪%
১৩
নাগালেন্দ
৪৫
৪৩
-৬%
১৪
মনিপুর
৫০
৬০
১৮%
১৫
মিজোরাম
৩৫
৩৭
৫%
১৬
ত্রিপুরা
৮৮
৮২
-৭%
১৭
মেঘালয়
১৫২
১৮১
১৯%
১৮
অসাম
১,০০৫
১,১১৫
১১%
১৯
ৱেস্ত বেঙ্গোল
৪,৩৮৭
৪,৪৭২
২%
২০
ঝার্খন্দ
২,৪১৬
২,৫৫০
৬%
২১
ওরিশা
৩,২৮৫
৪,১২৫
২৬%
২২
ছত্তিসগর
২,৫৪৪
২,৭২০
৭%
২৩
মধ্য প্রদেশ
২,৭২৮
২,৯৩৫
৮%
২৪
গুজরাত
৮,১৯৭
৯,১৫৮
১২%
২৫
দামন অমসুং দিয়ু
৩
০
-৯২%
২৬
দদ্রা অমসুং নাগর হবেলি
২৮৮
২৮৪
-২%
২৭
মহারাস্ত্র
১৭,০৩৮
২০,৩০৫
১৯%
২৯
কর্নাতকা
৭,৯১৫
৮,৭৫০
১১%
৩০
গোৱা
৩৪৪
৩৮৬
১২%
৩১
লক্ষদীপ
২
২
৩৬%
৩২
কেরেলা
১,৮২৮
২,০৮৯
১৪%
৩৩
তামিল নাদু
৭,৫৭৯
৮,০২৩
৬%
৩৪
পুদুচেরী
১৬১
১৬৩
১%
৩৫
অন্দমান অমসুং নিকোর ইথৎশিং
২৬
২৭
৫%
৩৬
তেলঙ্গনা
৪,১৬৬
৪,২৪২
২%
৩৭
অন্ধ্র প্রদেশ
২,৬৮৫
৩,১৭৪
১৮%
৩৮
লদাখ
১৪
২৩
৭২%
৯৭
অতোপ্পা তেরিতোতী
১২২
১৪৯
২২%
৯৯
সেন্তর জুরিসদিক্সন
১৪১
১৭০
২০%
অপুনবা
৯১,৮৭০
১,০১,৯৮৩
১১%
[১] মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎলমশিংগী জি.এস.তি. য়াওদে