ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଡକ୍ଟର ରାମ ମନୋହର ଲୋହିଆଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
23 MAR 2022 9:20AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଡକ୍ଟର ରାମ ମନୋହର ଲୋହିଆଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ, ସେ ଇତିହାସର ପୃଷ୍ଠାଗୁଡ଼ିକରୁ ଡକ୍ଟର ଲୋହିଆଙ୍କ ଠାରୁ ଲର୍ଡ ଲିନଲିଥଗୋଙ୍କ ନିକଟକୁ ଏକ ଚିଠି ଏବଂ ଡକ୍ଟର ଲୋହିଆଙ୍କ ପିତା ଏବଂ ତାଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଲେଖାଯାଇଥିବା ଚିଠିର କିଛି ଆକର୍ଷଣୀୟ ଅଂଶକୁ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ ଟୁଇଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ତାଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ଡକ୍ଟର ରାମ ମନୋହର ଲୋହିଆଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରିବା । ସେ ଅନେକ ଐତିହାସିକ ଘଟଣାର ଅଗ୍ରଭାଗରେ ଥିଲେ ଏବଂ ଆମର ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ । ତାଙ୍କର ନୀତିଗତ ରାଜନୀତି ତଥା ବୌଦ୍ଧିକ ଶକ୍ତି ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ସମ୍ମାନିତ କରାଯାଇଛି ।
“ଇତିହାସର ପୃଷ୍ଠାଗୁଡ଼ିକରୁ କିଛି ରୋଚକ ଅଂଶ- ଡକ୍ଟର ଲୋହିଆ ଲର୍ଡ ଲିନଲିଥଗୋଙ୍କୁ ଲେଖିଥିବା ଏକ ଚିଠି ଏବଂ ଡକ୍ଟର ଲୋହିଆ ଓ ତାଙ୍କ ପିତାଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଲେଖାଯାଇଥିବା ଚିଠିପତ୍ର ।”

Prime Minister's Office
PM pays tributes to Dr Ram Manohar Lohia on his birth anniversary
23 MAR 2022 9:20AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Dr Ram Manohar Lohia on his birth anniversary. On this occasion, he has shared some interesting nuggets from the pages of history consisting a letter from Dr. Lohia to Lord Linlithgow and correspondence between Dr. Lohia’s father and him.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"Remembering Dr. Ram Manohar Lohia on his birth anniversary. He was at the forefront of many historical events and played a key role in our freedom struggle. He is widely respected for his principled politics and intellectual prowess."
"Some interesting nuggets from the pages of history…a letter from Dr. Lohia to Lord Linlithgow and correspondence between Dr. Lohia’s father and him."