Prime Minister's Office
PM pays tributes to Dr Ram Manohar Lohia on his birth anniversary
23 MAR 2022 9:20AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Dr Ram Manohar Lohia on his birth anniversary. On this occasion, he has shared some interesting nuggets from the pages of history consisting a letter from Dr. Lohia to Lord Linlithgow and correspondence between Dr. Lohia’s father and him.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"Remembering Dr. Ram Manohar Lohia on his birth anniversary. He was at the forefront of many historical events and played a key role in our freedom struggle. He is widely respected for his principled politics and intellectual prowess."
"Some interesting nuggets from the pages of history…a letter from Dr. Lohia to Lord Linlithgow and correspondence between Dr. Lohia’s father and him."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দা. রাম মনোহর লোহিয়াবু মহাক্কী মপোক কুমওনদা শ্রধাঞ্জলি কৎখ্রে
23 MAR 2022 9:20AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা দা. রাম মনোহর লোহিয়াবু মহাক্কী মপোক কুমওনদা শ্রধাঞ্জলি কৎখ্রে। থৌরম অসিদা, মহাক্না পুৱারীগী লমাই খরদগী পুক্নিং চিংশিন্নিংঙাই ওইরবা ৱারী মচেৎ খরা শিয়র তৌরকখি মসিদা দা. লোহিয়াদগী লোর্দ লিনলিথগোদা ইবা চিথি অমসুং দা. লোহিয়াগী মপাবুং অমসুং মহাক্কী মরক্তা চাবাউ থাদোক-থাজিন তৌনবসু য়াওরি।
ত্বীতকী সিরীজ কয়া অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“দা. রাম মনোহর লোহিয়াবু মহাক্কী মপোক কুমওনদা নিংশিংলি। মহাক্না পুৱারীগী থৌদোক কয়া অমদা ময়ামদগী মমাং থংদুনা লৈখি অমসুং ঐখোয়গী নিংতম্বগী ইহৌদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌখি।মহাক অসি মহাক্কী প্রিন্সিপল ঙাক্না চৎপা পোলিতিক্স অমসুং লাইরিক-লাইশুগী লমদা হৈ-শিংবা অদুগীদমক্তা পাকশন্না ইকাই-খুম্নরম্মি।”
“পুৱারীগী লমাই খরদগী পুক্নিং চিংশিন্নিংঙাই ওইরবা ৱারী মচেৎ খরা .... দা. লোহিয়াদগী লোর্দ লিনলিথগোদা ইবা চিথি অমসুং দা. লোহিয়াগী মপাবুং অমসুং মহাক্কী মরক্তা চাবাউ থাদোক-থাজিন তৌনবা।”