প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আফগানিস্তানৰ শিখ-হিন্দু প্ৰতিনিধি দলক সাক্ষাৎ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
সংকটৰ সময়ত তেওঁলোকক সহায় কৰা আৰু আফগানিস্তানৰ পৰা ভাৰতলৈ সুৰক্ষিতভাৱে অনাৰ বাবে সকলোধৰণৰ ব্যৱস্থা কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে প্ৰতিনিধিসকলে
আপোনালোক অতিথি নহয়, আপোনালোকে নিজৰ ঘৰলৈ আহিছে, ভাৰত আপোনালোকৰ ঘৰঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰতিনিধি দলৰ সদস্যসকলে চিএএ-ৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে; তেওঁক বিশ্বৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী বুলি অভিহিত কৰে
প্ৰতিনিধি দলৰ সদস্যসকলে কয় যে আফগানিস্তানৰ পৰা ভাৰতলৈ যথোচিত মৰ্যাদাৰে গুৰু গ্ৰন্থ চাহিবৰ স্বৰূপ ঘূৰাই অনাৰ বিশেষ ব্যৱস্থা কৰাৰ কথা যেতিয়া তেখেতৰ মুখত জানিব পাৰিছিল তেতিয়া তেওঁলোকৰ চকুত চকুপানী ওলাইছিল
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰতিনিধি দলটোক ভৱিষ্যতে সকলো অসুবিধা আৰু সমস্যা সমাধানৰ বাবে নিৰন্তৰ সহায়ৰ আশ্বাস দিয়ে
19 FEB 2022 2:43PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ৭ লোক কল্যাণ মাৰ্গত আফগানিস্তানৰ শিখ-হিন্দু প্ৰতিনিধি দলৰ সদস্যসকলক সাক্ষাৎ কৰে। সাক্ষাতৰ সময়ত সদস্যসকলে প্ৰধানমন্ত্ৰীক সন্মানিত কৰে আৰু আফগানিস্তানৰ পৰা শিখ আৰু হিন্দুসকলক সুৰক্ষিতভাৱে ভাৰতলৈ অনাৰ বাবে তেওঁক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰতিনিধি দলটোৰ সদস্যসকলক আদৰণি জনায় আৰু কয় যে তেওঁলোক অতিথি নহয়, তেওঁলোকৰ নিজৰ ঘৰতেই আছে। ভাৰত তেওঁলোকৰ নিজৰ ঘৰ। আফগানিস্তানত তেওঁলোকে সন্মুখীন হোৱা নানা অসুবিধা সন্দৰ্ভত প্ৰতিনিধি দলটোৰ সদস্যসকলে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে আলোচনা কৰে। তেওঁলোকক সুৰক্ষিতভাৱে ভাৰতলৈ অনাৰ বাবে চৰকাৰে প্ৰদান কৰা সহায়ৰ বিষয়েও আলোচনা কৰা হয়। এই পৰিপ্ৰেক্ষিতত তেওঁ সংশোধিত নাগৰিকত্ব আইনৰ (চিএএ) তাৎপৰ্য আৰু সমাজৰ বাবে ইয়াৰ লাভালাভৰ বিষয়েও আলোচনা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰতিনিধি দলটোক ভৱিষ্যতে সকলো অসুবিধা আৰু সমস্যা সমাধানৰ বাবে নিৰন্তৰ সহায় আগবঢ়োৱাৰ আশ্বাস দিয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুৰু গ্ৰন্থ চাহিবক সন্মান জনোৱাৰ পৰম্পৰাৰ তাৎপৰ্যৰ বিষয়েও উল্লেখ কৰে। এই কাৰণেই আফগানিস্তানৰ পৰা গুৰু গ্ৰন্থ চাহিবৰ স্বৰূপক ভাৰতলৈ ঘূৰাই অনাৰ বাবে বিশেষ ব্যৱস্থা কৰা হয়। তেওঁ দীৰ্ঘদিন ধৰি আফগানসকলৰ পৰা লাভ কৰা অপৰিসীম মৰমৰ বিষয়েও উল্লেখ কৰে আৰু তেওঁৰ কাবুল ভ্ৰমণৰ কথাও স্মৰণ কৰে।
শিখ-হিন্দু সম্প্ৰদায়ৰ লোকসকলক সুৰক্ষিতভাৱে ওভতাই অনাৰ বাবে ভাৰতৰ পৰা যি ব্যৱস্থা কৰা হৈছিল তাৰ বাবে শ্ৰী মনজিন্দৰ সিং চিৰছাই প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ কয় যে যেতিয়া কোনেও তেওঁলোকৰ সৈতে থিয় হোৱা নাছিল, তেতিয়া প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সকলো সময়তে সকলোধৰণৰ সহায় নিশ্চিত কৰিছিল। প্ৰতিনিধি দলটোৰ আন সদস্যসকলেও দুখৰ সময়ত তেওঁলোকৰ কাযত থিয় দিয়াৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। তেওঁলোকে কয় যে আফগানিস্তানৰ পৰা ভাৰতলৈ যথোচিত মৰ্যাদাৰে গুৰু গ্ৰন্থ চাহিবৰ স্বৰূপ ঘূৰাই অনাৰ বিশেষ ব্যৱস্থা কৰাৰ কথা যেতিয়া তেখেতৰ মুখত জানিব পাৰিছিল তেতিয়া তেওঁলোকৰ চকুত চকুপানী ওলাইছিল। তেওঁলোকে চিএএ অনাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে, যি তেওঁলোকৰ সম্প্ৰদায়ৰ সদস্যসকলৰ বাবে যথেষ্ট সহায়ক হ’ব। তেওঁলোকে কয় যে তেওঁ কেৱল ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী নহয়, তেওঁ বিশ্বৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী যিহেতু তেওঁ সমগ্ৰ বিশ্বৰ হিন্দু আৰু শিখসকলে সন্মুখীন হোৱা অসুবিধাবোৰ উপলব্ধি কৰিব পাৰিছে আৰু এনে সকলো ক্ষেত্ৰত তাৎক্ষণিক সহায় আগবঢ়োৱাৰ বাবে সকলো ধৰণৰ প্ৰচেষ্টা চলাইছে। কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী হৰদীপ সিং পুৰী আৰু কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী মীনাক্ষী লেখীও অনুষ্ঠানত উপস্থিত থাকে।

Prime Minister's Office
PM meets Afghanistan Sikh-Hindu Delegation
Delegates thank PM for supporting them in times of distress and making arrangements to bring them safely from Afghanistan to India
You are not guests but in your own house, India is your home: PM
Delegates thank PM for CAA; term him the Prime Minister of the world
Delegates say that they had tears in their eyes when they heard him talking about making special arrangements to bring back Swaroop of Guru Granth Sahib from Afghanistan to India with proper reverence
PM assures the Community of continuous support in future to resolve all issues and difficulties
19 FEB 2022 2:43PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met members of the Sikh-Hindu Delegation from Afghanistan at 7 Lok Kalyan Marg earlier today. They honoured the Prime Minister and thanked him for bringing Sikhs and Hindus safely to India from Afghanistan.
Prime Minister welcomed the delegation and said that they are not guests but are in their own house, adding that India is their home. He talked about the immense difficulties faced by them in Afghanistan and the help provided by the government to bring them to India safely. In this light, he also talked about the significance of the Citizenship Amendment Act (CAA) and its benefits for the community. He assured them of continuous support in future as well to resolve all issues and difficulties faced by them.
Prime Minister also talked about the significance of the tradition of honouring Guru Granth Sahib, in light of which special arrangements were made to bring back Swaroop of Guru Granth Sahib from Afghanistan. He talked about the immense love that he has received from Afghans over the years and fondly recalled his visit to Kabul.
Shri Manjinder Singh Sirsa thanked the Prime Minister for sending help from India for bringing back the community safely, and said that when no one stood with them, the Prime Minister ensured constant support and timely help. Other members of the delegation also thanked the Prime Minister for standing up for them in times of distress. They said that they had tears in their eyes when they heard him talking about making special arrangements to bring back Swaroop of Guru Granth Sahib from Afghanistan to India with proper reverence. They also thanked him for bringing about CAA, which will be of immense help for members of their community. They said that he is not just the Prime Minister of India, but the Prime Minister of the world since he understands the difficulties faced especially by Hindus and Sikhs across the world and makes all out efforts to provide immediate help in all such cases. Union Minister Shri Hardeep Singh Puri and Union Minister of State Ms. Meenakashi Lekhi were also present on the occasion.