প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ফেব্রুৱারী ১৮দা থানে অমসুং দিবা শম্নহল্লিবা নেস্নেল রেলৱে লাইনশিং জাতিদা খুৎশিন্নগনি
পি.এম.না মুম্বাই সবঅর্বান রেলৱেগী সবঅর্বান ত্রেন অনিসু লমথাগনি
লুপা করোর ৬২০রোমগী শেনফম অমদা শাখি, এদিস্নেল রেলৱে লাইনশিং অসিনা লমশাং চেনবা ত্রেনকী ত্রাফিক লোয়ননা সবঅর্বান ত্রেন ত্রাফিক্কী অপনবা চাউনা লাউথোক্লগনি
ত্রেকশিং অসিনা অনৌবা সবঅর্বান ত্রেন ৩৬ চেলহনবসু ঙম্লগনি
17 FEB 2022 12:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা ফেব্রুৱারী ১৮, ২০২২গী নুমিদাং ৱাইরম পুং ৪:৩০ তাবা মতমদা থানে অমসুং দিবা শম্নহল্লিবা অহেনবা রেলৱে লাইন অনি জাতিদা খুৎশিন্নগনি। মহাক্না থৌরম অসিদা ৱা ঙাংবা লোইরবা মতুংদা মুম্বাই সবঅর্বান রেলৱেগী সবঅর্বান ত্রেন অনিসু লমথাগনি।
কল্যান অসি সেন্ত্রেল রেলৱেগী মেন জঙ্কসন ওইরি। লৈবাক অসিগী অৱাং থংবা অমসুং খা থংবা মাইকৈশিংদগী লাকপা ত্রাফিক অসি কল্যান্দা মর্জ তৌরি অমসুং সি.এস.এম.তি. (ছত্রপতি শিবাজী মহারাজ তর্মিনস) তম্না চৎলি। কল্যান অমসুং সি.এস.তি.এম.গী মরক্তা লৈরিবা ত্রেক মরিগী মনুংদা ত্রেক অনিদা স্লো লোকেল ত্রেনশিংগীদমক অমসুং ত্রেক অনিনা ফাস্ত লোকেল, মেল এক্সপ্রেস অমসুং গুদস ত্রেনগীদমক শীজিন্নরি। সবঅর্বান অমসুং লমশাং চৎপা ত্রেনশিং খাইদোক্নবা অহেনবা ত্রেক অনি থৌরাং তৌখি।
থানে অমসুং দিবা শম্নহল্লিবা অহেনবা রেলৱে লাইন অনি অসি চাউরাক্না লুপা করো ৬২০ চংনা শাখি অমসুং কিমি ১.৪ শাংবা রেল ফ্লাইওভর, অচৌবা থোং ৩, থোং মচা ২১ য়াওরি। লাইনশিং অসিনা মুম্বাইদা লমশাং চেনবা ত্রেনকী ত্রাফিক লোয়ননা সবঅর্বান ত্রেন ত্রাফিক্কী অপনবা চাউনা লাউথোক্লগনি। লাইনশিং অসিনা শহর অসিদা অনৌবা সবঅর্বান ত্রেন ৩৬ চেলহনবসু ঙমগনি।

Prime Minister's Office
PM to dedicate to the nation railway lines connecting Thane and Diva on 18th February
PM to also flag off two suburban trains of the Mumbai Suburban Railway
Built at a cost of about Rs 620 crores, the additional railway lines will significantly remove the interference of long distance train’s traffic with suburban train’s traffic
These tracks will also enable introduction of 36 new suburban trains
17 FEB 2022 12:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will dedicate to the Nation two additional railway lines connecting Thane and Diva on 18th February, 2022 at 4:30 PM via video conferencing. He will also flag off two suburban trains of the Mumbai Suburban Railway, followed by his address on the occasion.
Kalyan is the main junction of Central Railway. The traffic coming from North side and Southern side of the country merge at Kalyan and moves towards CSMT (Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus). Out of the four tracks between Kalyan and CSTM, two tracks were used for slow local trains and two tracks for fast local, Mail Express and Goods trains. To segregate suburban and long distance trains, two additional tracks were planned.
The two additional railway lines connecting Thane and Diva have been built at the approx cost of Rs 620 crores and features 1.4 km long rail flyover, 3 major bridges, 21 minor bridges. These lines will significantly remove the interference of long distance train’s traffic with suburban train’s traffic in Mumbai. These lines will also enable the introduction of 36 new suburban trains in the city.