Ministry of Health and Family Welfare
National Regulator approves “Conditional Market Authorization” of two COVID19 Vaccines- Covaxin and Covishield
Market Authorization conditional to submission of ongoing clinical trial data and safety data of the vaccine, at longer time intervals
All vaccinations to be recorded on CoWIN platform and AEFI, AESI to be strictly monitored
Approval reflects India’s proactive and agile COVID19 Management
27 JAN 2022 4:17PM by PIB Delhi
The National Regulator, Drugs Controller General of India (DCGI), has given nod to market authorization of two COVID19 vaccines, Covaxin and Covishield subject to certain conditions, here today. The Subject Expert Committee (SEC) of the Central Drugs Standard Control Organization (CDSCO) had recommended for upgradation of status for the vaccines from restricted use in emergency situations to grant of new drug permission with conditions in the adult population on 19th January 2022.
The market authorization of two COVID19 vaccines, Covaxin and Covishield, in the country by DCGI is subject to the following conditions:
1. Firm shall submit data of overseas ongoing clinical trials of the product with due analysis on six monthly basis or as and when available, whichever is earlier.
2. The vaccine shall be supplied for programmatic setting and all vaccinations done within the country to be recorded on CoWIN platform and Adverse Event Following Immunization [AEFI], Adverse Event of Special Interest [AESI] shall continue to be monitored. The firm shall submit the safety data including AEFI and AESI with due analysis on six monthly basis or as and when available, whichever is earlier as per NDCT Rules, 2019.
The proactive and agile approach followed by Government of India has been a hallmark of its strategy of management of COVID19. The latest approval accorded by DCGI for conditional market authorization to two COVID19 vaccines in the country indicates the promptness and timeliness with which the public response strategy and decision making apparatus of the country has responded to the emerging needs during the pandemic.
It may be noted that of the global Stringent Regulatory Authorities, only the United States Food and Drug Administration (USFDA) Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) of the UK have granted “conditional market authorization” to Pfizer and AstraZeneca, respectively, for their COVID19 Vaccines.
“Conditional Market Authorization” is a new category of market authorization that has emerged during the current global pandemic of COVID19. The approval pathways through this route are fast-tracked with certain conditions to enhance the access to certain pharmaceuticals for meeting the emerging needs of drugs or vaccines.
India’s nation-wide COVID19 vaccination program was launched on 16th January, 2021. As of today, more than 160 crore doses have been administered. The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. New categories of population have been added to the national COVID19 vaccination drive starting from 3rd January 2022.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নেস্নেল রেগুলেতরনা “কোবিদ১৯ ভেক্সিন অনি – কোবাক্সিন অমসুং কোবিশীল্দগী “কন্দিসনেল মার্কেত ওথোরাইজেসন”গী অয়াবা পীখ্রে
মার্কেত ওথোরাইজেসন কন্দিসনেলনা ভেক্সিনগী হৌজিক চৎথরিবা ক্লিনিকেল ত্রাইয়েল দেতা অমসুং সেফতী দেতা মতম কুইনা সবমিসন তৌরগনি
ভেক্সিনেসন পুম্বা কোৱিন প্লেতফোর্ম অমসুং এ.ই.এফ.আই.দা রেকোর্দ তৌগদবনি, এ.ই.এস.আই. য়াম্না চেকশিন্না য়েংশিনগদবনি
এপ্রুবেল অসিনা ভারতকী প্রোএক্তিব অমসুং অথুবা কোবিদ১৯ মেনেজমেন্তদা মমি তারি
27 JAN 2022 4:17PM by PIB Imphal
দাইরেক্তর কন্ত্রোলর জেনেরেল ওফ ইন্দিয়া (দি.সি.জি.আই.)গী নেস্নেল রেগুলেতরনা ঙসি কোবিদ১৯গী ভেক্সিন অনি, কোবাক্সিন অমসুং কোবিশীল্দবু অখন্নবা ফীভম খরদা মার্কেত ওথোরাইজেসনগী অয়াবা পীখ্রে। সেন্ত্রেল দ্রগ স্তেন্দর কন্ত্রোল ওর্গানাইজেসন (সি.দি.এস.সি.ও.)গী সবজেক্ত এক্সপার্ত কমিতী (এস.ই.সি.)না ২০২২গী জানুৱারী ১৯দা অহল ওইরবা মীশিংগী ফীভমশিং য়েংলগা অনৌবা দ্রগকী পর্মিসন পীনবগী ইম্মর্জেন্সী মতমদা য়াম্না চেকশিন্না শিজিন্ননবা ভেক্সিনগী স্তেতস অপগ্রেদ তৌনবা রিকম্মেন্দ তৌখ্রে।
দি.সি.জি.আই.না লৈবাক অসিদা কোবিদ১৯গী ভেক্সিন অনি, কোবাক্সিন অমসুং কোবিশীল্দগী পীরিবা মার্কেত ওথোরাইজেসন অসি মখাগী ফীভমশিং অসিদা খায়দোক্লি:
১. ফার্মনা মপাল লমদা হৌজিক চৎথরিবা থা তরুক্কী ওইনা এনালাইসিস তৌগদবা লৈহৌবা নত্ত্রগা হেক ফংবগা
য়ারিবমখৈ ঙন্না পোত্থোক্কী ক্লিনিকেল ত্রাইয়েলগী দেতা পীশিনগদবনি।
২. ভেক্সিন অসি প্রোমামেতিক সেত্তিংগীদমক পীগনি অমসুং লৈবাক অসিদা চৎথরিবা ভেক্সিনেসন পুম্বা কোৱিন
প্লেতফোর্ম অমসুং এদবর্স ইভেন্ত ফোলোৱিং ইম্ম্যুনাইজেসন [এ.ই.এফ.আই.]দা রেকোর্দ তৌগনি, এদবর্স ইভেন্ত
ওফ স্পেসিএল ইন্তরেস্ত [এ.ই.এস.আই.]না মখা তানা য়েংশিনগনি। ফার্মনা এন.দি.সি.তি. রুলস, ২০১৯গী মতুং ইন্না থা তরুক্কী ওইনা এনালাইসিস তৌগদবা লৈহৌবা নত্ত্রগা হেক ফংবগা য়ারিবমখৈ ঙনবগা লোয়ননা এ.ই.এফ.আই. অমসুং এ.ই.এস.আই. য়াওনা সেফতী দেতা পীশিনগদবনি।
ভারত সরকারনা চৎথরক্লিবা প্রোএক্তিব অমসুং য়াম্না থুনা চংশিল্লক্লিবা অসি কোবিদ১৯গী মেনেজমেন্তগী লালোংগী হোলমার্ক অমা ওইরি। লৈবাক অসিগী ওইনা কোবিদ১৯ ভেক্সিন অনিদা দি.সি.জি.আই.না কন্দিসনেল মার্কেত ওথোরাইজেসনগীদমক ইকোন-কোন্না পীরিবা অয়াবা অসিনা হেনগৎলেক্লিবা লায়চৎ মনুং অসিগী তঙাইফদবশিংদা লৈবাক অসিগী পব্লিক রেস্পোন্স স্ত্রাতেজী অমসুং দিসিজন মেকিং এপ্পরেতসনা য়াম্না থুনা অমসুং মতম চংদনা পাংথোক্লি হায়বা উৎলি।
মসিদা পনবা য়াই মদুদি গ্লোবেল স্ত্রিনজেন্ত রেগুলেতরী ওথোরিতীগী ওইনা, য়ুনাইতেদ স্তেতস ফুদ এন্দ দ্রগ এদমিনিস্ত্রেসন (য়ু.এস.এফ.দি.এ.) অমসুং য়ু.কে.গী হেলথকেয়র প্রদক্তস রেগুলেতরী এজেন্সী (এম.ঐচ.আর.এ.) খক্তনা পফিজর অমসুং এস্ত্রাজেনেকাদা “কন্দিসনেল মার্কেত ওথোরাইজেসন” মথংশিৎনা মখোয়গী কোবিদ১৯ ভেক্সিনশিংগীদমক অয়াবা পীখিবনি।
“কন্দিসনেল মার্কেত ওথোরাইজেসন” অসি হৌজিক মালেমগী ওইরিবা কোবিদ১৯ লায়চৎ অসিগী মনুংদা থোক্লকপা মার্কেত ওথোরাইজেসনগী অনৌবা কেতগরী অমনি। রুত অসিগী খুত্থাংদা পীরিবা লম্বী পরিংগী অয়াবা অসি হৌজিক ওইরিবা দ্রগ অমসুং ভেক্সিনগী তঙাইফদবা অসি ফংনবা করিগুম্বা ফীভম খরদা অখন্নবা ফার্মাসিয়ুতিকেলদা ফংহন্নবা হোৎনবনি।
ভারতকী লৈবাক পুম্বগী কোবিদ১৯গী ভেক্সিনেসনগী প্রোগ্রাম অসি ২০২১গী জানুৱারীগী ১৬তা হৌদোকখি। ঙসি ফাওবদা, দোজ করোর ১৬০ হেন্না কাপথোকখ্রে। কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী স্কোপ অসি হেন্না য়াংশিন্নবা অমসুং চাউথোক্নবা কন্না হোৎনরি। ২০২২গী জানুৱারীগী ৩দগী হৌরদুনা লৈবাক্কী ওইবা কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইবতা মীশিংগী অনৌবা কেতগরী হাপচিনখ্রে।